Krew, Jak zwykle
pesymistycznie...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Krew, Jak zwykle
pesymistycznie...
Yaten |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 16.04.2003 ![]() |
Krew
Strużka Mokra posadzka Znaczy Ślad życia Czerwona dusza Zabarwia wodę W ciepłej wannie Otacza mnie Krew Czuję Pragnę Kocham Krew Uwielbiam ten smak Uwielbiam ten zapach Dlatego wypruwam... Żyły By krew mnie otoczyła Z żalów oczyściła Ostatecznie rozgrzeszyła Ten post był edytowany przez Yaten: 08.12.2003 22:44 -------------------- Glod, Zaraza, Wojna i ... Smierc.
Czterej jezdzcy podlegli mi...Tylko mi...I wiesz, ze Cie kocham |
![]() ![]() ![]() |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Nie wiem co powiedziec. Chyba pierwszy
raz nie wiem jak skomentowac wiersz. Mam mieszane uczucia. Ale wiersz mi sie
podoba
![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
to wypruwam mi sie nie podoba... moze
podcinam, przecinam? na pewno bardziej do wiersza bedzie pasowalo
^^"
A ogolnie to kurcze krew tesh ostatnio jest modna ^^" "Dlatego wypruwam... Żyły" Czegos takiego tez nie powinno byc. Koniec linijki moze byc w nowym wersie, ale nie w nowej zwrotce. A poza tym to ciekawie to ujales -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Hmm...
Pojawił mi się taki obrzydliwy obraz w głowie=/ Nie no, technicznie wiersz dobry, ale ja nie chcę czytać wierszy, których przesłanie jest obrazowane w taki sposób, że oczyma duszy widzę rzeźnię...=/ -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Znowu do mnie nie dociera ==
Dobrze to Cailith określiła -- rzeźnia. Dla mnie poezja to coś pięknego, mimo wszystko... I ostatna zwrotka mi się nie podoba... jakoś niepotrzebne te rymy... i takie jakieś oderwane od całośći... i znowu nie widzę przesłania^^ ale to tylko subiektywne odczucie =) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Dziwny ten twój wiersz. przypomnial mi sie
fragment HpiKt ('czuję krew!;)) Trochę mi masochizmem zalatuje...i
brak głębi (którą najbardziej cenię:)).
|
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie...
to nie jest to na co mam ochote... ^^' mi sie wlasnie technicznie ten wiersz nie podoba... po pierwsze: krazenie wokol tematu... rozumiem, ze to mialo byc o jednej, okreslonej rzeczy - krwi, ale... tak samo jakbys napisal cos w stylu "kwiatek pieknie pachnial, mienil sie kolorami jak tecza. Mimo, ze byl sliczny, zerwalem jego zycie" okej, przesadzam, ale zauwaz, wszystko jest o kwiatku, sa srodki stylistyczne (banalna metaforka, jakies porownanie) a nawet wystepuje element dramatyzmu ^^ Mimo to, tekst jest jakis ubogi nie sadzisz? Takie wiersze bardzo ciezko sie pisze, ze wzgledu na mala mozliwosc zroznicowania i przy okazji zainteresowania poezja... Ty zainteresowanie osiagnales, ale nie tym czym nalezalo... Wybrales sobie specyficzny temat, ktory dla kazdego jest bliski i wazny, albo powoduje wstrzas innego rodzaju... wrecz obrzydzenie... nie ma tu jakiegos bogatego slownictwa, ladnych srodkow stylistycznych itp... a wiec wiersz wpada w pamiec przez to, ze poszedles na latwizne... radze wybierac tematy, w ktorych mozna bogaciej pokazac spojrzenie na swiat... pozdrawiam -------------------- |
Draco |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 346 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
[-] Banalny.
[-] Stylistycznie obojętny. [-] Nieudana próba gry na uczuciach. [-] Odczuwalna sztuczność. [-] Odbieram to jako użalanie się nad sobą, ukryte, ale jednak. [-] Zrozumiałbym, gdyby napisała to kobieta.. Ale tak.. [-] W pewien sposób irytujący. [-] Totalnie do mnie nie trafił. [+] Emocjonalność. [+] Bardzo osobiste podejście. [=] Dziwnie, banalnie, tylko momentami ciekawie. Emocjonalna rzeźnia - dosłownie i w przenośni. |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
w sumie dla mnie to... nie moge odczuc
przeslania po prostu, sensu, problemu
nie mowie ze kazdy wiersz musi miec to wyraznie zarysowane, ale jakos nie dociera do mnie lubie, jak moge sie chciaz zorientoewac o co chodzi w wierszu.. hmm i troche takie 'proste', ale nie jest to niestety prostota ktora nadaje urok, ktora lubie.. -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 12:49 |