Koniec Świata?, ----
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Koniec Świata?, ----
mida |
02.12.2005 23:21
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 99 Dołączył: 02.08.2005 Skąd: z Polski Płeć: Kobieta |
Ostatnio znalazłam w internecie przepowiednię Oriona. opisuje ona że 21 grudnia 2012 roku ma nastąpiś przebiegunowanie Ziemi co doprowadzi do tego że zacznie się ona obracać w drugą stronę. W wyniku tego skorupa ziemska po prostu się oderwie, nastąpią trzęsienia,erupcje wulkanów itakie inne znane z filmów katastrofy.Jednak w filmach zawsze istniał jakiś dobroduszny amerykanin który używając zapalniczki i kijka bambusowego potrafił uratować tą naszą biedną planetę. Może to głupie ale przez pewien czas byłam pewna że to może nastąpić. Kalendarze Majów i Egipjan kończą się właśnie na roku 2012. Jest jeszcze parę innych argumentów niby potwierdzających tę tezę. Ciekawa jestem czy i wy wieżycie w takie sprawy? Czy wieżycie w przepowiednie, proroctwa? A może sądzicie że to kompletne bzdury którymi nie należy zawracać sobie głowy?
-------------------- "Na mój zew chłoń nocy smak, tylko nocą zatracisz duszę
Przeklnij ze mną słońca blask, pragnień twych nic już nie zagłuszy Uwierz mi i uwierz w noc, tylko nocą odkryjesz prawdę Sny wstydliwe skryje mrok, z marzeń nikt cię tu nie okradnie!" |
Mroczny Wiatr |
02.12.2005 23:27
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 223 Dołączył: 07.09.2005 Skąd: Mroczny Zakątek Płeć: Mężczyzna |
Jakiś czas temu o tym czytałem. Ogólnie argumenty które dają podstawy do wysnucia takich wniosków są dosyć przekonywujące, ale......... czemu nikt sie tym nie zajmuje dalej?
P.S. wiem o jakim amerykaninie mówisz, to ten co z dwóch wykałaczek i gumki recepturki robi bazuke - MacGyver -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand! |
mida |
02.12.2005 23:38
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 99 Dołączył: 02.08.2005 Skąd: z Polski Płeć: Kobieta |
Właśnie o niego. Swoją drogą niesamowity gość no nie?
Przeklnij ze mną słońca blask, pragnień twych nic już nie zagłuszy Uwierz mi i uwierz w noc, tylko nocą odkryjesz prawdę Sny wstydliwe skryje mrok, z marzeń nikt cię tu nie okradnie!" |
Shell |
03.12.2005 00:16
|
Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 459 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: z krainy Oz Płeć: Kobieta |
Hmm nie wierze za bardzo w cos takiego, koniec swiata mial byc juz z miliard razy. Wiec czemu niby w 2012? Bujda.
A co do autorki tematu, to mozesz wierzyc ze swiat sie skonczy w 2012 ale do tego czasu na pewno zdazysz przeczytac slownik ortograficzny i moze nauczysz sie jak sie pisze slowo "wierzyc" ;p. -------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
kubik |
03.12.2005 00:18
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna |
W 2012 nie bedzie zadnego konca swiata
bedzie przejscie ludzkosci w wyzszy stan -------------------- ...
|
Shell |
03.12.2005 00:18
|
Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 459 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: z krainy Oz Płeć: Kobieta |
od zera do milionera? ; )
-------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
dominisia888 |
03.12.2005 00:33
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta |
koniec swiata oglaszaja naprawde dosc czesto.... ile razy to ja juz umieralam hmm?? nie pamietam
tez slyszalam o kalendarzu Majow... rozmawialismy o tym ze znajomymi i stwierdzilismy, ze nie robi i ze zrobimy sobie imprezke -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
Shell |
03.12.2005 00:50
|
moze to dlatego ze jest pozno, a moze ze dzisiaj troche wypilam bo kumpela miala urodziny, ale NIC nie zrozumialam z tego postu powyzej.
-------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
dominisia888 |
03.12.2005 01:11
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta |
no bo on jest chyba troszke bezsensu.. tak to jest jak czlowiek za duzo pije
poprostu w klasie mam fanatyka takich rzeczy wiec stwierdzilismy ze zrobimy impreze 21.12.2012 zeby nie "wital" konca swiata w samotnosci... a jka nie bedzie konaca swiata mowi sie trudno... mam nadzieje ze teraz lepioej to napisalam ale nie jestemn pewna sorrka za ten poprzedni post jest dziwny i teaz bym go nie skumala -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
Mroczny Wiatr |
03.12.2005 10:58
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 223 Dołączył: 07.09.2005 Skąd: Mroczny Zakątek Płeć: Mężczyzna |
Za kilkadziesiąt lat to ja już pewnie bede gryzł kwiatki od spodu a tak przynajmniej jest jakis dreszczyk emocji zwiazany ze zbliżającą sie katastrofa, zagładą czy jak kto chce to nazwać.
Autorce chodziło o to czy wierzycie w tą przepowiednie a nie czy wierzycie w zagłade świata ogólnie. Zainteresowanych odsyłam do książki Patricka Geryla który spisał powiedzmy " dowody " że taka przepowiednia ma się ziścić. a przy okazji czy ktos wie co się dzieje z komorą pod sfinksem? ktos tam już zaglądał czy nie? -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand! |
Katon |
03.12.2005 12:24
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka |
QUOTE(estiej @ 03.12.2005 09:20) Lepiej się przejmować tym, co się wydarzy za kilkadziesiąt góra lat w związku z globalnym ociepleniem, niż bzdurnymi wymysłami. Och, Estiej. Jesteś poważnym, dorosłym człowiekiem, nie wierzysz w jakieś kretyńskie przepowiednie z Oriona w maju, więc czemu kupiłeś ideologiczne ściemy o globalnym ociepleniu? |
mida |
03.12.2005 13:08
|
Co o komory pod Sfinksem to chyba jeszcze nadal pozostaje nienaruszona. No ale może wykombinowali co to są za "dziwne" pomieszczonka w szybach wentylacyjnych piramidy? A przebiegunowanie faktyczie miało miejsce jakoś ta przed naszą erą... towarzyszył mu chyba jakiś poop, hmm... A tak przy okazji to wolałabym raczej tego nie doczekać
ps. czasami myślę że nie potrzeba żadnego przebiegunowania by ludzkość wyginęła. Ona sama się niszczy. Powoli i systematycznie. -------------------- "Na mój zew chłoń nocy smak, tylko nocą zatracisz duszę
voldius |
03.12.2005 13:38
|
Unregistered |
spoka ja juz bede po maturze i bede mogl legalnie pic alkohol, gdyz bede pelnoletni.
uff. |
Shell |
03.12.2005 16:07
|
wierzac w to wszystko mozna popasc w paranoje. ; )
taka drobna aluzja, co do kogos kto chyba w nia popadl ;p ja tam wierze ze swiat sie skonczy dopiero jak umre, wiec nie ma najgorzej ; ). Trzeba byc optymista! ;p -------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
Eva |
03.12.2005 16:18
|
nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta |
A ja wam mowie ze bedzie koniec swiata ;p Hahaha jeszcze zobaczycie niewierni
-------------------- |
Child |
03.12.2005 16:22
|
leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna |
jak to powiedziała pewna pani dochtór - życie najczęsciej kończy się smiercią ;>
-------------------- |
Eva |
03.12.2005 16:25
|
nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta |
Wiec zaloze sobie w garazu dom pogrzebowy :D
-------------------- |
Child |
03.12.2005 18:16
|
leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna |
nie lepiej w ogrodku? ;P
-------------------- |
Eva |
03.12.2005 18:19
|
W ogrodku to cmentarz bedzie ;p
-------------------- |
Child |
03.12.2005 19:21
|
o to to mi chodziło ;P poleciałem za dużym skrótem myslowym ;)
-------------------- |
mida |
03.12.2005 19:25
|
A wy już o grobach! Jak będzie koniec świata to i grobów nie będzie...
Są ludzie którzy naprawdę wierzą w takie rzeczy. Takie i inne. Ja np nie mam zamiaru ubierać się w czarny żakiecik jak przyjdzie 21 grudnia 2012 choć można odnieść inne wrażenie. -------------------- "Na mój zew chłoń nocy smak, tylko nocą zatracisz duszę
Mroczny Wiatr |
03.12.2005 19:33
|
Bedziesz paradować beż żakiecika?
Z jakiej części garderoby jeszcze zrezygnujesz? -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
mida |
03.12.2005 19:53
|
dla ciebie? Z każdej!
Eva |
03.12.2005 20:15
|
XDDDDDDD
Moderator, moderator! Cyberseksu nie tolerujemy! Wywalic to! -------------------- |
Shell |
03.12.2005 20:17
|
oh jak rhomantycznie ; )
Elva, Ty po prostu zazdroscisz ;p Ten post był edytowany przez Shell: 03.12.2005 20:18 -------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 02:07 |