Czekam
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Czekam
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Wpadam w temat, który zawsze starannie
omijałam... no ale cóż... Piszę to, co mi w duszy gra
![]() Ja czekam modliszka, okrutna zimna i wredna bez serca, rozumu zakochana Poczekam, zatrę ręce na słońce w Twoją twarz mój oddech pchnę Jesteś tak blisko tak ciepło czuję twoją obecność bez tchu Czekam jak modliszka okrutna ze strachem w sercu i zaufaniem na dłoni -------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
ładnie... napisałas cos innego...temat intrygujacy
![]() ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Alisia |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 60 Dołączył: 30.06.2003 ![]() |
Nadchodzi Sihaja Modliszka! Tak
szczerze, to im dłużej tu jestem, tym bardziej forum traci dla mnie sens
(bez obrazy oczywiście). Nie chodzi o wiersz, bo on jest świetny, ale
ogólnie. No, oprócz działu poezji
![]() - sypia się pytania na temat sensu i logiki oraz fabuły, co najczęściej autor zamierza wytłumaczyć w dalszych częściach opowiadania - użytkownicy czepiają się najmniejszych literówek (o błędy ortograficzne mi nie chodzi, bo to zrozumiałe) - dobijają człowieka, że hej, ale każdy ma powód do własnego zdania... Także nie powinno być ani tak ani inaczej.... ![]() Postanowiłam więc zostać dyżurną optymistką (lubię kłócić się z Matoosem) ![]() Wiersz na prawdę wspaniały, ale szukam jeszcze głębszego sensu( znaczy się, ten wiersz ma kilka warstw sensu). Sczerze, na prawdę dobry, ale szczegółów nie powiem, bo <aaa> piekłam w nocy ciasto na akcje dobroczynną i zaryłam całą noc.... także życzę dalszych pomysłów i... eee... wyspania się? -------------------- "Jest taka jedna komnata, w której panują wieczne ciemnosci; mrok pęznie po kamiennych ścianach, jak strach, który nawiedza nagle zbrodniarza, by zmiażdżyć go w sidłach przestępstwa. Nie ma początka, ani konca, a jednak wejście do komanty istnieje; jak światło w ciemności rozjaśnia początek drogi, prowadzacej do kresu. A na środku tego lochu płynie woda i jak wszystko inne nie zobaczysz jej źródła, ani wylewu - niknie w otchłani nie zbadanych miejsc, do których nikt nie wazy się zajrzeć. Na wodzie tej nie jest cicho: wśród wzburzonych fal płyną zapalone świece; zdarzy sie, ze jakaś się przewróci, a wtedy płomyk gasnie, zduszony przez jego dawcę. Woda bowiem daje życie, a także je odbira. Zgaszone światła życie wyznaczają kres nadzieji na nieśmiertelność. (...)"
Powiedziałabym. jakiego to jest autora, ale zapomniałam, a możliwości sprawdzenia nie mam:)) |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmm...
nie trafil do mnie ten wiersz... nie rozumiem go... Z jednej strony z sensem przeprowadzony i ladnie ustawiony z drugiej, roztrzepany... Nie znajduje tutaj nic na czym moglabym zatrzymac umysl... Moze nie mam dzisiaj nastroju do wierszy? Przeczytam jeszcze jutro... -------------------- |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
Sihaja, zadziwiasz mnie. to już Twój któryś z kolei wiersz, który bardzo mi się podoba. czuję go. a jeśli chodzi o mnie i o poezję, to trzeba wiedzieć, że mnie niewiele 'rzeczy' w tej materii jest w stanie zadowolić. niewiele mi się w sumie podoba. a to, co Ty piszesz... po prostu Twoje wiersze są takie inne. masz świetny, niepowtarzalny styl. cholera, naprawdę mi się podoba.
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Ładniutki... nie pasuje mi jednak pierwsza
zwrotka =) później się rozkręcasz... i znowu ostatnia linijka jakoś mnie
wybija dziwnie...
Ale nie mogę się nadziwić, skąd ty te pomysły bierzesz wszystkie... I jak to robisz, że ja po prostu czuję bicie Twojego serducha w wierszach? =** -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Vlary |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katowice Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja mam mieszane uczucia co do tego
wiersza...
Owszem, może i ciekawy, ale taki źle skomponowany i chaotyczny. Od modliszki do miłości... moim zdaniem to zbytnia skrajność, aby mogła być przedstawiona jedynie w 4 zwrotkach przerwanych tym 'zakochana'. To moje zdanie i moje słowa. I wali mnie to, czy Ktoś uważa, że dobrze je dobrałem, czy nie. Takie rzeczy to teraz ma się w dupie... -------------------- |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Mi tesh sie ten wiersz nie
podoba...
jakos wlasnie modliszka psuje efekt... kompletnie mi nie pasuje... choc w koncu tak mialo byc. vampi => czy jesli ktos cos krytykuje i mowi, ze mu sie nie dodoba, to musi sie z nim cos dziac?! Po prostu moprn skrytykowala. Miala do tego prawo! -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Dzięki zarówno za słowa krytyki jak i za
te dobre i dodające otuchy
![]() Co do modliszki: jest zamieszczona zupełnie celowo, stanowi kontrast do innych słów tego wiersza i podkresla zaborczość i egoizm miłości ![]() ![]() -------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Przeczytałam jeden Twój wiersz, postanowiłam
przeczytać inne.
Modliszka mnie właśnie oczarowała. Ktoś kiedyś mnie tak nazwał. Uśmiechnęłam się. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 13:15 |