wszystko czego potrzebuję
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
wszystko czego potrzebuję
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
mała zmiana ?
Nie pytasz, błądząc po mej głowie, szukając tego co jest w zmowie. Zachodząc w morzu skrajności chcesz miłować me rzeczy, a potem ogarnia cię tłok złości i rozrzucasz je po pokoju, jakby z mej miłości. Nie pytasz, szukając dalej tego wielkiego kłębu myśli o jednym. Zbędnym tonem wyrażasz gorycz, jednak ja ci to wybaczę. A ty zapłaczesz. Nie widzisz dalej i mówisz głupoty. A ja cię dalej kocham, choć ty tego nie rozumiesz. literówka Ten post był edytowany przez voldius: 03.03.2004 16:49 |
Agrado |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 112 Dołączył: 16.01.2004 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Treść wporządku - rytm nie.
To co jest najważniejsze w wierszach, aby weszły (nawet w osoby, które za wierszami nie przepadają), i aby w miae łatwiej ktoś kto chce mógł je zapamiętac jest rytm. U ciebie ten rytm jest zachwiany, a w zasadzie go nie ma. Skaczesz i sie gupisz. Tobie może tak pisac łatwiej, ale nam czytać nierytmiczny wiersz jesr bardzo trudno - przynajmniej jeśli chodzi o mnie. W skali od 1 do 5 - 3 -------------------- "300 Minut" - Amatorski Serial Sensacyjny
Me llaman la Agrado, porque he intentado siempre hacer cada uno ojos formados una almendra más agradable de la vida (...), 80 miles, silicón en labios, frente, mejillas, caderas y el asno... el litro cuesta sesenta mil Pesetas... que usted lo agrega para arriba, porque paré el contar... Tits? Dos. No soy ningún monstruo. Setenta por cada uno, pero éstos se han despreciado completamente. Me costó mucho para ser auténtico. Pero no debemos ser baratos en respeto a la manera que miramos. Porque una mujer es más auténtica más ella mira como qué ella ha sońado para se. |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Och Voldius, nie popisałeś się tym razem^^
a przecież fajnie piszesz =)
po pierwsze -- ten rytm, wytknięty już przez moich przedrozmówców po drugie -- rymy. Takie nieregularne -- raz są, innym razem znikają... a te które już są, są banalne dosyć (np. skrajności-złości...) takie... no nie włożyłeś chyba wysiłku w to, żeby postarać się na coś oryginalnego... Ale na pewno będzie lepiej no a po trzecie -- końcówka. Taka oderwana od wiersza... jakby z innej bajki. Niezbyt. A teraz pochwały =) podoba mi się tematyka... o ważnych rzeczach piszesz, tylko szkoda, że tak nieporadnie trochę... ale przemyślenia ważne. Myślę, że po prostu miałeś lenia i nie dopracowałeś wiersza, który miał sznsę być naprawdę CZYMŚ =) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
yh dzięki wszystkim. to takie trochę na
próbę. eh nie podoba mi się. dzięki bardzo ;]
choler ja mam zawsze takie jakieś banalne rymy ;] muszę nad tym popracować. albo bez rymów pisać... Ten post był edytowany przez voldius: 03.03.2004 16:50 |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Treść i pomysł całkiem fajne. Wykonanie
gorzej (czyli to czego zawsze się u Ciebie czepiam, aż mi głupio). Pierwsza
zwrotka, a zwłaszcza jej końcówka - b. mi się podoba. Reszta nie bałdzo. I
tak jak pisałam w poprzednim dziś komentowanym wierszu - rym jest smaczkiem,
dodatkiem tych szczęśliwców utalentowanych, którzy mogą sobie na niego
pozwolić. Ty narazie nie. W przyszłości - kto wie? Narazie - rażą.
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 10:36 |