Wyznanie szarego człowieka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Wyznanie szarego człowieka
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ostatnio dodaję najwięcej wierszy, a
szkoda, bo tu tyle utalentowanych leniuchów na tym forum się kręci, ze aż
trudno wymieniać. Kolejne moje "dziełko", chyba nie najlepsze, ale
co tam =)
Żeby nie widzieć mam łaty na oczach czarne zupełnie, niehaftowane światło tu stuka raz na rok. Żeby nie słyszeć mam klapki na uszach zaciśnięte pięściami, wyłożone suchotniczą gwarą moich własnych problemów. Żeby nie dotknąć obojętne rękawice z wycinkiem na odbiór i czasem na krzyk. ( Bo krzyczy się łatwo w ciemność przed sobą, słucha się gorzej - bo brzydki ten krzyk) Żeby nie mówić - klamerkę na ustach i odwrócony wzrok. Wyniośle samotny, obojętnie obecny, obcość swą obnoszę jak płaszcz z przetartym kołnierzem. Ten post był edytowany przez Sihaja: 08.03.2004 00:04 -------------------- |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
łoho... Sihaja jestem pod WIELKIM
wrażeniem. ja w tym czuję coś na prawdę dobrego. wali mnie forma [która i
tak jest dobra], treść jest świetna.
*zachwycony* ;] |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Ja po prostu wiem, że idąc do Ciebie,
odnajdę to, czego szukam. Bo ja zawsze szukam Twoich wierszy. Nie znam ich
jeszcze -- a wiem, że są mi potrzbne. I to za każdym razem. A, że znajduję w
nich coś dla siebie -- to znaczy o Twoim niezwykłym talencie.
Po prostu świetnie. Oryginalny, nieszablonowy. Ciepły. Lekki. Taki... Twój. Cudny koniec =** -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Jesteś świetnym obserwatorem. Zauważasz
wiele spraw, których zwykli ludzie nie widzą. Jednak najważniejsze jest to,
że potrafisz to wszystko nazwać, przygarnąć w siebie, nadać formę.
A potem pokazujesz nam takie perełki. Trochę popracowałabym jeszcze nad formą, ale to takie... szlifowanie raczej niż jakieś poważne zmiany. No pięknie po prostu=] -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
...a ja jestem utalentowane beztalencie
XP
Sihaja... Nie chce powtarzac tego, co powiedziala Cailith (znoof ide na latwizne), ale najchetniej bym to zrobiła. Wiersz nie jest ot tak sobie. Jest prawdziwy i gleboki... choc szczerze mowiac wolalabym, zeby tak nie bylo. Tak jak opisałaś. I wiesz co jeszcze? Chciałabym umieć uczucia nazywać tak jak Ty. To co czuje, mysle, widze... Gratuluje... -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Agrado |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 112 Dołączył: 16.01.2004 Skąd: Bydgoszcz ![]() |
Naprawde super. Chciałbym tak umieć
pisać wiersze jak ty to robisz.
-------------------- "300 Minut" - Amatorski Serial Sensacyjny
Me llaman la Agrado, porque he intentado siempre hacer cada uno ojos formados una almendra más agradable de la vida (...), 80 miles, silicón en labios, frente, mejillas, caderas y el asno... el litro cuesta sesenta mil Pesetas... que usted lo agrega para arriba, porque paré el contar... Tits? Dos. No soy ningún monstruo. Setenta por cada uno, pero éstos se han despreciado completamente. Me costó mucho para ser auténtico. Pero no debemos ser baratos en respeto a la manera que miramos. Porque una mujer es más auténtica más ella mira como qué ella ha sońado para se. |
Egwadien |
![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Gdybys tak samo pisal, mial taki sam styl itp, to Sihaja nie byla by tak wyjatkowa jak jest teraz... -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
||
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Ciekawie, ładne metafory..
Ale wydaje mi sie pisany na siłe... I nie lubię takich wierszy.. -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 18:56 |