Kolejny sonet, O... sam nie
wiem...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kolejny sonet, O... sam nie
wiem...
Sir Momo Mumencjusz Mum |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 154 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: z Warszawy ![]() |
Sonet o mnie, jak siebie
wyobrażałem w marzeniach
![]() Jestem bez szkoły, bez środków do życia Nie nadaję się nawet do okien umycia Mieszkam na dworcu, gdzie chociaż jest ciepło Chcę wrócić do domu, lecz słowo się rzekło Mówiłem: "dam radę, to moje jest życie To, że jestem mądry wy już nie widzicie" I tak pogardziłem mym rodzinnym ciepłem Że nigdy nie wrócę wam wtedy przyrzekłem Rzuciłem ja szkołę i uciekłem z domu Przez tydzień myślałem, co zrobię i kiedy Gdzie chciałem pojechać nie rzekłem nikomu Ale i ja mam życiowe potrzeby Lecz zwierzyć się z nich nie mam nawet komu Chcę wrócić do mamy, zanim pójdę w niebyt -------------------- W imię Moda, bezczelnym nabijaczom wieczny przynosimy odpoczynek! Amen.
jam ci on gdyżeś aniele wzbił się księżyc świeci w jeziorze pluskają ryby i do tego wcale idę i widzę i słyszę i tak dalej bo w końcu zaiste przeszłość przepowiedziana przeznaczeniem jest zawsze ten obcy co jeździł koleją w armacie widziany huk raz za razem niby on nie ja wy amen To ja ^^ |
Avicenna |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 12.04.2003 ![]() |
Bardzo refleksyjny i przyjemny wiersz.
Marzyłeś o ucieczce z domu?... Dobrze, że tego nie zrobiłeś...Ale ogólnie,
pisz dalej.
-------------------- Here I am....I wait for your love....Like an angel....I save light in our hearts....
Zapraszam na mojego blogaska: http://avicenna.blog.pl |
Tajemnicza |
![]() ![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 385 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Tureeeek/Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Hm....dziffne
![]() -------------------- |
ikar |
![]()
|
![]() Mały człowieczek... Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Wawa :D Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po prostu go nie znasz...
-------------------- "At least we had a chance to say... Goodbye"
Nie ma opowiadań doskonałych - są tylko takie, w których jeszcze nie znaleziono błędów... (albo już je poprawiono :D) Tolerancja, Wolna wola, Miłość (:)), Optymizm :) Największe polskie forum RPG by Forum: Strefa Forumowych RPG ^^ |
Narsil |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Pępek świata ![]() |
Tesh czasem mam ochotke zwiać...Fajny
text^^ masz niezłe rymy
![]() -------------------- "Krok za krokiem przed siebie razem z tą bandą
Cały czas po swojemu, nie pod czyjeś dyktando I choć nie którzy to co robimy nazwą grandą Krytykanci, takich typów w dupie mam Bo ze mną te twarze, które szacunkiem darze... (...) Nigdy nie przestanę o tym mówić Dopóki będę miał za sobą ludzi Dopóki istnieje to z nimi (z nimi) Dopóki się śmieje z tymi samymi Dopóki oddycham to przetrwam i nadzieję mam Że błąd zauważe zanim się sparze Chłopaczyny zobaczymy co życie pokaże Które chcem przeżyć razem ze swoją bandą Nie sam jak komando, bo to jest życie Solo to sobie można wyje*ać na płycie A w codzienności wsparcie u swoich trzeba mieć By z twarzą własną trwać, tego chcieć...." Fenomen "O życiu texty" |
Maggie Potter |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Mroczny Zakątek ![]() |
jesteś moim ulubionym piszącym...
![]() -------------------- Zmieniam nicka bo wiecie ten taki ni jaki taki siaki, po prostu mi sie nie podoba....od teraz znacie mnie jako NEMHAIN czyli szalona po celtycku;)"Przewaga nierozwagi, jaką sprawuję w mojej rozwadze, tak osłabia równowagę mej uwagi, że nie bez wagi żalić się muszę na waszej piękności przewagę..."
"wysokie niebiosa, które w boskości waszej bosko was wraz z gwiazdami umacniają, czynią was zasługującymi na zasługę, na którą zasługuje wielkość wasza..." |
Emma Watson |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: ciemne lochy Hogwaru....brrrr ![]() |
Cóz...niektóre rymy są naprawde przymuszone
jesli mam być szczera , ale ogólnie ok...Kurcze , nawet fajne
![]() -------------------- Emma Watson wróciła..:)
UHm..cóz za rozczarowanie... |
Maggie Potter |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Mroczny Zakątek ![]() |
nom...to jest świetne, bombowe,
smerfastyczne, itp. uwag chyba żadnych nie mam, niech pomyślę...nie...
![]() -------------------- Zmieniam nicka bo wiecie ten taki ni jaki taki siaki, po prostu mi sie nie podoba....od teraz znacie mnie jako NEMHAIN czyli szalona po celtycku;)"Przewaga nierozwagi, jaką sprawuję w mojej rozwadze, tak osłabia równowagę mej uwagi, że nie bez wagi żalić się muszę na waszej piękności przewagę..."
"wysokie niebiosa, które w boskości waszej bosko was wraz z gwiazdami umacniają, czynią was zasługującymi na zasługę, na którą zasługuje wielkość wasza..." |
Psychopatka |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
Tylko nie uciekaj! Bo kto bedzie
pisał??? A wiersz jak zwykl emi sie podoba... napisz kiedys cos denego,
bedzie dla odmiany. I fajne jest to ze rymujesz... bo bialy wiersz w sumie
kazdy moshe se napisac.. nawet Monika of Gryffindor =). Z rymami bywa
trudniej.
-------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
Idusia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 30.07.2003 ![]() |
Hm... widać odzwierciedlenie własnych,
dawnych myśli można znazeźć przez zupeny przypadek, i to w jakiej formie...
![]() -------------------- - No, przypatrz się temu, po prostu przypatrz się temu. Dolne warstwy społeczeństwa żyją po to, aby rząd i różni sku****** mogli je eksplatować. Człowieeeku, ludzka bestia to kanibal. Sami jesteśmy swoim bydłem.
Gorzka świadomość, że jego towarzysze byli martwi, a on zadowolony - CHOLERNIE ZADOWOLONY - bo udało mu się uciec. Sekret polega na kontwoli. Albo ty zjadasz świat, albo świat zjada ciebie. To nie była manipulacja. Natura tak właśnie działa. Wszystlie cytaty pochodzą z "Debrouiller" Ryck'a Neube |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Treść w porządku, ale
forma...=="
To sonet miał być, nie? Hmm... Weź coś zrób z tymi rymami, bo nie mogę... Cholernie wydumane i wymuszone. A tak poza tym to nieźle:) -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
wiesz,
strasznie mna wstrzasnal... nie patrzylam na rymy, rytmy i inne sprawy... nie mialam potrzeby interesowania sie tym, bo tresc jest genialna Dla mnie temat cudnie wykorzystany... no a rymy i rytm to swoja droga... mimo wszystko naprawde udany wiersz... pozdrawiam -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 13:53 |