*I niech będą moje łzy...*
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
*I niech będą moje łzy...*
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
I niech będą moje łzy jak
krople deszczu na nagich gałęziach niech płyną powoli z niemal niesłyszalnym poszumem. Niech spływają do rzek do mórz do oceanu który ugasi płonący we mnie ból i strach… I niech nie będzie już we mnie nic Chcę być jak wygasłe dawno palenisko w którym nie ma już nawet iskierki Nadziei… * * * …póki jest Nadzieja póty targa mną moja Miłość… Ty jej nie chcesz, nienawidzisz (chyba) Ty jej pragniesz całym sercem (chyba) A ja – kocham Cię… I może kiedy zgasnę zapłaczesz… Na mogile mojej duszy wyrosną niezapominajki tam, gdzie padną Twoje tak cenne dla mnie łzy… -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
![]() ![]() ![]() |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
ładnie, ładnie... ale Mell jak zwykle musi
sie przyczepic ^^
Wiec tak... Bardzo podoba mi sie pierwsza 'zwrotka'. Zrobila na mnie olbrzymie wrazenie... Drugą i trzecią odebralam nijako... bez emocji... Ostatnia rewelacyjna... W sumie wiersz bardzo dobry... gratuluje i powodzenia^^ -------------------- |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Ta druga i trzecia zwrotka to tylko gwoli
wyjaśnienia - nie wszyscy są tak wrażliwi na poezję jak Ty (Heh, ale ze mnie
podlizuch, nie...?). Wiersz, którego stworzenie kosztowało mnie morze łez -
a powód jego powstania to dla mnie wciąż najboleśniejsze doświadczenie i
najiemniejszy kąt serca... Mam nadzieję, że odbierasz go Melisso jako
prawdziwy - ale taki aż do bólu... Wytnij 2 środkowe zwrotki i masz to, o co
dokładnie mi chodziło^^
-------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dziekuje Ci, Cailith, za te komplementy ![]() Sadze ze poezje kazdy odbiera indywidualnie... Poeta przelal na papier swoje emocje po to, aby wzbudzic emocje w odbiorcach... Nie musza byc takie same jak poety. Wazne zeby byly... jesli mu sie uda wzbudzic je chociaz w jedym czytelniku, to wielkie gratulacje dla niego... Tobie sie udalo wzbudzic je we mnie... (i pewnie ne tylko ^^) dlatego olbrzymie gratulacje i wielkie brawa... pozdrawiam -------------------- |
Layla |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 06.06.2003 ![]() |
piękny wiersz. wydajemi się jakby
opisywał dokładnie to co czuję. cały smutek i żal. co prawda 2 i 3 zwrotka
jakby mi do niego nie pasowały, ale i tak mi się bardzo podoba.
|
Cailith |
![]()
|
||
Laylo, dla Ciebie specjalnie... -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
||
delbete |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 19.08.2003 ![]() |
To mój ulubiony Twój wiersz... On ma
swoją duszę.. Swoją i każdego kto go czyta, jeżeli tylko ktoś chciałby
siebie w nim zobaczyć....
|
punkie_justine |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Daleko od kłamstwa... ![]() |
A teraz powiem coś mądrego... Bardzo mi
się podobają twoje wiersze. Uważam, że mają dusze
![]() -------------------- "I was never faithful
And I was never one to trust Borderlining schizo And guaranteed to cause a fuss I was never loyal Except to my own pleasure zone I'm forever black-eyed A product of a broken home"... Placebo "Black Eyed" |
Cailith |
![]()
|
Dziękuję... Cieszę się, że się wam
podobają, że takie lubicie, bo to znaczy, że wynosicie coś dla siebie po
przeczytaniu ich - a taki jest mój cel. Chcę pomagać ludziom, nawet jeśli
ich nie znam, nawet jeśli mogę tylko poprzez swoje wiersze...
Dzięki... -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
iskra |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 207 Dołączył: 06.06.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
No tak... Ja jush to kiedyś czytałam...
Na hiście mi napisałaś, żenbym ocenila... A ja nie oceniłam do tej pory...
Pierwsza czesc wiersz jakaś taka... nijaka (przewpraszam za okreslenie),
najbardziej podoba mi sie czesc ostatnia... ogolnie... czytywałam lepsze...
mam nadzieje, że rozmiesz mnie, iż nie sklamalam ze w moim odczuci jest super... bo to nie o to chodzi... praffda? rozumiesz? Jak rozumiesz to dasz mi kissa w szkole ![]() ![]() pozdraffiam -------------------- ...uuuu, powrót.
|
Raven |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 132 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
jak zwykle spóźniona... dlaczego
wcześniej tego nie zauwarzyłam?
co do wiersza: muszę przyznać, że jest jednym z lepszych na tym Forum. najlepsze są te dwie pierwsze zwrotki- zrobiły na mnie duże wrarzenie. pozdrowienia ^^ -------------------- Świąteczne spotkania z osobami, którym nie ma się nic do powiedzenia, są opanowaną do perfekcji sztuką uników.
|
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
podoba mi sie.
choc jakos tak trudno mi sie czyta, troche podział wersow mi nie pasuje. 1zwrotka jest najlepsza. zachecająca. piekna. -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
jak dla mnie tylko pierwsza i ostatnia się
liczy.
reszta niezbyt. ale ogółem nie jest źle. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Oj, Cailith, jak ja zawsze czekam na twoje
wiersze.
Ładnie, ładnie, ale na kolana nie padłam. Pierwsza zwrotka - zachwycajaca. Potem miejscami jakby tracisz to "coś", ale ogółem - ślicznie. Ale może być jeszcze lepiej. I believe in you, Cailith ![]() -------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Z tym wierszem kojarzy mi sie śmierc
przez miłośc. A nie warto...
Ładny wiersz, ale znowu jest taki przewidywalny, taki ze kazdy by go napisał. Ja mam takie uczucia. Ale ładnie dobrane slowa ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 13:25 |