***, wiersz dla dzieci
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
***, wiersz dla dzieci
WildThing |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 187 Dołączył: 03.10.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Rankiem radośnie krzyknij do słońca
"Moja Cytrynko ognista i lśniąca! Ześlij mi proszę trzynaście promyków Tylko trzynaście z całego tysiąca" I zajrzyj do stawu, śród trawy skrytego "Trzynaście swych kropel podaruj kolego, Odbija Twa tafla zmysły kojąca, Rogalik księżyca każdego miesiąca" Promyki i krople zgrabnie połączysz Magicznym sposobem, przepisem tajemnym Może się trochę przy tym pomęczysz Ale namiastkę otrzymasz tęczy. -------------------- To nie jest wasz dom - nasz on.
|
![]() ![]() ![]() |
MaryStebbins |
![]()
|
Szukający Grupa: Oczekujący Postów: 461 Dołączył: 29.10.2005 Skąd: Mazowsze Płeć: Kobieta ![]() |
Rewelacja! Zgrabne, śliczne, bardzo miłe i od razu się robi się cieplej. I tak dobrze dobrane słowa....nawet nie umiem tego określić, po prostu bardzo bardzo dobry wiersz.
|
Starx13x |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 04.01.2009 Skąd: Sztum i okolice Płeć: Kobieta ![]() |
Normalnie miód na uszy : ) Czekam na więcej takich poezji...
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
mam ochotę powiesić sobie na ścianie i czytać codziennie do śniadania:) masz cos przeciwko, jeżeli sobie wydrukuję?
![]() -------------------- ![]() ha! |
WildThing |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 187 Dołączył: 03.10.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
oczywiście, że nie ;D
-------------------- To nie jest wasz dom - nasz on.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 00:49 |