Śmierć, wyśmiejcie to, będzie z
głowy...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Śmierć, wyśmiejcie to, będzie z
głowy...
Alisia |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 60 Dołączył: 30.06.2003 ![]() |
Przyklęknęła przy mnie
mała dziewczynka miała oczy jak strugi atramentu wylane przypadkiem przez nieostrożnego anioła i uśmiechnęła sie do mnie uśmiechem spokoju wołajacego o zmianę podała mi swe ręce "chodź, juz koniec cierpienia" a ja posłuchałam i poszłam do nieba -------------------- "Jest taka jedna komnata, w której panują wieczne ciemnosci; mrok pęznie po kamiennych ścianach, jak strach, który nawiedza nagle zbrodniarza, by zmiażdżyć go w sidłach przestępstwa. Nie ma początka, ani konca, a jednak wejście do komanty istnieje; jak światło w ciemności rozjaśnia początek drogi, prowadzacej do kresu. A na środku tego lochu płynie woda i jak wszystko inne nie zobaczysz jej źródła, ani wylewu - niknie w otchłani nie zbadanych miejsc, do których nikt nie wazy się zajrzeć. Na wodzie tej nie jest cicho: wśród wzburzonych fal płyną zapalone świece; zdarzy sie, ze jakaś się przewróci, a wtedy płomyk gasnie, zduszony przez jego dawcę. Woda bowiem daje życie, a także je odbira. Zgaszone światła życie wyznaczają kres nadzieji na nieśmiertelność. (...)"
Powiedziałabym. jakiego to jest autora, ale zapomniałam, a możliwości sprawdzenia nie mam:)) |
![]() ![]() ![]() |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmm...
ladnie sie rozwijalo, naprawde poczulam to napiecie... ale koniec mnie zaszokowal... nie pozytywnie Taki bezproblemowy... Jakby wiersz sie urwal w srodku... Po takim napieciu taki koniec jest conajmniej nie na miejscu... ale ogolnie (oprocz tego fatalnego konca) ciekawie napisany... popracowalabym jeszcze nad nim... warto... pozdrawiam =* -------------------- |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Tak, bardzo ciekaiwe się zaczęło.
Porównania i epitety ładnie dobrane. Tylko koniec, a szczególnie ostatni
wers psuje efekt... Jest zbyt banalny, oczywisty=)
Życzę powodzenia i weny! -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
A mi się koniec podobał... Był taki...
przekorny. Alisia - wierszyk cudowny, bardzo mi przypadł do gustu.
-------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Hmm... jest cos w tym wierszu... jakby
nie patrzec...ale jednak czegos brakuje... i to strasznie mi brakuje... i
nie wiem czego...bo uczucie jest
![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
No wiersz niezły. Trochę mnie razi
stylistyka, ale ogólnie wporządku.
Tylko te sformułowania jakieś takie... Nie trafiło do mnie. No. -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Przypomina mi moje pierwsze wiersze...
(znaczy nie takie najwcześniejsze, ale jedne z pierwszych) =)
Bardzo mi się podoba do "nieostrożnego anioła". Później się trochę psuje. Ale ładne =) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 15:18 |