Dobranoc, (napisane ok. pół roku
temu, odgrzebane)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Dobranoc, (napisane ok. pół roku
temu, odgrzebane)
Snakebay |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 29.02.2004 Skąd: Nekropolice, na ogół w wc publicznym XD ![]() |
Dobranoc
Śpij już Niech potoki myśli niczym ziarnka piasku Lekko spadając na twoje powieki Utulą cię do snu Niech nagle nawiedzi cię ten poeta Co strumienie zdań wylewa co noc A ucho twoje nieprzytomne Zachwycać się będzie tymi słowami A gdy słońce wstanie Poeta odejdzie by pisać ponownie A ty i tak nie zrozumiesz że wyśpiewuje Akty z twojego życia (dalam tu ten wiersz dla przywolania pieknych wspomnien... przypadkowo ![]() -------------------- Jam Emka, Kłoda z Consilium, Krasnolud Od Spraw Reniferów!...
mahnamahna. |
Emily Strange |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Hmm no ładne... lekkie, zwiewne i
łagodne, ale czy aby nie za dużo tego na raz?
Zostaw nam coś na później ![]() -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmm...
chyba staralas sie zeby wyszlo powaznie i zastanawiajaco ale nie udalo sie... nie moglam znalezc tu zadnego punktu odniesienia słowa parują jak gorąca woda... ale nie parzą i za to plus ![]() -------------------- |
Snakebay |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 29.02.2004 Skąd: Nekropolice, na ogół w wc publicznym XD ![]() |
potem nie będzie czasu. dzisiaj jedna ostra
dawka, następna za rok XD
co do niedociągnięć - ludzie, byłam o pół roku młodsza a teraz nie trudzę się o poprawki - bo wspomnień się nie poprawia, ot co ![]() ![]() ![]() -------------------- Jam Emka, Kłoda z Consilium, Krasnolud Od Spraw Reniferów!...
mahnamahna. |
Triad |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
<a w słuchawkach "I Miss You"
Blink 182>
No nie da się to prawda...ale nie wypomiaj nam,że Cię prawiamy...Poprawiamy Twóje byłe błędy, to co się nam nie podoba ,więc prosze grzecznie bez krzyku "Ludzie!" Nie pamiętam nic z tego co przeczytałam... Znaczy pardą! pamiętam 2 i 3 zwrotke, jej sens... Nie ma jak skleroza...^^ Ogólnie tak jakoś ciężko mi było przebrnąć... Ale sama powiedziałaś, byłaś o pół roku młodsza ;-) Pół roku to sekunda...pół roku to wieczność... -------------------- wybawca much.
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Kojarzy mi się z modlitwą. Takie jakieś.
Ładne. Podoba mi się, ale na kolanach nie jestem. Jeszcze.
-------------------- |
Snakebay |
![]()
|
'Ludzie!' to trwaly wyraz z
mojego slownika - unowoczesnilam sie, jeszcze pol roku temu za czasow tego
wiersza bylo: 'Towarzysze!'
![]() ![]() ![]() -------------------- Jam Emka, Kłoda z Consilium, Krasnolud Od Spraw Reniferów!...
mahnamahna. |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Ja tak napiszę może rzecz nie o wierszu,
ale mi się w związku z tytułem przypomniało.
Dawno, dawno temu, kiedy biegały jeszcze dinozaury i żył Konstanty Ildefons Gałczyński, właśnie owego zacnego Gałczyńskiego pewna niewiasta poprosiła o napisanie wiersza "na dobranoc". Gałczyński oprócz niewątpliwego talentu posiadał też dużą dozę humoru i prośbę wykonał. Jednak gdy niewiasta pokazała rodzicom wiersz, biedny Gałczyński stał się ofiarą swojego poczucia humoru i dostał zakaz widywania panny. Oto co nasz bohater napisał: "Dobranoc, cudzie kochany, odwróć się, czym chcesz do ściany". |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
ładnie
ale mogło by byc ladniej troche bardziej rytmicznie i by byla kolysanka... a ja uwielbiam kolysanki... te gitarowe... choc zawsze mi sie smutno robi... -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
korniszonek |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 65 Dołączył: 16.03.2004 Skąd: W krainie błazna .... Płeć: Kobieta ![]() |
Mmmm....
No cóż ja mogę powiedzieć kochana. Podoba mi się, aczkolwiek chwilami brakuje większego dopracowania. -------------------- "Kiedy spłonęła pustka, zazieleniły się pola"
|
Mara |
![]()
|
||
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
wydaje mi sie to dosc banalne stwierdzenie. Ale cóż. Wiersz o ciekawym temacie... Metafory oprocz tej...dosc ładne ![]() Pozdrawiam ;* -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 13:50 |