Pomoc, Czyli dobrego pomysłu reaktywacja :)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Pomoc, Czyli dobrego pomysłu reaktywacja :)
Sihaja |
25.11.2003 23:57
|
Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta |
Jeśli jednak jest ten temat (szukałam,
nie znalazłam) to kasujcie
Pamiętacie ten temat, gdzie jedni drugim pomagali w lekcjach itp? Trochę wtedy niemrawo szło, ale pomysł był doskonały, pomyślałam że warto wskrzesić. Więc już na rozgrzewkę: Macie jakieś info na temat ONZ? Jakoś buszuję po sieci i same nieprzydatne wyskakują. I'll be gratefull if you reply -------------------- |
Aniacoolerka |
26.11.2003 18:36
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 31.07.2003 Skąd: Katowice |
Ja też prosze o pomoc.
Pani z polskiego kazała zam zrobić ilustrację do wybranego cytatu z "Pana Tadeusza". Gdybyscie mogli mi podsunąć jakiś pomysł byłabym wdzięczna. -------------------- "This is my December
This is my time of the year This is my December This is all so clear This is my December This is my snow covered home This is my December This is me alone" Linkin Park - My December |
Neonai |
26.11.2003 18:40
|
Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta |
Narysuj badz namaluj
'grzybobranie' chyba najlatwiejsze jest XD. Albo jak ta..no...jak
ona sie zwala..zosia w ogrodku sie z dziecmi bawila. ech dawno to czytalam,
ale cus tam pamietamXD.
A co do tego ONZu, Sihaja, to sorry, ale ci nie pomoge X( To teraz ja. Mam napisac na jutro rozprawke z WOSu pt: "<Mass media - czwarta władza". Podsuncie jakies pomysly, bo jakos nie mam weny! |
Sihaja |
26.11.2003 19:10
|
Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta |
Hmmm... kilka pomysłów
Media - przede wszystkim mają moc kreowania świadomości społecznej (podają wybrane wiedomości i w formie, która im odpowiada) - są narzędziem władzy w państwach totalitarny - rewelacyjny środek szerzenia propagandy... Więcej nie wymyślę, ale napisz coś w tym stylu... -------------------- |
Edyta |
26.11.2003 19:24
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 25.07.2003 |
Co do tych mediów:
- wywieranie nacisku na władzę - zaspokojenie ludzkiej ciekawości Jakby mi kazali zrobić ilustrację do Pana Tadzia, to bym chyba rzeczywiście zrobiła to grzybobranie. Narysujesz se parę drzewek, jakieś panny w białych sukienkach, krzaczki, trawka, jakieś grzybki i już masz^^ |
avalanche |
26.11.2003 19:24
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta |
onz ONZ onz onz onz narazie tyle..moze sie przydadzą....ja musz ejuz spadac bo sama mam jutro klasowke ze szwaba i jeszcze sie nie uczyłam! -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
||
anna_maria |
27.11.2003 18:43
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: krózganki-gnief!!! |
och tak a macie pomysl na prezent na
mikolaja?? ( tak bardzo na temat )
|
Neonai |
27.11.2003 18:46
|
Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta |
dzieki wam za pomysly, napisalam 3
podaniowki o tej czwartej wladzy XD.
A co do prezentu, to mam podobny problem. to zalezy co dana osoba luuubi. |
kubik |
27.11.2003 18:58
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna |
Ja mojemu staruszkowi kupie album
"Twój kotek". Aha mój tato nienawidzi kotów, ale jest za to
obdarzony poczuciem humoru więc nie ma obawy o jakies grymaszenie.
BTT: no ślijcie swoje problemy -------------------- ...
|
Edyta |
27.11.2003 19:08
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 25.07.2003 |
Ja mam mały problem z zadaniem z polaka
(zawsze mam problemy z zadaniem z polaka
. Nie wiem, brakuje mi wyobraźni i kreatywności??)
Polecenie brzmi tak: "Napisz współczesną przypowieść" Chyba wszyscy wiedzą, co to są przypowieści, co?? |
Egwadien |
27.11.2003 19:14
|
||
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta |
jej... ja tesh chcem takie ladne tematy... a nie takie sztywne, jakie mi sie trafiaja. Proponowalabym napisac cos na wzor przypowiesci wigilijnej. Tzn. nie to samo, ale moznaby w to mase technologii, cywilizacji i przyziemnych problemow uzyc... Nie wiem, nie wiem... Tak propos milokajek, to co kupic kolezance z klasy, ktora wylosowalam, jesli limit jest do 30 zl (nieznacznie moge przekroczyc ^^), a ona mowi, ze bez wzgledu co dostanie bedzie sie cieszyc? Czekam na jakies oryginalne pomysly... -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
||
Nea |
27.11.2003 19:23
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 162 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kostrzyn Płeć: Kobieta |
Hehe co do Mikołajek: Moją kumpele ciągle
wkurza, że pożyczam od niej ołówki, kartki i bazgrolę mangowe postacie.
Stwierdziła dziś, że na Mikołajki kupi mi ołówki, kredki i blok rysunkowy,
bo widać mnie nie stać. XD To się nazywa dobry prezent. XD
|
Draco |
27.11.2003 19:39
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 346 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna |
Jeśli temat dowolny, to świetnie. Przecież,
nic prostszego. Potrzeba tylko wyobraźni..
Na Twoim miejscu, opisałbym kolejną wyspę, którą odwiedził (oczywiście, nie kierując się tym, co jest podane w micie). Napisz kto ją zamieszkuje, naraź bohatera na jakieś niebezpieczeństwo, potem go uratuj.. Końcem, byłoby odbicie od brzegów owej wyspy i kontynuowanie wyprawy... Kurcze, chciałbym mieć takie zadanie w liceum. |
Pensy Nocard |
27.11.2003 19:40
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: z Warszawy |
Co do mikołajek to polecam coś śmiesznego...
nie wiem co
A i proszę o pomoc! Co prawda i tak będę się starała sobie poradzić sama, ale pomysły miło widziane. Otóż pracę mamy dodatkową z historii (którą MUSZĘ napisać, bo mi się dobra ocenka przyda ) Rozprawkę na temat 15 sierpnia (Cud nad Wisłą) no i mamy sobie sami wybrać jakąś tezę na ten temat... I właśnie z tym mam problem. Macie pomysł na jakąś ciekawą tezę (albo hipotezę) ? -------------------- Pink it was love at first sight
Pink when I turn out the light, and Pink gets me high as a kite And I think everything is going to be all right No matter what we do tonight AEROSMITH :-) |
kubik |
27.11.2003 20:49
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna |
-------------------- ...
|
||
Black_omen |
27.11.2003 20:57
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 94 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Olsztyn :] |
mam pytanko moze ktos mi odpowie
:\
Gra o nazwie Step Mania (b fajna polecam kazdemu) potrzebuje do dzialania "Direct 3d 8 hardware" (taki blad wyskoczyl mojej kolezance). Ja osobiscie sciagnolem program 3DMark2001 chyba rozwiaze problem ale nie jestem pewien dlatego czy mogl by mi ktos sprawdzic czy on w jakis sposob rozwiazuje blad tego typu?? -------------------- |
Sumiko |
27.11.2003 21:22
|
>>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna |
Muszę napisać referat na geografie, co by
było gdyby roztopiły się lodowce.
Wiem tylko tyle, że to mogłoby spowodować przyśpieszenie się ruchu obrotowego ziemi, mogłby też zachwiać 'równowage' ziemi, która mogłaby się 'wydostać' po za naszą orbite itp rzeczy. Muszę to jednak poprzeć jakimiś fizycznymi tezami. Wiem, że temat nie jest łatwy, nie wiem czy są tu forumowicze lubujący fizyke, no ale to tak na wszelki wypadek. A nóż widelec ktoś coś będzie wiedział. -------------------- dupa.
|
Eva |
27.11.2003 22:44
|
nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta |
Troche by nas zalało ^^ Poszukam, jak
cos znajde to wkleje.
A ja za to mam problem, nie szkolny, ale jak pomoc to pomoc. Szukam hokejowej koszulki New York Islandersow. Jako ze, co niekazdy wie, lubie hokej. Szukalam już w bardzo wielu miejscach. Bylam na oficjalnej stronie Islandersow, ale ceny tam maja... ehm. wygorowane. Na allegro byla koszulka ale Rangersow. Jesli mialby ktos jakies informacje,albo w wiekszym miescie niz moje gniezno znajdowalby sie jakis sklep sportowy i ktos by wypatrzyl ta koszulke to bylabym bardzo wdzieczna za informacje. //Edit: Jak chcesz to zapytam niewinnie mojego geografa ^^ ale to jutro. Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 27.11.2003 22:46 -------------------- |
Black_omen |
27.11.2003 23:13
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 94 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Olsztyn :] |
ja moge lekko jeszcze podsunac pmysl ze
jezeli stopia sie lodowce znaczy to ze bardzo duzej zmianie ulegl klimat i
trza bylo by sobie cos niecos uwizualizowac temp. na globie bedzie wieksza, powinno byc wieksze
parowanie co za tym idzie takze i opady hmm... ogolnie bedzie wiecej wody w
stanie cieklym BTW. Wody w naturze zawsze jest tyle samo =)
-------------------- |
Sumiko |
27.11.2003 23:46
|
>>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna |
No to, że nas zaleje to wiem, bo to
raczej oczywiste.
Chodziło mi wlasnie o tą fizyczną stronę. Bo lodowce jakby zcalają naszą planete, są takimi nośnikami. jak się stopią to bieguny mogą sie popiepszyć i to będzie miało gorsze konsekwencje niż powódź. No wiem, że może niezbyt jasno wytumaczyłam o co mi chodzi. -------------------- dupa.
|
avalanche |
28.11.2003 14:53
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta |
o tych lodowcach: (nie za bardzo wiem czy
dobrze zrozumialam) -> tu jest link i
tam wyczytalam ze skutki moglybyc takie: (cytaty z tego artykulu)
-Dalsze konsekwencje topnienia wiecznego lodu mogą prowadzić do uwolnienia znacznych ilości dwutlenku węgla i metanu, obecnie uwięzionego w lodzie. Nieznacznie ocieplenie wód oceanicznych może doprowadzić do uwolnienia naturalnych złóż gazu z dna oceanu. Procesy te mogą doprowadzić do zwiększenia ilości gazów cieplarnianych w atmosferze. Jak stwierdza David Rind z Goddard Institute of Space Studies "Konsekwencje te są bardzo złożone i nadal pracujemy nad ich poznaniem". - Naukowcy podejrzewają, że topnienie lodów Arktyki może być spowodowane zmianami rozkładu ciśnienia atmosferycznego nad Arktyką, które powodują przemieszczanie się lodu oraz wzrostem temperatury nad Arktyką w wyniku efektu cieplarnianego. Tendencja wzrostowa temperatury może mieć wielki wpływ na oceany, które z kolei wpływają na Arktykę i klimat na całej Ziemi. Ciekła woda nie odbija energii słonecznej jak lód, a raczej ją absorbuje. Gdy oceany się ocieplają, pokrywa lodowcowa kurczy się, co powoduje, że jeszcze więcej energii słonecznej jest absorbowane, co prowadzi do dodatniego sprzężenia zwrotnego, które pogłębia efekt topnienia. Taka dynamika może prowadzić do zmiany temperatury warstw oceanicznych, wpłynąć na cyrkulację oceaniczną oraz zasolenie, a także doprowadzić do zmiany ekosystemu oceanu. nie wiem czy to ci cos pomoze...przekopalam tyle stron ze juz padam..musze odpoczac...nie mam potwierdzen fizycznych a tobie wlasnie na tym zalezalo...no coz moze pozniej postaram sie czegos jeszcze poszukac -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Kira |
28.11.2003 20:25
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta |
dobra, ja mam pytanie. czy w ang. słowo
"sin" [grzech] ma liczbę mnogą? chodzi mi o to, czy dodaje sie
"s" na końcu =S
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Neonai |
28.11.2003 20:31
|
tak, kira, daje sie koncowke "s"
(boshe rekord w dlugosci posta)
|
Rey |
28.11.2003 20:33
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 03.06.2003 Skąd: znad Morza Chaosu |
Tak, sin jest policzalny i ma liczbę
mnogą - sins
-------------------- If you are near to the dark
I will tell you 'bout the sun You are here, no escape from my visions of the world You will cry all alone but it does not mean a thing to me |
Egwadien |
30.11.2003 14:32
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta |
mam big problem
toz z angielskiego mam dodatkowa prace: recenzje ulubionego filmu. Mielismy sie opierac na recenzju, ktore dostalismy na lekcji, ale xerowek bylo za malo - jedna na pare. No i ja nie mam na czym sie oprzec... moze macie swoje receznje na kompach i moglibyscie mi przeslac? ja i tak nie dam tego samego, tylko chcialabym wiedziec jak to powinno wygladac... -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:52 |