znow cos mojego(:
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
znow cos mojego(:
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Jezioro marzeń
Patrzyłam. Na jezioro. Ludzkich marzeń. Prymitywnych? I pięknych. Tak mi bliskich. I tak dalekich. Błyszczało się. Srebrem łez. Odbijając... Uśmiech losu. Było osiągalne. A jednak. Nie potrafiłam. Do niego sięgnąć. Mimo... Że to były... Także moje Pragnienia. I moje. Jezioro Marzeń. Anioł Jasnobłękitne oczy. Wymuszające zaufanie. Kształtne usta. Mówiące mądrością. Śniada cera. Błyszcząca ideałem. Popielate włosy. Kryjące piękno. Pięknością. Śnieżnobiałe skrzydła. Sfruwające z nieba. Prosto do mnie. Z wyciągniętymi. Ramionami. Od których bije. Ciepło. Miłość i ufność. Doskonałość... ..Mojego Anioła. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Yaten |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 16.04.2003 ![]() |
Te strofy podobaly mi sie najbardziej...Takie smutne...I takie prawdziwie piekne... -------------------- Glod, Zaraza, Wojna i ... Smierc.
Czterej jezdzcy podlegli mi...Tylko mi...I wiesz, ze Cie kocham |
||
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
B. mi sie podobaja sa takie
inteligentne...piekne...kocham Cie Potti =***
-------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Kawałek
Kawałek duszy. Został. Gdzieś za mną. Kawałek rozumu. Minął się. Z prawdą. Kawałek poświęcenia. Tak długo. Obiecywany. Kawałek miłości. Tak dawno. Zapomniany. Kawałek uczucia. Stał się. Bezwartościowy. Kawałek człowieka. Już nie będzie. Nigdy gotowy. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Boshe...piekny mowi tyle...jesu jest
cudowny...najlepszy jaki czytalam...kocham Cie misq moj kochany moja
gwiazdeczko =****
-------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Klaud ze Slytha |
![]()
|
||
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Piękne... po prostu piękne Potti... Tak mi się zdaje, że trochę rozumiem, a raczej... odgaduję znaczenia wiersza "Jezioro Marzeń" a raczej tej części:
Tak jakby porównanie do życia... możemy spełnić swoje marzenia, ale czegoś się boimy, np. Ktoś by chciał wybrać zawód nauczyciela, jest to jego marzenie, ale boi się, że np. nie poradzi sobie ze swoją klasą. Tak mi sie jakoś skojarzyło, bo człowiek może zrobić dużo, może, lecz się boi. Co do wiersza "Anioł" czytałaś może Dorotę Terakowską "Tam gdzie spadają anioły" ? Bo tak mi się jakoś skojarzyło, nie wiem czemu. Utwór "Kawałek" Nie wiem jak go skomentować... po prostu mi się podoba. Będziesz Poetką Potti... naprawdę |
||
Potti |
![]()
|
Maruś, dziekuje=*
taki sliczny komentarz(: a nawet nie moge 'w polowie osobiscie' podziekowac bo znow mi gg padlo. i Yaten dziekuje(: bo to przez Ciebie znow zaczelam pisac. jakby cos, to zazalenia, ze musicie to czytac, prosze kierowac do Wiedzmina Enuviela. (: -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Raven |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 132 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
'Jezioro Marzeń' jest
najlepsze.
takie głebokie... (wiersz) na moje jest tu tylko za duzo kropek (robię się podobna do Muszki Me) pozdrawiam ^^ -------------------- Świąteczne spotkania z osobami, którym nie ma się nic do powiedzenia, są opanowaną do perfekcji sztuką uników.
|
Potti |
![]()
|
Klaudiushku moj i Raven, tez dziekuje:* za
komentarze(:
wiecie, ze do niedawna myslalam, ze juz nie napisze wiecej wiersza? jakos tak mi to z trudem przychodzilo i slowa sie nie kleily. wczoraj dopiero kilka napisalam... i jakos tak poszlo dalej(: ojej, jakie to przyjemne zajecie pisac*_* -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Yaten |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 16.04.2003 ![]() |
Nie....WIELOKROPKI
RLZ!!!...Wielokropki najlepiej w moim mniemaniu oddaja wahanie,
niepewnos- i dlatego ich jest zawsze pleno w moich wierszach
-------------------- Glod, Zaraza, Wojna i ... Smierc.
Czterej jezdzcy podlegli mi...Tylko mi...I wiesz, ze Cie kocham |
Potti |
![]()
|
wlasnie. ja tez nie potrafilabym pisac bez
wielokropkow.
one so takie... poetyckie(: moze co za duzo to nie zdrowo, ale szczerze mowioc to sie chyba od tego nie odzwyczaje...^^ -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Piękne jest "Jezioro marzeń",
piękne. Dziękuję Ci za nie.
|
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Ja też nie lubię wielokropków^^ ale muszę
przyznać, że pisanie wychodzi Ci bardzo sprawnie -- widać, że się chwilę
zastanawiasz nad tym, co piszesz, a nie -- jak niektórzy -- rzucasz kilka
słów oderwanych od całości, nie czytając, tego co napisałaś. Więc to ogromny
plus. I tak się fajnie czyta, tak ładnie ładnie piszesz =)
-------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
'Kawalek' zdecydowanie najlepszy...
te dwa pierwsze wiersze, bardzo do siebie podobne. Podobne stylem, choc mowia o czyms zupelnie innym... Kawalek zrobil na mnie wielkie wrazenie emocjonalne Natomiast pozostale wiersze ladne, ale bez rewelacji... czekam na kolejne Twoje dokonania ^__^ -------------------- |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Wszystko spoko, przesłania przepiękne,
głębokie - ino mnie te kropki po każdym wersie wkurzają nieprzeciętnie...
![]() Błagam, zrób coś z tym - jakieś wielokropki może, przecinki, jakieś insze interpunkcyjności - ino nie te cholerne KROPKI!! No... Ale ogólnie nieźle ![]() -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 06:58 |