Sąd Ostateczny
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Sąd Ostateczny
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Impresja na temat śmierci
![]() Na końcu drogi drzwi nieuniknione bogato rzeźbione ornamentami wiary. Za drzwiami? Pustka, przeciąg kilka świeczek drży w lichtarzach. Za pustką? Stół dębowy, ładny, prosty heblowany strachem i przebaczeniem z wygrawerowanymi literami Policzono Zważono Podzielono Na stole? Księga ze złoconymi kartami oprawna w miedź, zapisana najdrobniejszym maczkiem ludzkich błędów i kilkoma większymi kleksami. Za stołem kotara, za kotarą zagadka nierozwiązana. I nic. -------------------- |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
wcale nie nijakie! =P
Swietny wiersz... taki inny niz reszta (wlasnie dochodze do wniosku, ze czeto to pisze) Metafory sa swietne! Tio cheblowanie strachem...mmm... Ale moglabys to rozwinac. Jakos nie oddaje mi w pelni tego nastroju, ktory oddac powinien... Ogolnie-podoba mi sie ^^ <edit> szczegolnie, ze baczynski tesh mial wiersz o takim tytule ^^ =) Ten post był edytowany przez Egwadien: 16.12.2003 19:27 -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Czy ja kiedyś już pisałam, że zachwycają
mnie twoje wiersze?
Bo są nie tylko dobre pod względem formy, ale przede wszystkim pod względem treści. Tak jakbyś malowała słowami obraz... A końcówka zasiała we mnie ziarnko niepewności. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Dzięki, Cat
![]() Twoje słowa sprawiły mi ogromniastą przyjemność i, musze przyznać, nieco zaskoczyły Dziękuję wszystkim za opinie :* Morn - pochwała, nawet skromna, w twoich ustach, zaczyna być na wagę złota ![]() -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmm...
Nie podoba mi sie plan wersow... Niby ciagnie sie jedna mysl i nagle urwanie - nastepna linijka... rozprasza... Zakonczenie mi sie nie spodobalo... jakby uciete... Ogolnie wiersz bardzo ciekawy, tylko te 'cięcia' wytracaja z rownowagi... Nie mam wrazenia spokoju... tresc takie uczucie sugeruje, forma niestety nie... -------------------- |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Tak spontanicznie. Pięknie.
Może i nic odkrywczego, ale... Zakończenie świetne. Jestem na TAK:) Naprawdę mi się podoba, choć zaglądając tutaj byłam raczej sceptyczna - ze względu na tytuł... -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Mellisa |
![]()
|
||||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
heh... Morni, nie przesadzaj kochanie... ![]() przeciez wiesz, ze ja nie jestem godna przybierac Twojego tytulu ![]()
heh... Sihaja... najwazniejsze ze sie starasz. To mnie cieszy... Nie zwracaj za bardzo uwagi, co pisze jakas dziwna Mell z humorami ^^' pozdrawiam i zycze powodzenia Ten post był edytowany przez Mellisa: 17.12.2003 20:43 -------------------- |
||||
Meliana |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 30.07.2003 ![]() |
podoba mi się ......poruszyło moją
wyobraźnię.......bardzo ładny wiersz, chciaż sie na poezji nie znam, to
wydaje mi sie że jest b.dobry
a końcówka faktycznie mogłaby być inna. |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Pierwszą strofę kocham =) w drugiej coś
odrobinkę się pogubiłaś /to tylko moje wrażenie/ ale też jest niezła. Podoba
mi się samo założenie wiersza... ładne, proste, niezwykłe?
Tylko mam zastrzeżenia do początku i końca ![]() Ale ogólnie jestem na tak. I to bardzo duże TAK =* -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 20.07.2025 13:20 |