Świąteczne wiersze, dwa, "Biała Dolina" i "Święty Mikołaj"
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Świąteczne wiersze, dwa, "Biała Dolina" i "Święty Mikołaj"
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Może te wiersze wydadzą wam się śmieszne,
to są takie trochę... moje marzenia, czytajcie i szczerze oceniajcie.
Napisane niedawno.
Biała Dolina Prószy śnieg prószy W Białej Dolinie Góry, brązowy niedźwiedź I marzenia... O latających reniferach O Świętym Mikołaju O prezentach O choince O domu pełnym ciepła i radości Stoję i marzę Szepczę pragnienia Na pagórku W Białej dolinie --- Święty Mikołaj Dwunasta w nocy Czekam Na Ciebie Mikołaju Pragnę ujrzeć tą długą brodę Czerwony płaszcz I Ciebie samego Ledwie przeciskającego się przez drzwi Nagle zamykają mi się oczy Zasypiam... Rankiem budzę się Widząc Prezenty na łóżku A na podłodze Kawałek Białej brody Już wiem, że istniejesz Święty Mikołaju ![]() |
Draco |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 346 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nieco banalne i nieskładne. Ale.. dobre na
tę porę. W święta wszystko się wybacza, nawet takie niedopracowane wiersze.
;-)
Wesołych Świąt! |
Vlary |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katowice Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja uważam, że potrafiłabyś lepiej...
Taki jakoś śmiesznie niski poziom. Święta są takie przyziemne... Nie lubię ich, dlatego też nie podobają mi się świąteczne wiersze. Mikołaj? Kolejny Jezus Chrystus... Nie podoba mi się i tyle. -------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Banalne ale jednak one cos w sobie maja
![]() ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
No, to jest takie pisane jakby z
przymusu, do Serwisu Bibliotecznego (taka gazetka) na święta
![]() Również życzę wesołych świąt ![]() |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja juz tak bardzo czuje atmosfere swiat, ze te wiersze sa dla mnie takie 'domowe' i cieple...
Wlasnie dlatego, ze sa banalne i troche dziecinne nadaja sie na przyjemne swieta ^^ -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 13:54 |