wbrew pozorom
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
wbrew pozorom
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zasznurowane buty
Na supeł losu Kokardki dla wybranych a pętelki ozdabiają dumną szubienicę i czerwone główki maków przekwitłych... Zapięte guziki Na ostatnie słowo Wiązane nadzieje szczelnie przepuszczają opadające listy do nieba i z powrotem napisane za późno... Czemu to takie proste? -------------------- |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
podoba mi się 1 i 3 zwrotka. przemawia
przez nie taka prostota, naturalność. prostota oczywiście w pozytywnym tego
słowa znaczeniu. piękna metofora "wiązane nadzieje" i to pytanie
na końcu: czemu to takie proste? i fragment: do nieba i z powrotem.
naprawdę, to jest piękne.. ale reszta.. hm. tu właśnie brakuje mi tej
swobody, lekkości, naturalności.. wyczuwam 'silenie' się na to by
wyszło naturalnie, jednak.. no coz. lecz jak już wspomniałam, kilka
fragemntów mnie naprawdę urzekło.
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Chelsey |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
Dla mnie super, oprócz tego ostatniego
zdania [pytania], które jakby wybiło mnie z transu... Podoba mi się. Cos we
mnie po nim zostało, a to rzadkość ostatnio...
=* -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
Merkury |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Mnie także się podoba... Jak zwykle z
resztą. Wszystkie Twoje wiersze do mnie przemawiają, w mniejszym lub
większym stopniu
![]() Pozdrawiam i czekam na więcej ![]() -------------------- "Czarny Pan powrócił,
i teraz nikt go nie powstrzyma!" |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
dziekuje Wam moi kochani... =*
to prawda, dlugo nie pisalam wierszy... nie czulam sie na silach... nie chcialam tworzyc czegos wymuszonego... to absolutnie nie ma sensu... pisze wtedy, kiedy mam potrzebe psychiczną... ten wiersz wlasnie jest takim pierwszym po dlugiej wegetacji ^^ =* -------------------- |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Mell, to było piękne
![]() Powiem tak: małe, skromne arcydzieło =) Brawo. -------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
No ładnie trzeba to przyznac
![]() Talent to Ty masz ogormny ale chyba o tym wiesz. To jest takie prawdziwe inne ... takie jakie ma byc ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Dark - Lady |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 20.11.2003 Skąd: Duży ciemny cmentarz ![]() |
Przeczytałam jeszcze raz i...
Nie podopba mi sie to... Nie jest dobre!!! -------------------- Z praw Murphy'ego.
"To czego szukasz, znajdziesz w ostatnim spośród możliwych miejsc." "Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne, albo powoduje tycie." "Wszystkie sprawy szlag trafia jednocześnie." "Uśmiechnij się, jutro będzie gorzej." "Światełko w tunelu? - To reflektory nadjeżdżającego pociągu." |
Sihaja |
![]()
|
||
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Nie żebym się czepiała... Ale to już drugi topik, w którym czytam Twoją wypowiedź i mam wrażenie, że jest ona pisana na siłę.... Zero uzasadnienia. Może ci sie nie podobać, ale to nie oznacza jednocześnie, że wiersz nie jest dobry. Bo jest. Próbujesz być orginalna swoją wypowiedzią? :/ Mam wrażenie, że... no nie ważne... Przekonam się jeszcze. Może to tylko przypadek. -------------------- |
||
Mellisa |
![]()
|
Morna, masz dobre oko =)
dziekuje Ci za wykrycie błedu... =* wogole dziekuje Wam wszystkim... Sihaja, spokojnie =* ^^ dzieki -------------------- |
Mara |
![]()
|
||
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Eeee...no własnie jakoś mi się nie podoba sposób w jakim oznajmiasz, że wiersz Ci się nie podoba. Gdzie uzasadnienia? Gdzie podstawy do jakiejkolwiek krytyki? A moze za mało skupienia? Radziłabym wieksza rozwagę w wyborze słow, którymi masz zamiar oceniać wiersz. -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
||
Levini |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 04.08.2003 Skąd: Bialystok Płeć: Kobieta ![]() |
Mi sie Mell podobają wszystkie twoje
wiersze, jest w nich coś czego nie znajduje sie nigdzie indziej, poprostu są
wyjątkowe, cudowne, ten również taki jest..
-------------------- /Tak moze sie czuc ktos chory, ktos, kto wypil trucizne. Bo tak, jak ktos, kto wypil trucizne, jest sie gotowym na wszystko w zamian za odtrutke. Na wszystko. Nawet ponizenie/
A.Sapkowski, "Miecz Przeznaczenia" ------------------------------------------- (\__/) (O.o ) (> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination. |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Szubienica jest wydumana.
Ale reszta świetnie jak zawsze. Jak zawsze. =* -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
kurde, cos mi nie pasuje w wierszu, nie
wiem co i nie wiem dlaczego, no ale..
ogolnie bardzo mi sie podoba. swietne metafory. -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 16:16 |