Moje niewiersze
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Moje niewiersze
Nea |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 162 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kostrzyn Płeć: Kobieta ![]() |
"Życzenia"
Chcesz życzyć Co tydzień piątków trzynastego Zadeptania czterolistnych koniczynek kominiarzy i braku guzików Pragniesz dla mnie wszystkiego co złe samych złych chwil złamanych kończyn i serca Więc z wymuszonym uśmiechem mówisz Szczęśliwego Nowego Roku "Obrazy" Objęci, przytuleni w księżyca świetle i cicha muzyka niewiadomo skąd płynie szum morza i kwiatów śpiew słychać wyraźnie Lecz nagle... Muzyka zmienia się w zgrzyty szum morza jest szumem zimnego wiatru kwiaty śpiewać przestają a oni odsuwają się od siebie z niechęcią i odchodzą każde w swoją stronę bo księżyc jest namalowany na płachcie udającej niebo I która z tych scen to rzeczywistość ? Wiesz Morn, ćwiczyłam i powstały takie oto niewiersze |
Avalon |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 360 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
nie znam sie na poezji, ale te mi nie
przypadly do gustu.
-------------------- /pewnie znowu wpadlem na jednego posta/
|
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Z Obrazami strasznie skojarzyl mi sie sms
od Morn ;-)
Ogólnie, to takie jakieś te wiersze... nie wiem... pospolite. Teoretycznie poprawne, ale brakuje mi w nich... duszy? Nie. Każdy wiersz ma dusze... w każdym razie brakuje mi w nich głębi... Ale nie zniechęcaj się... Pisz dalej, bo trening czyni mistrza... (a ja na moje wiersze sprzed roku nie moge patrzec!) -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Mellisa |
![]()
|
||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
wiersz jak wiersz... a ja chce wiersza jak serce... wiersza jak niebo i trawa... za malo...
mysle, ze to powtorzenie slowa 'zły' nie jest tutaj dobra sprawa... Moznaby uzyc innego, pokrewnego slowa... jak przeczytalam 'Lecz nagle...' to mnie lekko zniesmaczylo... taka bajeczka dla dzieci... cwicz... proboj... bedzie lepiej... -------------------- |
||
Chelsey |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
Pierwszy jest lepszy niż drugi, ale
czegoś mi w nim brakuje...
Ćwicz dalej, pisz, próbuj ![]() -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
Nea |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 162 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kostrzyn Płeć: Kobieta ![]() |
Dziękuję za opinię. Nie chcę się
usprawiedliwiać ale naprawdę źle się pisze wiersze o 3 w nocy a przepisuje
rano. =)
|
Chelsey |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
Ja zawsze pisze w nocy. Nie wiem, dla
mnie to właśnie wtedy pisze sie najlepiej. Cisza, spokój...
![]() -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
ja tez. wieczorem...
kiedy pisze w pamietniku i mi sie zaczyna chciec napisac cos poetyckiego... (a ostatnio mam pamietnik i latarke pod poduszka ^^") -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale jesli zle Ci sie pisze wiersze w nocy,
to czemu piszesz wlasnie wtedy?
poczekaj na odpowiedni moment... Ja zazwyczaj pisze noca... albo poznym wieczorem... -------------------- |
Nea |
![]()
|
Mi się dobrze myśli w nocy ale źle pisze.
Nie wiem kiedy mam pisać, ja tam rzadko wenę mam.
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
To może w ogóle nie pisz?
Jedyne co mi się tu podoba to słowo "niewiersze". |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 19:00 |