Moment, i inne wiersze...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Moment, i inne wiersze...
Thrill |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 16.08.2003 Skąd: Koszalin ![]() |
Hm.... to pierwszy wiersz jaki tu
zamieszczam. Prosze, żebyście pisali co o nim
sadzicie.
Moment Lekko tak skrzydła dryfują Na szklistych falach nieba Coraz szybciej i szybciej Wiatr rozwiewa serca dość młode By dały się omamić Jak deszcz Taki mały kapuśniaczek Na początku niby nic Lecz gdy wrócą do domu Są zupełnie mokrzy Lekkomyślnie nieostrożnie Piją ambrozję ze złotego pucharu Wielu piło przed nimi Wielu już się otruło Nieważne To jest moment Chwila uniesienia Odmierzona Czarną wskazówką Na czerwonej tarczy Mały sopel lodu Który kiedyś stopnieje Kałuża rutyny Zdenerwowania Zniechęcenia Bólu Wieczna Ten post był edytowany przez Thrill: 20.09.2003 18:50 -------------------- Jeśli brakuje ci uśmiechu, to dam ci jeden z moich
|
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Nie wydaje mi sie to zbytni uczuciowe
wiele serca chyba w to nie wlozylas...nie podoba mi sie....
-------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Raven |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 132 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
nie tak źle. wieźmy pod uwagę, że to Twój
debiut.
Zgodzę się z Mormalnielem, (znowu się spóźniłam!), trudno się połapać o co tu chodzi. do tego słowa 'niewarzne' mi się podoba. dalej zgubiła wątek. napisz coś jeszcze. tylko trochę bardziej zrozumiale pozdrawiam ^^ -------------------- Świąteczne spotkania z osobami, którym nie ma się nic do powiedzenia, są opanowaną do perfekcji sztuką uników.
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
zdaje mi sie, ze nieswiadomie chcialas
kogos nasladowac, uwazajoc, ze napisanie uczuciowego wiersza, to banalna
sprawa i kazdy moze.^^
ale w koncu, to debiut. moze jesce cos z Ciebie bedzie. tylko wkladaj w to wiecej serca. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Debiut nie debiut, muszę wyrazić szczere
zdanie... Jest to zlepek ładnych fragmentów, jednak połączenie ich w całość
mi się nie za bardzo podoba. Widać jednak potencjał poetycki, pisz dalej.
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
A według mnie to jest śliczne! Ten
wiersz zawiera wiele symboli, a jednocześnie brak w nim, dosć typowych
ostatnio, udziwnień. Opowiada o czymś i to o czymś ważnym - ja znajduję tu
odnoszenie się do miłości, do jej poszukiwania i goryczy rozczarowania, gdy
się ją znajdzie. Wiersz, według mnie, jest naprawdę piękny
![]() ![]() -------------------- |
Thrill |
![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 16.08.2003 Skąd: Koszalin ![]() |
Hm... nie jest to raczej mój debiut. Chyba że na tej stronie.
Zupełnie się z tobą nie zgadzam. Nie pisałam tego wiersza ot tak i nie uważam, że to jest proste. Ten wiesz wyrażał moje emocje i był pisany prosto z serca ![]() Jesteś moją połową pomarańczy Pomarańczy soczystej i dojrzałej Dojrzałej więc nie ulotnej Jesteś moją połową Połową czerwonego jabłka Jabłka Ewy Ewy, pierwszej grzesznicy Grzeszni więc jesteśmy my i nasza miłość Jesteś moją Moją pełnią księżyca Księżyca, który samotnie błąka się w ciemnościach Ciemnościach strasznych, ale już nie długo Bo ja jestem twoim słońcem Jesteś Po prostu jesteś Nie ideał Bo po co komu ideały? -------------------- Jeśli brakuje ci uśmiechu, to dam ci jeden z moich
|
||
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmm...
wyczytuje tu lekkie roztrzepanie... drugi wiersz naprawde ladny i poruszajacy, ale mam wrazenie balaganu... jednak Twoje wiersze nie sa latwe... Widze, ze nie jestes juz poczatkowa poetka... wyczytuje doswiadczenie Ciekawie piszesz, ale ten wspomniany nieporzadek nie pozwala mi sie skupic na tresci... gratuluje serdecznie napisz cos jeszcze... chetnie poczytam... ^__^ -------------------- |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
W pierwszym wierszu piękne, poetyckie opisy
- tylko trudno zgadnąć, co dokładnie chcesz przekazać i o czym
piszesz.
Drugi bardziej mi do gustu przypadł - prawdziwszy jest...? Pisany bardziej "pod natchnieniem"...? -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Wolę pierwszy -- były w nim fragmenty,
które się mi spodobały. W drugim już takowych nie
znalazłam.
"Ewy, pierwszej grzesznicy Grzeszni więc jesteśmy my i nasza miłość" <-- z Twardowskiego? ;] -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Hmm...
W pierwszym wierszu podobały mi się te poetyckie opisy, drugi był taki średni. W obu czuć taki lekki chaos i uczucie jakbyś chciała jak najszybciej skończyć. Przynajmniej ja to tak odebrałam. Poćwicz, a napewno wyjdzie Ci to na dobre ![]() |
Thrill |
![]()
|
||||
nie... ze mnie... ![]() No to kolejny wiersz... znowu o miłości... no już ostatni ![]() Walka Walczyłam dzielnie W srebrnej zbroi, z wielką armią „przeciw” Wojna była długa Nie było łatwo mnie powalić Czerwone zastępy Padały szybko pod ostrzem mego miecza Nagle zobaczyłam flagę Białą flagę Pomyślałam: „wygrałam” Ale nie czułam się dumna Nie czułam się szczęśliwa Czułam tylko pustkę Nie tak miało być Nie po to walczyłam Żeby oni się poddali Czerwona armia cofała się powoli Nie byli pokonani Oni nigdy nie przegrywają To ja To ja poniosłam klęskę Krzyczę Podchodzę Rzucam miecz pod ich stopy Nie wygram z miłością „Jestem twoja” -------------------- Jeśli brakuje ci uśmiechu, to dam ci jeden z moich
|
||||
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
jesli chodzi o ta 'Walke',
to
czasem slownictwo zdaje mi sie troszke nietrafne.. moze pare rzczy ubralabym w inne slowa - ale to Twoj wiersz, wiec spoko =) ogolnie.. to mi sie podoba taka tresc, ze jak czytam to mam ogromne wrazenie ze to o mnie to fajnie chociaz przykre =) no, ale podoba mi sie, pisz dalej, chetnie poczytam =) -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Pensy Nocard |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: z Warszawy ![]() |
Przeczytałam wiersz pierwszy - podobał mi
się, aczkolwiek nie łapałam o co chodzi (ja czasem mam zaćmienia i za nic
wierszy nie rozumiem, nie przejmuj się) jednak były piękne zwroty, które
mnie zauroczyły
Przeczytałam wiersz kolejny - uznałam że jest świetny. Zrozumiałam mniej więcej o co chodzi. Był odrobinę prostszy, ale i tak ukrywał jakąś głębię. (Swoją drogą wiele wierszy na tym forum jest jak bagno.... Nie, nie to nie miała być obraza. Po prostu wyglądają niewinnie, a kryją głębię, że się utopić można. Wybaczcie porównanie) Przeczytałam wiersz trzeci i stwierdziłam że jest piękny i wspaniały i najlepszy i chyba nareszcie rozumiem o co chodzi ![]() Tak, więc wyciągając wnioski, przy dwudziestym wierszu będę fanką twej poezji ![]() -------------------- Pink it was love at first sight
Pink when I turn out the light, and Pink gets me high as a kite And I think everything is going to be all right No matter what we do tonight AEROSMITH :-) |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
'Walka' jest naprawde udanym wierszem...
Bardzo do mnie przemawia, chociaz zgodze sie z Vampi... czasami draznia mnie pewne slowa, ktore moznaby zastapic innymi (o tym samym znaczeniu), a brzmialoby znacznie lepiej... Ale to taki szczegol... Ogolnie ciekawy wiersz, bardzo ciekawe metafory stosujesz... Koniecznie pisz dalej... ^__^ -------------------- |
Thrill |
![]()
|
Znowu miałam napad weny. Proszę o
komentarze.
Gra A jednak nie widać w sercu pustki Chociaż ni jednego obiektu w środku Uśmiecha się uśmiech na uśmiechniętej twarzy Chociaż ni jednego motylka w brzuchu Sama w całej swej samotnej, sercowej samotni Ale tak bliska przyjaciółka przyjaźni Nie czeka zawczasu na ten wyczekiwany czas Nie tęskni tęsknotą stukrotnie utęsknioną Pełna radości pełnią życia żyje, nie umiera Bo po co być Julią, skoro nie ma Romea? -------------------- Jeśli brakuje ci uśmiechu, to dam ci jeden z moich
|
Mellisa |
![]()
|
Thrill, powiem Ci, ze wprost przepadam za
wierszami, ktore maja jakis okreslony schemat...
Twoj ma, rewelacyjnie ujete w calosc, odmiany tego samego slowa, co daje specyficznie piekna trudnosc rozumienia. Naprawde jestem zachwycona. Prosze o wiecej takich przemyslanych wierszy... Nie dosc, ze ujelas tu swoje emocje, to jeszcze w okreslony sposob, w okreslonym schemacie... Kocham takie nie banalne wiersze... gratuluje serdecznie i pozdrawiam cieplutko =* -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 00:21 |