wolna-wola
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
wolna-wola
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
wolna-wola
Zrobili mi dziecko zwęglonego strachu dziwni ludzie w czarnych maskach. Nie po prostu wtłoczyli pod łóżko malując mrok na szarym licu. Tlili powoli resztki pokornej duszy osobowości odłamki; złapali w półkroku uśmiech. Ohydne tłumy wylęgają spod zamkniętych powiek. Co ja im teraz powiem? Tulę - patrząc z odrazą w głęboką pustkę - własne wybory. -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Bardzo dojrzały wiersz. Przeczytałam go
kilka razy, tak mi się spodobał. Nie wiem tylko, kim są dziwni ludzie w
czarnych maskach...ale nie jestem zbyt dobra w interpretowaniu wierszy =)
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Vampi w dawnej formie
![]() -------------------- |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
hehe wiewsz co Sihaja chyba zbytnio
przyzwyczailam sie do chwalenia moich tworow i takie niezbyt przychylne
przyjecie 'spiewaj aniele' mnie zmobilizowalo do tej 'dawnej
formy' .. =PP
alem sie zrobila.. =P -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Draco |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 346 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiesz co chcę powiedzieć? Nie? Domyśl się..
No.. Gorąco... Wreszcie coś innego!
Serdecznie dość miałem dzieł jednego typu, które serwujesz nam już od dawna. Przejadły mi się, ot co. Bo dobre były, owszem.. Ale to wygląda zupełnie inaczej.. I ciekawiej napewno. Bo do samego końca nie wiedziałem jak się to skończy. Brawo. |
Brenda |
![]()
|
||
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
to mnie bardzo urzekło.. swietne. jak mowił draco - do konca nie wiedziałam, jak sie skonczy. wiersz trzymajacy w napieciu. owiany tajemnica. inny od wiekszosci Twoich wierszy, ale napewno nie gorszy. -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
||
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
a mi ten wiersz sie nie
podoba...
poetyckie slowka, powiazane jakimis spojnikami do mnie to nie trafia... przepraszam, porwala mnie ostatnia strofa... swietna -------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
ładnie...ale zgodze sie z Draconem...moze
napiszesz wreszcie o cyms innym? wszyscy juz wiemy ja wapis dobrze
sprawdzasz sie w tym temacie... teraz chcelibysmy zobaczyc nowe...
-------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Nie umiem komentować Twoich wierszy =)
Jesteś za dobra, Vampi.
Chylę tylko czoło... niziutko do samej ziemi... i czekam na kolejne -- bo każdy jest lepszy, każy jest inny =) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Sihaja |
![]()
|
||
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ef, Vampi, dobrze, że się rozwijasz.... Jesi odrobina krytyki sprawi, że będzies zpisała jeszcze lepiej to my się poświęcimy ;P Same pochwały jednak zakładają pewną stagnację ![]() Ale rzeczywiście, twoje ostatnie wiersze jakoś mniej do mnie przemawiały... Dopiero ten mnie "obudził" -------------------- |
||
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Pierwsze dwa wersy dały mi nadzieję, że
dalej będzie nieźle. Zatrzymało się na dwóch wersach, niestety. Treść ponad
formę poproszę.
Ale zaczęło mnie interesować, muszę przyznać =) |
loonatyk |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: z manhattanu ![]() |
Bardzo dojrzały wiersz. Zgadzam się ze
wszystkimi u-góry. Czytałem go wiele razy, ale nie zrozumiałem do końca.
Potrzebna jest mi głęboka analiza, a to już o Tym wierszu dobrze świadczy.
-------------------- yesterday i woke up sucking a lemon
|
vampirka |
![]()
|
||
hm nie ze sie bronie albo moze zle zrozumialam Twoj post Marciu.. ale Dracon napisal wlasnie ze to JEST o czyms innym a Ty powolujesz sie na jego słowa i mowisz ze to jest O TYM CO WSZYSTKIE inne wiersze moje.. i don't understand -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
||
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
prawdę mówiąc nie bardzo rozumiem. nie widzę sensu, przesłania tego wiersza. ale zapewne ich po prostu nie dostrzegam, bo wiersz pewnie jest dobry i ma swoją [być może - ukrytą] głębię. jednak mimo iż go nie czuję podoba mi się kilka fragmentów ('zrobili mi dziecko z węglonego strachu, dziwni ludzie w czarnych maskach', 'tulę - patrząc z odrazą w głęboką pustkę - własne wybory'). generalnie to dość intryguje dzieło. trochę dziwne i tajemnicze. i trudne. z pewnością posiada jakąś pointę, jednak ja jej na razie nie znalazłam. niemniej zaciekawiła mnie ta praca. myślę, że jest dobra.
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 11:18 |