Sybilla Trelawney, aytentyczny dar
przewidywania...?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Sybilla Trelawney, aytentyczny dar
przewidywania...?
paulina |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 09.02.2004 Skąd: tarnow ![]() |
jak sam tytul wskazuje chcialabym poznac
wasze opinie na temat nauczycielki wrozbiarstwa. Jak powiedziala
Mc'Gonagall straszenie uczniow smiercia to jej ulubiony sposob witania
uczniow, z drugiej strony wiedziala, ze newil uposci filizanke (chociaz on
jest caly udany wiec mozna sie bylo tego spodziewac :P ) Jesli o mnie chodzi
to przepowiednia dla Lavender ze to czego sie boi przydarzy sie ktoregos
tam pazdziernika - to po prostu sciema i zbieg okolicznosci...no ale to
tylko moja opinia :) piszcie co wy sadzicie na ten temat, pozdr for all :*
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
cos mi się zdaje że taki temat już była,
ale cóż.
tak jak większość uczniów z Hogwartu, ja tez sądze, że to jedn wielka ściema. nawet Firenzo nie zrobił na mnie jakiegoś piorunującego wrażenia jeśli chodzi o "przepowiadanie przyszłości". takiego przedmiotu nie powinno byc w Hogwarcie., A zwłaszcza nie powinnien go uczyć taki nauczyciel jak Trawely -------------------- |
Puszczyk |
![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może to ściema, moze nie. Tak naprawdę to nikt nigdy nie przewidzi przyszłości - ale podczas takiego transu...kto wie... ![]() -------------------- ..
![]() |
||
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
niekoniecznie to taka wielka sciama... w
koncu dwa razy udalo sie Tralewney przepowiedziec przyszlosc. i w dodatku
jakie to byly przepowiednie...! chyba jedne z najwazniejszych w calej
historii czarodziejow (no moze troszke przesadzam
![]() -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Ewelka |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
Nie wiem już sama czy to ściema czy nie
![]() Było kilka przypadków ale to o niczym nie świadczy ![]() ![]() Ale raczej mi sie wydaje ze to ściema ![]() |
HarrOla |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 07.07.2003 ![]() |
moim zdaniem, ona ma prawdziwe
przepowiednie ale tylko czasami w związku z tym że miała jasnowidzącą babcie
to pokrewieństwo robi swoje ale gdyby nie babcia to nie umiałaby
przepowiedzieć nawet pogody... to z Nevillem to była ściema, bo od dawna
napewno po szkole chodziły słuchy że gruby Longbottom nic nie umie i
wszystko nieszczy więc ona po prostu mu troche pomogła to znaczy że wywarła
na nim presję mówiąć że coś upuści a on sie tak tym przejął (wiecie, wróżba,
te sprawy) że po prostu nie mógł jej nie upuścić... a Harry'emu tak
przepowiada śmierć z bardzo prostego powodu, przecież to onajest autorką
przepowiedni i pewnie jest przekonana że harry sie przekręci w potyczce z
voldemortem
-------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
dwie prawdziwe przepowienie mówice? to
pewnie takie chwilowe "natchnienie". ogólnie rzecz biorąc na pewno
nic nie widzi w tych fusach i kulach i robi to tylko dla picu. ale trzeba
jej przeyznać, ze dwa (a właściewie trzy razy dolczając jescze
przepowiednie) że miała fazki. chociaż, gdybym zjada jakieś
"grzybki" czy inne "ziółka" to pewnie też bym miała
wizja.....
-------------------- |
.:+Yena+:. |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: Królestwo Cienia ![]() |
taak... Trelawney jest beznadziejna... i
wydaje mi sie że Dumbledore trzyma ją w Hogwarcie tylko przez tę
przepowiednię o Harrym i Voldemorcie... chce ją miec przy sobie, żeby byla
bezpieczna
![]() -------------------- "Wszystko już kiedyś było, wszystko już się kiedyś wydarzyło i wszystko zostało juz kiedyś opisane"
http://s5.bitefight.pl/c.php?uid=75701 |
marek |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 14 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Slytherin Płeć: Mężczyzna ![]() |
bardzo lubię sybillę!
![]() jest czarodziejką, ale jednocześnie jest taka ludzka. żyje w cieniu swoich przodków - wszyscy oczekują od niej niewadomo jakich przepowiedni. nic dziwnego, że jest trochę "pomyluna" ![]() a, że ma dar - to już udowodniła. Ten post był edytowany przez marek: 22.05.2004 11:25 |
Nimbuska2000 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 166 Dołączył: 13.05.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Myślę,że małe przepowiednie jak
stłuczenie fliżanki to ona ma.Ale gdy coś jest poważnego to się myli.No
chyba że oczy jej staną w słup zmieni ton głosu itp.
Wydaje mi się,że ona umie trochę przewidywać i to tylko z powodu na swą praprapraprapra babcię.A gdy mijał czas to coraz słabiej jej dzieci umiały wróżyć. I wynik jest taki jaki widzimy. -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
-Możemy przyprowadzić gości-powiedziała Hermiona, która z jakiegoś powodu zrobiła się purpurowa na twarzy- i zamierzałam zaprosić ciebie, ale skoro uważasz, że jesteś ponad takie głupoty, nie będę nawet próbowała! (...) -Zamierzałaś mnie zaprosić?- Zapytał Ron zupełnie innym tonem. -Wyobraź sobie, że ta.- Odpowiedziała ze złością Hermiona.- Ale jeśli wolisz, żebym chodziła z McLaggenem... (...) -Nie, nie chcę- powiedział bardzo cicho Ron. |
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
No cóż Sybilla moze nie jest typową
wieszczką, jednak jakiś dar prorokowania ma. Czasami udaje jej się coś
wywróżyć, hm..sama nie wiem co o niej myśleć. Za dużo myśli o śmierci
ahrry'ego cały czas mu mówi o niej, no cóz na razie się to nie
sprawdziło, zobaczymy co będzie później.
-------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
Nutella |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 24.03.2004 Skąd: Z Honolulu. ![]() |
Może ta Trelawney, którą wszyscy uważają za
taką idiotkę nie potrafiącą przeiwdywac przyszłości, rzeczywiście ma w sobie
jakieś zdolności? Tak było w micie o Kasandrze- miała dar jasnowidzenia a
nikt jej nie wierzł.
To, czy Sybilla umie przeiwdywac przyszłosc dowiemy się z nastepnych tomów- może Harry będzie ministrem magii i ojcem gromadki 12 dzieci? (była o tym wzmianka w 5 tomie, chociaz wątpie żeby była ona prawdziwa ![]() |
Ewelka |
![]() ![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
Ja tez w to wątpie ![]() ![]() |
||
Daga |
![]()
|
||
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 295 Dołączył: 07.03.2004 Skąd: Opalenica ![]() |
no wtedy to całkiem świadomie to powiedziała i raczej sama nie sądziła żeby to się wogóle miało spełnić.... dokładnie nie pamiętam o co wtedy chodziło ale na pewno wiedziała co mówi i wiedziała że to nieprawda ![]() -------------------- "Jeśli nie masz po co żyć - żyj na złość innym"
![]() Główny Alchemik (hehehe) |
||
Puszczyk |
![]()
|
||||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
To:
I to:
...tak naukowo nazywa się to "TRANSEM" i nawet wróżka która nigdy nie przepowiedziała żadnego wydarzenia - które się spełniło - choć raz w życiu przechodzi w stan Transu i to co wtedy powie zawsze się spełnia. Dlaczego? ![]() -------------------- ..
![]() |
||||
Ewelka |
![]()
|
||
nie wiedziałam ( dzięki za informacje ) Przyda sie . ![]() |
||
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Wtedy gdy Trelawney chce cos
przepowiedziec jej sie nie udaje, ale gdy chce to sie udaje.
-------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
Vera |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 25.05.2004 ![]() |
fakt faktem dla mnie jest ona jakas dziwna,
ten dar przewidywania to chyba jakas sciema
![]() no nie?! po prostu trzmiel w okularach ![]() |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
spadek po kasandrze trelawney... owszem ma
widzenia. Jest to mozliwe poniewaz w swiecie HP istnieje cos takiego jak los
który mozna przewidziec.
Wszyscy mówia to Ron jest prawdziwym jasnowidzem a ja mówie NIE. Ron jest po prostu tuba propagandowa Jo dzieki której może ona nam dawac ślady co będzie dalej... Prawdziwą jasnowidzka była Lily Evans. Dlatego wyszła za Pottera bo wiedziała, że powinie syna który bedzie miał moc pokonania Volda. Dlatego chciała pomóc Snapkowi bo wiedziała jaka jest jego przyszłośc... Dlatego tez prawdopodobnie nie zgodziła się by Potterowie zostali zamknięci w Hogwarcie. Wiedziała ze musi wraz z męzem oddac zycie za Harry'ego. -------------------- ...
|
Ewelka |
![]() ![]()
|
||
Ej to wcale nie jest takie głupie... Wręcz odwrotnie . Mnie się wydaje że masz sporo racji. ![]() |
||
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
hehe, kubik rozwalasz mnie ^^
Btw. Trelawney jest starą oszustką na co dzień, ale czasami (czyt. "już" dwa razy) miewa przejawy odziedziczonego talentu do przepowiedni. Reszta to zgrabna ściema podparta talentem do przewidywania... -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
Myszka |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Dębica ![]() |
Według mnie może i czasami (kiedy jest w
transie
![]() ![]() |
moniczka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 143 Dołączył: 26.02.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Ma dar przewidywania, w koncu musiala
przepowiedziec ze Voldi wroci. Ma ale gdy chce cos przewidziec cos na sile
to nie potrafi. Chociaz powiedziala Nevillowi ze stlucze filizanke...
-------------------- trzaba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym wsrod tandety lsniac jak diament byc zagadka ktorej nikt nie zdarzy zgadnac nim minie czas |
dosiai |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Wrocław ![]() |
że stłucze filiżanke to było do
przewidzenia, widząc nevila mogła się domyślić, według mnie to raz na jakiś
czas krew jej przodków się objawia w postaci przepowiedni
|
moniczka |
![]()
|
Moze i tak ale skad mogla wiedziec ze
akurat na nastepna lekcje on sie spozni?
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:29 |