yah!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
yah!
samotna pasażerko |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: funf euro ja? ![]() |
bzowej babuleńki fiołkową herbatkę popijam
i w świecących jej oczach-oczach pogodnych cierpko ja i słońce przebijam. Marzenia moje, herbaty, twoje o uczuciach zgodnych zielono witam dni nowe i tamten nowy poranek sam ty i stos kostek lodu chłodnych. Pełen odczuć malinowy dzbanek ja napełniam jeszcze z pestką truskawką przecież to tyś, a nie sok mój wybranek. Lewek w kratkę pluszową zabawką. Kocham na plecach kota odpoczywam po czytaniu wierszy na nic ta jego jesienna słota itak sam po kostki był w niej pierwszy. boleję nad lawendową dłonią przypominam sobie kaktusa z mozaiki a oczy moje czerwienią płoną widzę, wypluł on porcję swą liryki. Zjadłam kota na plecach teraz leży on we mnie sztywny wspina się po wewnętrznych checach padł, zostawił we mnie ładunek pożywny. z tekstem piosenka bez piosenki tekst chwyta nuty czujna panienka z giatarą czy bez co za różnica dalej nie kryje łez łez już pełna kostnica. -------------------- Rzadko kto spojrzy do góry, a tak wielu nie ma nieba w ogóle
|
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
jesu jesu jesu!!
wiedzialam ja od poczatku wiedzialam.. a opis i podpis totalnie Cie zazdradzily, E. ;D no i te dziwne rzeczy, smakowo-kocie wiersze wszedzie sie pozna.. jak zawsze ubostwiam, Ciebie i twoje leciutkie wiosenne wiersze.. XD [znow sie ciesze jakbym zdemaskowala poszukiwanego przestepce kltorego porter pamieciowy wisi na co drugim przystanku autbusowym.. =P XD I'm sorry.. ;]] -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
witaj znow wsrod zywych, E.
![]() i wiersze.. piekne. wlasnie, jak pisała Kasia - takie lekkie, obrazowe, metaforyczne. chcemy wiecej;D -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Draco |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 346 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sugerujecie, że to E..Evitka? Bo tak mi się
coś wydawało..
Niekonwencjonalnie, miło. I tak inaczej. Wreszcie coś świeżego, a nie stare smętki odgrzewane tysiące razy z tym samym sosem. EDIT -Teraz jestem pewien. Zdemaskowaliśmy ją. Avatar i logo na blogu Evitki są na tym samym serwerze. Hah! ;] |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Jakie ładne wiersze. Jak bardzo różnią się od innych na tym forum. Tak lekko i przyjemnie się je czytało. Przypomina..hm..Szymborską? Takie moje odczucie...Ale mało..chcę więcej!
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Jejku, jakie śliczne wiersze.... Zajrzałam tu tylko na chwilkę, a zaciekawiło mnie strasznie... Pisz dalej... Te wiersze są takie Twoje.... Piękne.
-------------------- |
samotna pasażerko |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: funf euro ja? ![]() |
zawsze się staram
![]() aa..! literówki?! gdzie jak? po co? ![]() -------------------- Rzadko kto spojrzy do góry, a tak wielu nie ma nieba w ogóle
|
Mellisa |
![]()
|
||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
niezwykle inne wiersze... przepadam za taka stylistyką ^__^ trudne, czesto niezrozumiale, ale jakze prawdziwe i naturalne... nie podoba mi sie tylko ten fragment
tam o pysznej herbatce, a tu o jedzeniu kota... XD nie pasuje mi to... Ostatni wierszyk tez taki sobie... Natomiast pierwszy i czesc drugiego naprawde mnie porwaly... pozdrawiam i gratuluje -------------------- |
||
samotna pasażerko |
![]()
|
||||
dobra. w porządku:P z pestką truskawką. truskawka o jednej pestce. delikatne przeniesienie. tak jakby to nie była truskawka. zachęcam do własnej interpretacji (: wiatr twojego podmuchu ciepło mi służył biegłam przez łąkę mokra od rosy biegłam ja, biegłam w butach za dużych na gardle poczułam ostrze twej kosy. czemuż to nagle jesteś taki czarny? pić wypiłam, w rękach twoich zasnąć nie chciałam. czemuż język płynie taki marny? jakiż to kaprys kolorowy mieć musiałam. a teraz w loży z kwiatów gdzieś gasnę. pyk - gwałtownie swe powieki zatrzasnę. Ten post był edytowany przez samotna pasażerko: 22.12.2003 11:38 -------------------- Rzadko kto spojrzy do góry, a tak wielu nie ma nieba w ogóle
|
||||
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Podobają mi się, ale... czegoś mi w nich
brakuje, ale mają bardzo dużą zaletę. Są oryginalne, inne niż kiedykolwiek
czytałam. Brawo
![]() Poza tym - do ostatniego wiersza. Czemuż pisze się przez "u", a nie przez "ó". Do poprawki ten błąd. |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
o...
nie lubie, przesadnie uzywanej, starej polszczyzny... czemuż to? czemuż tamto? jakiż to? moim zdaniem przesada... hmm... pierwsze Twoje wiersze byly oryginalne i ciekawe, ale jesli wszystkie Twoje dziela beda w tym samym charakterze, to sie zrobi nudno... pomysl nad tym... -------------------- |
samotna pasażerko |
![]()
|
myślałam wielokrotnie. i się boję.
wszystkie wydają mi się takie bezbarwne. nudzą mnie samą. gdzieś inne
poginęły? co poradzę. myśl, myśl misiu o małym rozumku.
-------------------- Rzadko kto spojrzy do góry, a tak wielu nie ma nieba w ogóle
|
muszka Me |
![]()
|
||
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
jejciu, nie są bezbarwne... są śliczne i
bardzo oryginalne =) najbardziej mi się pierwszy wierszyk podoba =) takie
milusie pozostawia uczucia po sobie =) a co do krytyki -- to wydaje mi się, że niektóre rymy są trochę naciągane, takie na siłę... ale i tak ładniuchne te wiersze^^
o -- i jeszcze ten fragment mi się podoba =) chociaż ten wers, co jest po tym, z kosą, jakoś mi tam nie pasuje =) Jejku jakie te wiersze są słodziutkie... jak soczek malinowy =) chciałabym je pożreć wszystkie^^ No nie potrafię tego słowami wyrazić =) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
||
samotna pasażerko |
![]()
|
ona w ciemnej sieni
rzewnie płacze. dość przeklętej ziemi! dość gwiazd o wy partacze! z ultramaryny złom ze zgiełku nawet kurz. oh zakop mnie zakop w sobie już! pije wodę z jeziora już! nie jest zatruta. wiecznie wciąż młoda w niej pokora. na swój sposób dziwna pokuta. między drogami osiadła. z miną obojętną. umarła 9 razy ze swą uczennicą pojętną. czy pojawi się jeszcze? jak pospolity złodziej. łapie szczęście w kleszcze. -------------------- Rzadko kto spojrzy do góry, a tak wielu nie ma nieba w ogóle
|
Mellisa |
![]()
|
||||
zakonczenie mi sie nie
podoba... absolutnie nie...
och, jaki błąd !! ^^
Mysle, ze powinnas tu liczbe napisac slownie... I nie rozumiem czemu po kropkach sa male litery... skoro zdecydowalas sie stawiac kropki to konsekwencja tego sa wielkie litery... A ogolnie wiersz naprawde dobry... I co najwazniejsze, inny niz pozostale Twojego autorstwa... Bardzo piekne, subtelne rymy... gratuluje... -------------------- |
||||
samotna pasażerko |
![]()
|
co do małych liter po kropkach.
brzydkie przyzwyczajenie. próbuję coś z tym robić. lenistwo. lenistwo.
uwierz dumałam nad zakończeniem. czegoś mi brakowało. czego byś oczekiwała
od strony interpretacji w końcówce? w zakończeniu, którego nie
ma?
dziękuję. -------------------- Rzadko kto spojrzy do góry, a tak wielu nie ma nieba w ogóle
|
loonatyk |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: z manhattanu ![]() |
Podoba mi się Twoja oryginalność.
Wszędzie. Na blogu, w ksywkach, zwrotach. Z wierszami nie mogło być inaczej.
Inne niż wszytskie. Takie lekkie, jak już ktoś nie raz powiedział.
Ten post był edytowany przez loonatyk: 28.12.2003 16:03 -------------------- yesterday i woke up sucking a lemon
|
samotna pasażerko |
![]()
|
czyżby kolejna reaktywacja z
utworem?
Hej ptaszku autobusów i tramwai mnóstwo między ptaszku. Hej, nawet w twych piór przędzy. Dziadku Staszku! Patrz, ptaszek z autobusem w ustach. ptaszki ust nie mają. Och, już Asiu szósta. Za to tramwaje, owszem pogryzają. Wróble marne, marne pokusy. A co powiesz Asiu na trolejbusy? -------------------- Rzadko kto spojrzy do góry, a tak wielu nie ma nieba w ogóle
|
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Przy tym się uśmiałam=D Naprawdę, potrafi
ten wiersz rozbawić.
Bardzo mi się podoba właśnie taka forma poezji. Trafia do mnie zdecydowanie=) Chcę więcej! -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Mellisa |
![]()
|
no nic...
nie podoba mi sie... nie smieszy mnie i nie wiem jaki to ma przekaz... nie wiem co chcesz tym wprowadzic... ten wiersz mnie zaskoczyl, ale niestety negatywnie... -------------------- |
samotna pasażerko |
![]()
|
||
zapewne śmieszyć nie miało. przepraszam, że narażam kogokolwiek na rozczarowanie. ale tak bywa. trudno. można nie rozumieć. można nie trafić w gust. trudno (ponownie) może też jestem nim zachwycona. ale jest. i wiem, że ma coś. coś mojego, co chcę przekazać? cokolwiek -------------------- Rzadko kto spojrzy do góry, a tak wielu nie ma nieba w ogóle
|
||
samotna pasażerko |
![]()
|
hoho.. czyzby kolejne z
cyklu?
Tego, o do komory. Z domem dorosłego Na kartce potwory Od archetypu matki polki nieśmiałego. Wpadł kostkami w chemiczne roztwory. Tymi jego kostkami rzucała co tydzień Boso, na zimnej podłodze Ich ta cotygodniowa pora widzeń Obemował ją wzrokiem ku wielkiej trwodze. Aż wreszcie końców nie było dowidzeń. Patrz, ona szafkę nocną penetruje A on wracając widzi jej usta W niej też wszystko się gotuje Kapusta, usta jej i rozpusta. Upada bosa w śnieg ciepły i żałuje. Ten post był edytowany przez samotna pasażerko: 29.01.2004 23:09 -------------------- Rzadko kto spojrzy do góry, a tak wielu nie ma nieba w ogóle
|
Mellisa |
![]()
|
nie...
to nie jest cos, co lubie... usta, kapusta, rozpusta... nie.. druga zwrotka poplatana z rytmem... szczegolnie czwarty jej wers... nio ogolnie po Twojemu... ale nie jest to tak fajne i mile do czytania, jak o folkowej babulence... mozesz naprawde fajnie -------------------- |
samotna pasażerko |
![]()
|
troche z innej beczki myślę. Tak
się jakoś złożyło, że znurzył mnie wyjątkowo polski. a mieliśmy być cicho.
no to byłam. W stylu komercyjnym przedstawiamy.. iggy'iego
pop'a!
Najpierw ambasador siedzi, u siebie - w ambasadzie. Pasażerka mu mija wciąż - przez okno tramwajowe. Gdy on bez samochodu staje się anonimowy, będzie sobie obok niej miejsce grzał. Za opłatą przylepił ich motorniczy - do siedzeń. A póki nie zadzwonią, by wysiąść oboje będą tak samo sztywni. Dopóki on nie odbierze z warsztatu swojej wizytówki. Ona wciąż będzie płaciła 2,30 za swobodne kołysanie, w rzędach, w jednym mieście. -------------------- Rzadko kto spojrzy do góry, a tak wielu nie ma nieba w ogóle
|
samotna pasażerko |
![]()
|
'śmierć ko(t)nsumenta'
Czarne kubki, czarne kubki. Umazane kawą, uduszone w fusach. Mamy próbki, całe tubki na babcinych obrusach. Pasta z mięty, pasta z mięty. Wielkie zło, świeżość nocy. Język cięty, cały zmięty wystrzelił jak z procy. Żel do ciała, żel do ciała. Pachnie winem, pieni wódką. Wanna cała, już za mała stała się trutką. Złota szminka, złota szminka. Pełne usta, po ciemku świeci. W oku spinka, mała Chinka cieszą się dzieci. Szczupłe panie, szczupłe panie. Żyją krótko, śmieją często. Pierwsze danie, na śniadanie ich nóżki na gęsto. Bojówkarze, bojówkarze. Tylko w książkach, nie mają roboty. Piją w barze, marne straże zdechłe kojoty. Małgorzata, Małgorzatka. nie kupiła, wisi na płocie. Pomóż kocie, Behemocie niezła prywatka. -------------------- Rzadko kto spojrzy do góry, a tak wielu nie ma nieba w ogóle
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 11:05 |