Na Rozdrożu [zak], nie związane z hp
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Na Rozdrożu [zak], nie związane z hp
Illusion |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 08.04.2006 Skąd: z mamusi ^^ Płeć: Kobieta ![]() |
.
. . . . Ten post był edytowany przez Illusion: 09.01.2015 01:59 -------------------- Chociaż oczy bolą, szukam w niebie dna.
- A. Osiecka |
Darkness and Shadow |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 12.12.2005 Skąd: z dziury zabitej dechami ;) Płeć: Kobieta ![]() |
Urocze... Takie, takie... Powiało filozofią. Normalnie widzę, że wreszcie ktoś pisze w podobnym stylu jak ja! Ja też piszę lekko filozoficzne, sentymentalne, dające do myślenia. Podobał mi się ten wiersz o czasie, a także początek. Mnie właśnie zaciągnął do daleszego przeczytania ten wstęp
QUOTE Miarowe stukanie zegara, przyprawiające o mdłości każdego dnia. Ta precyzja nie do zniesienia, kompletny brak litości... Świadomość, że płynie. Płynie tym swoim cholernym, idealnie krystalicznym nurtem. I ma wszystko gdzieś. Rytuał, powtarzany niezmiennie od kilku lat. Uparte wpatrywanie się w "niezwykłą" konstelację gwiazd wymalowanych na suficie. Po jakimś czasie przeniesienie zmęczonego monotonią wzroku na lewo. Okno. Seledynowa zasłona, obrzydliwie pogodna. Słońce, kawałek drzewa - sielankowy obrazek. Gdzieś głęboko zachowane strzępki normalności, tak zapalczywie chronione. Na zewnątrz obojętność na wszystko, co nie dotyczy tego piekła - recepta na przetrwanie. Lubię takie dające do myślenia opowiadania i mam pytanko: będą jakieś dalsze części? ![]() Pozdrawiam Darkness and Shadow -------------------- Forever, your eyes will hold the memory.
I saw your heart as it overtook me. We tried so hard to understand and reason But in that one moment, I gave my heart away. Wróciłam. Tak jakby. Moje forum. Przystań obłąkańców. |
Shmanii |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 80 Dołączył: 28.05.2006 Skąd: Avalon ![]() |
Świetne naprawdę świetne. Zgadzam się z Darkness and Shadow powiało Filozofią. Ale bardzo interesujące. Naprawdę. Ja również mam nadzieję ze "będa jakieś dalsze części ;]
-------------------- "Trzeba wiele lat, by znaleźć przyjaciela
wystarczy chwila, by go stracić" (Stanisław Lec) |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
Podobał mi się styl narracji, jaki zastosowałaś. Nie ma w tym ciągłości, lecz jakby pourywane myśli złożone w całość. Coś jak klatki filmowe nawet
![]() Treść to już inna sprawa - czekam cały czas, aż ktoś mnie zaskoczy ;d Aczkolwiek trzeba podejmować różne tematy, a stawianie siłą na oryginalność jest czasem zbędne - prostota jest niekiedy właściwsza. -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Tajemnicza |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 385 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Tureeeek/Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Świetne
![]() Ten post był edytowany przez Tajemnicza: 11.06.2006 00:39 -------------------- |
Abaska |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 240 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: a nie wiem, tak z powietrza. Płeć: Kobieta ![]() |
Porządny fick, do większej części nie mam zastrzeżeń, jedyne co do mnie nie przemówiło to źródło tego bólu z którym żyje bohaterka. A dokładniej druga część. Nie wydała mi się zbyt naturalna, tak jakby scena rozgrywała się w teatrze, nie w domu.
Ja z kolei mam nadzieję, że więcej części nie będzie, bo uważam, że ten fick przestałby być refleksyjny, a stałby się... no, straciłby na wartości ![]() -------------------- uhm.
|
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
no myslałam że nie bedzie dalszej czesci. moim zdaniem ta jest lepsza od poprzedniej. pisz dalsze aż w końcu dojdziesz do doskonałości.
-------------------- Luke I'm your father!!!
|
Illusion |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 08.04.2006 Skąd: z mamusi ^^ Płeć: Kobieta ![]() |
Nie wiem o jaką poprzednią Ci chodzi, bo nie ma żadnej takiej
![]() -------------------- Chociaż oczy bolą, szukam w niebie dna.
- A. Osiecka |
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
A ja odczułam i zinterpretowałam to tak jakby to była druga część 'spieszmy sie kochac ludzi...". Jeżeli sie pomyliłam to sorry ale ja to tak odczułam.
-------------------- Luke I'm your father!!!
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Czytając pierwszych kilka linijek pomyślałam "O Boże, kolejny z tych mhocznych ficków, o przesadnym cierpieniu, patetycznych i w sumie niewiele wnoszących". Ale potem zaczęłam czytać dalej i wszystko się prześlicznie odwróciło. Fick mocny, ale nie do przesady, w jakiś sposób delikatny. I choć nie do konca popierwm styl samego początku, to jednak całość bardzo dobra i naprawdę warta przeczytania.
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 23:51 |