„Przegrany”
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
„Przegrany”
Draco |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 346 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zrodzony
Po to, By znienawidzić, Zabić, Porzucić. Zrodzony Po to, By nie rozumieć, Odepchnąć, Odrzucić. Zrodzony Tylko po to, By sprzedać, Duszę, Nic więcej. Mimo wszystko, Ktoś Uratował to życie, Istnienie Zupełnie bez sensu. Obdarty Z ambicji, Planów, Przekonań. Zupełnie Nagi. Emocjonaln ie. I gdyby nawet, Ktoś zapytał Po co, Dlaczego, W jakim celu? To odpowiedzieć nie potrafię, Tak miało być, Najwidoczniej. |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Jedyne co mnie w tym wierszu odstrasza to
krótkie wersy...a tersc trafia do mnie bo jakby inaczej? Piszesz z wielki
uczuciem.... ja wyczuwam w wierszu wiele refleksji i przemyślen...jak
równiez i emocji...
![]() ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Draco |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 346 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wersy są krótkie,
bo jakby na to nie patrzeć, to pewnego rodzaju stylistyka. Stylistyka, którą staram się stosować. Bo to właśnie we mnie siedzi, w takiej formie całość do mnie przemawia. Od biedy, mógłbym napisać wiersz z wersami, składającymi się z conajmniej 15 wyrazów, ale wątpie, czy wniósłbym tym cokolwiek. Bywa. Dziękuję za ocenę. |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Chyba że tak... jeśli tak piszesz ja nie
mam zamiaru podważać Twojego zdania
![]() ![]() ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Draco, wspaniale. Trafił do mnie ten
wiersz. Cieszę się, że zacząłeś pisać, albo jeśli pisałeś - to wklejać na
forum.
Piękne, gratuluję. |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
przegrany.. dobrze powiedziane
ale jesli ktos mu dal szanse, to moze nie az tak do konca przegrany dosadnie.. nie umiem nigdy Ciebie skomentowac tak mi sie zdajem, wiesz? [no coz, cos za cos ![]() bo to takie speficzne.. a to dobrze ze specyficzne a jeszcze lepiej ze mi sie podoba, i jestem zachwycona ze zaczales w koncu te swoje mysli przelewac na .. papier/monitor? =P [ale mimo wszystko preferuje papier^^] -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Idusia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 30.07.2003 ![]() |
Jeden z wierszy, które czytałam tu zamiast
w jakimś tomiku na który zasługują
Tak miało być, Najwidoczniej -------------------- - No, przypatrz się temu, po prostu przypatrz się temu. Dolne warstwy społeczeństwa żyją po to, aby rząd i różni sku****** mogli je eksplatować. Człowieeeku, ludzka bestia to kanibal. Sami jesteśmy swoim bydłem.
Gorzka świadomość, że jego towarzysze byli martwi, a on zadowolony - CHOLERNIE ZADOWOLONY - bo udało mu się uciec. Sekret polega na kontwoli. Albo ty zjadasz świat, albo świat zjada ciebie. To nie była manipulacja. Natura tak właśnie działa. Wszystlie cytaty pochodzą z "Debrouiller" Ryck'a Neube |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Hmm...
A ja bym się zastanawiała nad tym, czy to w ogóle jest wiersz. Gdyby tak napisać to wszystko jednym ciągiem, to wyszedłby piękny kawałek prozy poetyckiej. Nie budowa przecież tworzy wiersz... Ale piękne. Naprawdę. -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Draco |
![]()
|
Nie chciałem nic mówić, ale człowiek
znający się na poezji uznał ten wiersz za coś nowego i wartościowego
równocześnie. Do tego polonista, też się zachwycał.. I +bdb.. Ponoć
najwyższa ocena jaką kiedykolwiek postawił.. I wiersz wywieszony na tablicy
ogromną czcionką.. Prawda, że przesada?
|
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Nie, nie przesada... jakkolwiek ja bym nie
chciala, by moje wiersze btyly tak eksponowane (bo sie nie nadaja ;-)
)
Ogolnie to.. trafil do mnie. Na prawde do mnie trafil. Krotkie wersy, metafory i ogolnie tresc. Cudo -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
czymkolwiek by to było; prozą, wierszem
czy jeszcze czymś innym, to myślę, że moje odczucia nie zmieniłyby się.
mam wrażenie, że ten wiersz jest w jakimś sensie o mnie samej. odnalazłam w tym cząstkę siebie. pasuje mi tu cytat z pewnej piosenki: opowiem wam moją historię.. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
anna_maria |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: krózganki-gnief!!! ![]() |
bardzo dobry ale niepasuje mi w zadnym
stopniu do nastolatka..
|
iskra |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 207 Dołączył: 06.06.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
wiesz zaletą wierszy jest to, że
jakiekolwiek by nie byly to to wlasnie odbiorcy czynia je czyms
szczegolnym... czasem mozna napisac zlepek slow, wwalic od cholery porownan,
metafor, uplastycznien i bogowie wiedza co jeszcze i powstaje cos co zostaje
okrzykniete cudem, albo czyms rownie wyidealizowanym... Oczywiscie to nie
jest zadna (ż)aluzja do Twojego wiersza, to poprostu moje prywatne,
subiektywne zdanie...
A co do wiersza. Gdybym go interpretowała na polskim powiedzialabym ze przerzutnie, zachwiana harmonia i nieregularnosc zaklucaja komunikacje i swiadcza o chaosie i sprzecznosciach targajacych dusza podmiotu lirycznego. Rymy sprawiaja wrazenie celowych, ale ja jakoś dziwnie odbieram je jako przypadkowe. Zgadzam sie z Amą, ze za duzo zostalo powiedziane. Masz chyba, kotuś, za mało latek zeby tworzyc synteze życia. To jeszcze nie ten czas. Poza tym ostatnie trzy wersy są jakieś takie... hmm... niepasujące do ogolu wiersza. Tak jakby z innej bajki. Jakby nastawialy mnie do porzadku dziennego. Moze taka reakcje mialy wywolac, nie wiem. Ale uwazam, że są nie na miejscu. Cóż, to chyba wszystko. Wesołych Świąt, robaczki =) -------------------- ...uuuu, powrót.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 10:10 |