Walentyknowo, czyli miłość kwitnie wokół nas
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Walentyknowo, czyli miłość kwitnie wokół nas
owczarnia |
15.02.2008 21:16
|
Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta |
Ron Weasley i Hermiona Granger doczekali się nie lada zaszczytu, a mianowicie naleźli się na liście Najpopularniejszych Par Popkultury, rankingu 26 prawdziwych (fikcyjnych) zakochanych par, zorganizowanemu przez Entertainment Weekly. Przypadło im w udziale miejsce numer osiem .
Tu można zobaczyć dokładny wpis. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Ginnusia |
15.02.2008 23:10
|
Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 464 Dołączył: 18.07.2007 |
Czy ja muszę mówić, jak bardzo się cieszę?
Idę zobaczyć resztę par. EDIT: Zobaczyłam. Jednego mojego typu zabrakło, ale poza tym wszystkie ważne dla mnie pary były. Tylko zastanawiam się, jak ustalano kolejność rankingową. Ten post był edytowany przez Ginnusia: 15.02.2008 23:32 |
owczarnia |
16.02.2008 16:54
|
Tak myślałam, że Ci tym sprawię przyjemność . A tak przy okazji, to czy tylko ja uważam iż póki co, Ron wyglądał jak Ron a Hermiona jak Hermiona jedynie w Więźniu Azkabanu?
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Zakohana w książkach |
16.02.2008 17:17
|
Szukający Grupa: Prefekci Postów: 473 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta |
A Harry wyglądał jak Harry
Za to Malfoy wyglądał jak Malfoy (o Draco mówię) w Komnacie Tajemnic. A włosy Snape'a w KF wyglądały jak "ufarbowany hełm" Parki ciekawe (choć kilku nie kojarzę ). -------------------- |
Pszczola |
23.02.2008 19:09
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica |
Wyprzedzili "Casablancę"?!
A najlepsze, że w filmie jeszcze nie są parą. Kermit z Pigy mnie dobili XP. -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Miętówka |
23.02.2008 22:44
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 08.02.2007 Skąd: z górnej półki Płeć: arbuz |
QUOTE(Pszczola @ 23.02.2008 18:09) Wyprzedzili "Casablancę"?! A najlepsze, że w filmie jeszcze nie są parą. Kermit z Pigy mnie dobili XP. Kermit i Pigy rządzą!!!! -------------------- "In the Internet nobody knows you're a dog"
|
PrZeMeK Z. |
24.02.2008 00:54
|
the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg |
QUOTE(owczarnia @ 16.02.2008 16:54) A tak przy okazji, to czy tylko ja uważam iż póki co, Ron wyglądał jak Ron a Hermiona jak Hermiona jedynie w Więźniu Azkabanu? Nie tylko ty Choć Ron z części piątej nie był zły. Hermiona zbytnio wyładniała, no i zepsuli jej włosy. W mojej wyobraźni Hermiona wygląda bardziej jak Hermiona z obrazków Mary GrandPre. Taka odrobinkę bardziej przy kości, "ciężkie" włosy i bez latających w górę i w dół brwi -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
harolcia |
24.02.2008 13:21
|
przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta |
QUOTE Hermiona zbytnio wyładniała, no i zepsuli jej włosy. W mojej wyobraźni Hermiona wygląda bardziej jak Hermiona z obrazków Mary GrandPre. Taka odrobinkę bardziej przy kości, "ciężkie" włosy i bez latających w górę i w dół brwi smile.gif Przy tym, jak napisałeś, że zbytnio wyładniała, to się uśmiałam jak nigdy. Ale w sumie masz rację. Zawsze myślałam, że przedstawią Hermionę - a zwłaszcza jej włosy, tak jak to było w pierwszej i drugiej części. A tu ją robią już tak trochę na gwiazdę. I nadal nie mogę wybaczyć, że Harry (znaczy Daniel) nie ma w filmie zielonych oczu. Wiem, że o tym pewnie już dyskutowano nie raz i nie dwa, ale no jakoś tak nie mogę tego przeboleć -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
owczarnia |
24.02.2008 18:04
|
Daniel kiedyś mówił, że to kwestia szkieł kontaktowych - jest na nie uczulony i nie może nosić. Ale i tak się dziwię, w końcu od czego są komputery? A może to by za drogo kosztowało?...
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
PrZeMeK Z. |
24.02.2008 19:21
|
the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg |
Nie chciałabyś widzieć oczu Daniela poprawionych w Paintcie
Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 24.02.2008 19:21 -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zakohana w książkach |
24.02.2008 21:51
|
Szukający Grupa: Prefekci Postów: 473 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta |
Mnie też te niebieskie oczy bolą...
Tym bardziej, że w CO chyba, jak Harry się budzi z koszmaru, jak otwiera oczy to jest tam przez chwilę światło Avady, a potem gaśnie i znów sa niebieskie -------------------- |
Pszczola |
25.02.2008 20:21
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica |
Dlatego było widać zieleń Avady. Ha!
QUOTE(Miętówka @ 24.02.2008 19:59) Za dużo roboty. Pamiętam, jak Nicol Kidman nie dostała Oscara z...za coś. "Wzgórze nadziei" chyba. Bo była za ładna. Chciano jej dorobić cienie pod oczami, ale po kilku próbach uznano, że kosztuje to za dużo i jest zbyt pracochłonne. Filmy mają terminy i ograniczony budżet, nawet jeśli jest tak wysoki jak w przypadku Harry'ego Pottera. Nie można też zapominać, że w 2001 mieli mniejsze fundusze. Duże, ale mniejsze. A po pierwszym filmie nie było sensu nagle mu oczu zielenić. Zresztą, Daniel ma ładne niebieskie oczy. A różnica między filmem a książką tylko zachęcają do lektury. O. -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
POmyluna 111 |
18.07.2008 20:56
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 16.07.2008 |
I nadal nie mogę wybaczyć, że Harry (znaczy Daniel) nie ma w filmie zielonych oczu. Wiem, że o tym pewnie już dyskutowano nie raz i nie dwa, ale no jakoś tak nie mogę tego przeboleć To tak jaj ja -------------------- |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.11.2024 19:57 |