Wiersze Rozne
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wiersze Rozne
Eulalia_Cloak |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 09.08.2005 Skąd: espagne!! :D Płeć: Kobieta ![]() |
Moja wlasna nieprzemyslana proba poetycka
![]() 1. Hej, obcy! Nawet nie myśl uciekać przede mną. świat taki mały, że ledwo nas dwoje pomieści i pęka w szwach. W tym tłoku między nami nie ma za dużo miejsca jak powiem kocham, to będzie trwać. Daj mi znać proszę, jak jesteś wysoki z obcymi zawsze ten sam jest problem że co i jak zupełnie nie mogę zgadnąć choć może tak jest dobrze razem pękać w szwach. Co jeśli nie będziemy do siebie pasować? przecież ani trochę się nawzajem nie znamy, mniej niż mało że będziemy musieli złączyć razem i niebo i ziemię, by choć trochę się udało. Hej, obcy! Takiego właśnie cię widzę: spokojnego, głośnego, cierpkiego i nos między oczami. W tym małym świecie jest zawsze coś nie między mną, a między nami. 2. Wymyśleni państwo obiad I lekcja baletu. Ona krucha On spokojny I oboje z nikąd. Zakochani jak książęta Z - co najmniej – bajki. On zwyczajny Ona brzydka Ktoś z nich chyba zakpił. Pęk nagietków dla niej zerwał I szurając butem Przyznał krótko Jak go bardzo Jej urok ogłuszył. Spadła z krzesła, baletnica W ramiona mu wpadła Przymknęła Ledwie powieki I cicho pobladła. Pocałował jej twarzyczkę Pocałował palce Wtuleni w siebie zasnęli Jak w prawdziwej bajce. 3. I zanim pozwolę ci się rozgościć Musisz porządnie otrzepać czapkę ze śniegu Zamknąć drzwi do domu, żeby nie wpadło zimne powietrze. W porządku, tak jest dobrze, torebka herbaty Artystycznie kuli się na dnie szklanki Kubki pobrzękują nad stołem w kuchni Przyzwyczajenie nie może sobie znaleźć miejsca Odkąd zająłeś jego fotel w rogu Poduszkę trzymasz na kolanach i czekasz A ja już nie wiem, czy mam wyjść zagubiona Czy na wszystkie siedem stron świata krzyczeć o tym Że zjawiasz się ot tak w zimie i stawiasz wszystko na głowie Najbardziej lubię to, że nigdy się nie powtarzasz Przez oszronione okno wyglądam zafascynowana Ale zawsze inaczej Lubię patrzeć jak chodzisz, odgłos twoich kroków I to, że wychodzisz wieczorem, A wracasz dopiero rano, żeby móc mi się przyśnić I jakbyś wiedział, śnisz mi się, po drugiej stronie tęczy Z uśmiechem i bukietem I czymś więcej I jakbyś zgadł, że jednak się cieszę, Mimo, że się wahałam, Jestem już od tak dawna Twoja cała Na dzisiaj chyba tylko na tyle mnie stac. Dziekuje wszystkim, ktorym bedzie sie chcialo przeczytac. I napisac cos. Ten post był edytowany przez Eulalia_Cloak: 19.11.2007 22:41 -------------------- "-nigdy bowiem nie pozwalał sobie na nieuprzejmość wobec drugiej osoby, jeśli nie było ku temu bezpośredniej przyczyny."
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
pierwszy kojarzy mi się z piosenkami takiego zespołu Łzy
drugi, moim zdaniem najlepszy z tych trzech, choc to nie znaczy, ze jest dobry trzeci jest listem, wyznaniem, opisem jakiejś sytuacji, a nie wierszem tzn, jasne, ze wiersz może miec formę listu, ale tu akurat sie to nie sprawdza ogólnie, każdy ma wspólny charakter, co w mojej opinii jest duzym plusem, natomiast warsztatowo są bardzo słabe i wymagają pracy, a raczej jakiegos innego spojrzenia na temat takie to jest proste, łatwe, no nie wiem... jak te piosenki Łez (odmienia się w ogóle ten zespół?) -------------------- ![]() ha! |
Eulalia_Cloak |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 09.08.2005 Skąd: espagne!! :D Płeć: Kobieta ![]() |
Odmienia
![]() -------------------- "-nigdy bowiem nie pozwalał sobie na nieuprzejmość wobec drugiej osoby, jeśli nie było ku temu bezpośredniej przyczyny."
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:01 |