"Latipazas", ...jakiś
czas temu...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
"Latipazas", ...jakiś
czas temu...
Triad |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
"Latipazas"
Był rok... Były miesiące... Były tygodnie.. Były dni... Były godziny... Były minuty... Sekund nie mogło być... Życie załamało się w samym środku swej cienkiej lini. Pękło... A my słyszeliśmy tylko cichy, długi gwizd, W który jakby się wsłuchać przypominał śpiew zabitego kruka... Nie wiedziałeś jak przejść obok zrozpaczonej dumy, Więc zdeptałeś arkusz świata. Na który ktoś kiedyś wylał brudną wodę z farb, Pozostała tylko plama... Patrzyłeś na rozłam, Przez Twoje oczy przechodził cień psychodeli... Wiedziałeś, że ludzie nadejdą. Lecz nie miałeś gdzie ukryć się w tym przeklętym kole bez kątów... Kiedy zwinięty w kłębek, Zaśniesz pod brudnym śmietnikiem... Przypomnij sobie o tym, że jeśli byś tego nie zrobił Twoje życie stało by się piekłem... ...które leży w samym środku raju.... Widzisz te drzwi? To mój tartar. Zaraz przez nie przejdę, I nie chce być sama. Razem raźniej.... Nawet w oszustwie którym ciągle mnie karmisz... Ten post był edytowany przez Triad: 01.03.2004 21:52 -------------------- wybawca much.
|
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
temat bardzo ładny i dający do
myślenia
Triadziu, masz ciekawe przemyślenia bardzo ładny utwór wprawdzie bez okreslonej formy i rytmu przypomina proze poetycką, ale jest naprawde udanym dziełem =* -------------------- |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
wydaje się nieco chaotyczny... ale
nadrabiasz przesłaniem, a właściwie tym, co w nim siedzi =) Lubię go,
niektóre fragmenty mniej, inne bardziej, wiesz mam wrażenie, jakby było w
nim wiele różnych utworów. W których 90% jest dobrych =)
Kochany... tylko mnie te wielokropki drażnią -- no ale to tylko Twój wybór, więc tak jakbym nic nie mówiła -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Triad |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Muszko,to prawda wielokropków było dużo,za
dużo.. Pisałam to już dawno i jakoś nie zwróciłam na nie uwagi. A to
prawda,one bardzo rażą.
Dziękuje Wam serdecznie,kochane =* -------------------- wybawca much.
|
Agrado |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 112 Dołączył: 16.01.2004 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Wierszyk nawet w porządku. Ciekawy.
Takich wierszy chciałbym czytać więcej. Nie spotyka się ich codziennie, ale
mam nadziję, ze bezie je można spotkac codzinnie w twoim temacie.
-------------------- "300 Minut" - Amatorski Serial Sensacyjny
Me llaman la Agrado, porque he intentado siempre hacer cada uno ojos formados una almendra más agradable de la vida (...), 80 miles, silicón en labios, frente, mejillas, caderas y el asno... el litro cuesta sesenta mil Pesetas... que usted lo agrega para arriba, porque paré el contar... Tits? Dos. No soy ningún monstruo. Setenta por cada uno, pero éstos se han despreciado completamente. Me costó mucho para ser auténtico. Pero no debemos ser baratos en respeto a la manera que miramos. Porque una mujer es más auténtica más ella mira como qué ella ha sońado para se. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Piękne, Triad. Piękne. Małe zastrzeżenie -
Tartar miał być z małej litery? (ja tam się tak dobrze nie znam na tym). Ale
za wiersz - brawa.
-------------------- |
Chelsey |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
Piękne.
Nietypowy wiersz, a rcazej układ wiersza - mi też to troche przypomina prozę poetycką, ale jest piękne. Aż mi słów brakuje ![]() -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 14:01 |