When the World Ends (zak), co można
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
When the World Ends (zak), co można
IceSoul |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 38 Dołączył: 22.07.2003 ![]() |
Na początku, gwoli objaśnienia: Napisałam tę krótką i dość nieskładną historię pod wpływem piosenki "When the world ends" by Dave Mathews Band. Fragmenty kursywą pochodzą z w/w piosenki.
Nie wiem, dlaczego to tutaj zamieszczam, może to "pomysł" mojego alter ego... Nie wiem. Przeczytajcie i oceńcie sami. "When the world ends" When the world ends Collect your things You're coming with me When the world ends (...) Watch it as the stars disappear to nothing The day the world is over Siedział pośród ruin... Posiniaczone ciało... Koszula rozdarta, niezdolna aby osłaniać wychudzone, lekko drgające ciało... Na wysokości serca nową falą krwi przypomniała o sobie świeża rana postrzałowa... Stare Magnum 44 wystarczyło... Mętnym wzrokiem patrzył na ruiny metropolii... "Tego miasta nawet Bóg nie zburzy!" - zachwalali swoje epokowe osiągnięcie... Ale mieli rację... Bóg nawet nie przyłożył do tego ręki. Ludzie wyniszczyli sami siebie... Nie trzeba było nawet boskiej ingerencji... Ludzie sami zgotowali sobie zagładę... Dostali to, na czym im tak bardzo zależało... Watch them fade to nothing When the world ends You know that's what's happening now Popatrzył na trzymaną butelkę... Przechylił ją mechanicznie... Ostatnia kropla opuściła swoje miejsce i spadła na jego wargi... Zimny pocałunek... I'm going to be there with you somehow, oh... Tamten dzień... Nigdy jej tam wcześniej nie widział... Była inna niż wszystkie... Jej zimne ręce... Twarz bez żadnego wyrazu... I te oczy... Nie mógł określić ich barwy, kształtu... Ale każde jej spojrzenie wywoływało dreszcz... Tego ostatniego dnia wybrał właśnie ją... Just you and me Floating through the empty, empty Just you and me Oh, graces Oh, grace Jej ciało... Miękkie jak jedwab... Zimne jak lód... Dotyk przejmujący aż do kości... Usta... Delikatne... Nieczułe... Napełniała człowieka rozpaczą i... Pustką... Tak jakby przestało się czuć... Jakby nawet to... Nie sprawiało już przyjemności... Let's watch it fade away, fade away And the world's done Nie pamiętał, co było później... Strzały... Krew... Świst pocisków... Jej szept... Krzyki ludzi na ulicy... A dalej już tylko ona... Stała przed nim... Chłodna, wyniosła... Pochyliła się nad nim... Martwa pierś drgnęła... Znów zatopił się w niej... Zatopił ręce w jej włosach ten ostatni raz... Zanużył się w jej oczach... Bez pamięci... We're gonna dive into the emptiness We'll be swimming I'm going to walk you through the pathless roads I'm going to take you to the top of the mountain that's no longer there I'm going to take you and love you, I swear Like the end is here (...) When the world is over We'll just be beginning... -------------------- Sometimes I wake up, and I'm falling asleep,
And I think that maybe the curtains are closing on me, But I wake up, Yes I wake up, Smiling. "A Dementorów wyśle się do Azkabanu" =P "Czy gdyby Voldemort miał komórkę, lubiłby grać w wężyka?" |
iskra |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 207 Dołączył: 06.06.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
eee... szczerze moofiąc nie rozumiem
![]() ![]() pozdrafiam iskra - zemsta piromanoof ![]() -------------------- ...uuuu, powrót.
|
Tajemnicza |
![]()
|
||
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 385 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Tureeeek/Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Zgadzam się z Tobą Iskra. Nie pomyśl sobie ze sie podlizuje ktos kiedys mnie o takie cos posdził na gg. Ale nie ffiedziec czemu tez mi się podoba ![]() ![]() -------------------- |
||
IceSoul |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 38 Dołączył: 22.07.2003 ![]() |
Przyznam szczerze, że kiedy jakieś 2 godziny po napisaniu przeczytałam to drugi raz, też się mocno zastanawiałam, o co mi właściwie chodziło ^^"... Ale pod wpływem muzyki człowiek potrafi pisać różne dziwne rzeczy...
-------------------- Sometimes I wake up, and I'm falling asleep,
And I think that maybe the curtains are closing on me, But I wake up, Yes I wake up, Smiling. "A Dementorów wyśle się do Azkabanu" =P "Czy gdyby Voldemort miał komórkę, lubiłby grać w wężyka?" |
Anna Hermiona |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 12.05.2003 ![]() |
To opowiadanie ma to "coś"... Niby nie ma tam, żadnej akcji, ani wprowadzenia ani nic ale jest zastanawiające i ciekawe... Czekam na next parta ... To opowiadanie jeszcze do mnie "dochodzi"...
-------------------- Anna Hermiona
GG5768533 Mój blog: <A HREF="http://anna-hermiona.blog.pl/">Mój blogasek</a> Wejdź i wpisz się do księgi proszę..... |
IceSoul |
![]()
|
||
Rozczaruję: kolejna część jest nieprzewidywana, mogę co najwyżej zamieścić tu historię o podobnym klimacie... Takie opowiadania jak to tworzy się szybko i w zasadzie nie można później dopisać czegoś więcej... Bo ma się uczucie, że to już nie to samo... Ale może... Może któregoś dnia świat skończy się ponownie..? -------------------- Sometimes I wake up, and I'm falling asleep,
||
Abaska |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 240 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: a nie wiem, tak z powietrza. Płeć: Kobieta ![]() |
Uwielbiam takie klimaty... Tajemniczosc, takie takie... Hmm... No nie do opisania
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam!! -------------------- uhm.
|
ikar |
![]()
|
![]() Mały człowieczek... Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Wawa :D Płeć: Mężczyzna ![]() |
... ciekawe - jak to ktoś powiedział - zero treści, a jednak... Ja bym miał inne (i mam) skojarzenia, ale to co napisałaś przemawia i do mnie
![]() Eff - zjeżdżanie ludzi musi jeszcze trochę zaczekać ![]() -------------------- "At least we had a chance to say... Goodbye"
Nie ma opowiadań doskonałych - są tylko takie, w których jeszcze nie znaleziono błędów... (albo już je poprawiono :D) Tolerancja, Wolna wola, Miłość (:)), Optymizm :) Największe polskie forum RPG by Forum: Strefa Forumowych RPG ^^ |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 20:58 |