Drzewo · Standardowy · [ Linearny+ ]
.
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
.
Amanda |
![]()
|
Unregistered ![]() |
..
Ten post był edytowany przez Amanda: 29.12.2014 19:28 |
![]() ![]() ![]() |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Zawsze podziwiałam wiersze rymowane i
zawsze tak będzie...
Ama... ten wiersz... no jest w nim coś. Ten wiersz ma siłe przebicia... ![]() ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
"Nie boję się krytyki" <-----
zaleciało buntem=P
Masz rację, że się nie boisz. Wiersz, który skupia w sobie prawie wszystko to, co cenię najbardziej: jest krótki, rymowany (;]) i konkretny. Minusem jest to, że jest mało dojrzały. Ale to się jeszcze da naprawić=P -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Draco |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 346 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mimo, że wiersz mówi o sprawach z pozoru
delikatnych, to jednak odczuwam w nim pewną pewność (nie ma to jak język
polski). Być może źle interpretuję Twoje dzieło, ale mam dziwne wrażenie, że
ten cały rym jest troszkę naciągany. No, ale brawa za odwagę. Nie każdy jest
w stanie umieścić coś swojego i czekać na krytykę. Poza tym, krytyka wcale
nie musi być zła.
|
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
naprawde ciekawy
wiersz...
zdecydowanie cos w sobie ma... Ja jestem na tak =* pozrawiam -------------------- |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Wiesh co? Ty to jeszcze poetka
zostaniesz...
Piszesz inaczej... a moim zdaniem nawet troche lepiej niz wiekszosc wierszy tutaj... choc moze nie powinnam porownywac... ale... ja jestem na tak =) -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
moze nie jestem bardzo
obiektywna..
ale wiersz bardzo mi sie podoba. podobaja mi sie metafory, zwłaszcza "nieme schody". i jest inny niz wszystkie.. nie lubię rymowanych wierszy, ale ten jest wyjątkiem. pisz, pisz dalej ![]() -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
iskra |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 207 Dołączył: 06.06.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Wiesz... każda interpretacja jest dobra,
o ile ma podstawy... Moja uwagę skupiła pierwsza strofa, druga być moze i
jest dobra tresciowo, ale jak dla mnie z rytmem do bani. Z trzecią
podobnie... Nie jestem specjalistką, wiersze czytam dla relaksu, jedne
wzbudzają u mnie pozytywne uczucia inne nie... Ten mi sie nie spodobał...
całościowo
![]() ![]() -------------------- ...uuuu, powrót.
|
Vlary |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katowice Płeć: Mężczyzna ![]() |
(Hm. To chyba
pierwszy wiersz Amy, który czytam. )
No dobra... może drugi, ale ten za to jest rymowany! =) Ładny. Podoba mi się. Ja ostatnio też flaki wypruwam, żeby stworzyć jakieś czyste rymy... TYLKO... one cholernie przypominają mi HipHop. Ten wiersz również, ale cóż. Ja już taki jestem, że widzę rzeczy, których nie widzą inni... =! -------------------- |
Egwadien |
![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Schizofrenia? Ama => Krytyki sie nie boisz, a jakos nikt Cie straszyc nie chce XD -------------------- z podpisów pod postami:
||
Egwadien |
![]()
|
ale to jeszcze nie jest krytyka, ktorej
sie bac trzeba ^^
-------------------- z podpisów pod postami:
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
A mnie się podoba =)
Bo przede wszystkim lubię krótkie wiersze. Poza tym ten był całkiem przyjemny. Hmm... nie wszystkie wiersze muszą mieć przesłanie, prawda? =) Nie jest idealny, na pewno, ale fajny. Brawo =) sprawiłaś, że się uśmiechnęłam. -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Śliczne, śliczne, śliczne! Mimo, że
nie lubię rymowanych. Ale ten był naprawdę....
śliczny!
Edit: Najbardziej podoba mi się pierwsza zwrotka, a zwłaszcza zwrot "niemymi schodami". Miodzio ![]() Ten post był edytowany przez Sihaja: 28.11.2003 22:33 -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 00:21 |