Wierszyk dla dzieci, Naprawdę dla
dzieci
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wierszyk dla dzieci, Naprawdę dla
dzieci
Iwonk@ |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 01.03.2004 ![]() |
Napisałam wierszyk dla dzieci. Tylko nie
wiem, czy takie cos im się spodoba. Czekam na wasze opinie. Tylko
szczerze.
W małym pokoju, gdzie książki nowe mieszkają sobie mole książkowe. Mama rodziny – Mól Celina codziennie nową książkę zaczyna, czyta i czyta po zdaniu zdanie, a rano prosi o nowe danie. Tata rodziny – Mól Jerzy przeczytał wszystko, a teraz leży. Leży i wzdycha, głową kołysze kto też mu nową książkę napisze. Troje Molątek – Tadzik, Zosieńka oraz Helena czytali nocą coś Andersena. Czytali bajki, pogryźli wiersze każde z maluchów chciało być pierwsze. Równo zaczęli, równo skończyli są już mądrzejsi, a nie utyli ! Może byś także moje kochanie poprosił kiedyś o takie danie ! -------------------- I niech tak zostanie...
|
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Po pierwsze trzeba przyznac ze to ladny
wierszyk, oczywiscie jak na wiersz dla dzieci. Zakonczony pewnego rodzaju
moralm, lekki, no fajnie jest =) ale jesli chodzi o sprawy techniczne to
policz sobie w nim sylaby =) wszedzie jest po dziesiec, tylko w pierwszych
wersach zwrotki pierwszej, drugiej i trzeciej jest inaczej (; Strasznie to
wybija z rytmu. Takie rymowanki dla dzieci winne byc melodyczne (; Wiec
powinnas chyba nad tym jeszcze popracowac. Pozdrawiam i sorki za brak
polskich liter ale jestem w szkole no i nie ma tu przewidzianej opcji
"uzyc alta".
-------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Łał! Ładne, umoralniające, zgrabnie
napisane. Używasz rymu - i to Ci wychodzi! Bardzo mi się podoba, dałabym
swoim dzieciom coś takiego do przeczytania. Gratulacje =)
-------------------- |
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
Sympatyczny wierszyk, myślę, że dzieciom
spodobałby się bardzo.
-------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 13:47 |