śpiew ironii
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
śpiew ironii
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
sto lat
niech żyje pozorny śpiew na cześć wyjątku dnia, który regułę chowa na później... sto lat niech żyje obojętne życzenie dla wymarłych aniołów, wszelkiego najlepszego z gorszych... sto lat niech żyje niechciany wiwat z okazji pustego nieba i święta niepodłości w piekle... jeszcze raz... -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Yaten |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 16.04.2003 ![]() |
Hmmm...wiersz ma piekna glebie i
przeslanie...Ale cholernie skomplikowana...Ni w zab go pojac nie umiem
-------------------- Glod, Zaraza, Wojna i ... Smierc.
Czterej jezdzcy podlegli mi...Tylko mi...I wiesz, ze Cie kocham |
Alisia |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 60 Dołączył: 30.06.2003 ![]() |
Jak dla mnie to właśnie rytm jest
![]() ![]() -------------------- "Jest taka jedna komnata, w której panują wieczne ciemnosci; mrok pęznie po kamiennych ścianach, jak strach, który nawiedza nagle zbrodniarza, by zmiażdżyć go w sidłach przestępstwa. Nie ma początka, ani konca, a jednak wejście do komanty istnieje; jak światło w ciemności rozjaśnia początek drogi, prowadzacej do kresu. A na środku tego lochu płynie woda i jak wszystko inne nie zobaczysz jej źródła, ani wylewu - niknie w otchłani nie zbadanych miejsc, do których nikt nie wazy się zajrzeć. Na wodzie tej nie jest cicho: wśród wzburzonych fal płyną zapalone świece; zdarzy sie, ze jakaś się przewróci, a wtedy płomyk gasnie, zduszony przez jego dawcę. Woda bowiem daje życie, a także je odbira. Zgaszone światła życie wyznaczają kres nadzieji na nieśmiertelność. (...)"
Powiedziałabym. jakiego to jest autora, ale zapomniałam, a możliwości sprawdzenia nie mam:)) |
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
hm.. napewno ciekawy, taki inny..
ale jakos go chyba nie do konca rozumiem, i troche trudno mi sie go czyta.. ale jest dobry. -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Wiersz dosyć dobry, ale nie rzuciał mnie
na kolana... Nie to, że jest zły... po prostu nie znalazłam w nim
"haczyka"
![]() ![]() -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Kapitalny. Może ma jedną nóżkę bardziej
zbyt ale ogólnie rewelacja. Wreszcie jakiś pomysł. Ile można czytać
takich:
Łzy Jak kamienie płyną głębokimi bruzdami Przez stepy samotności Które nieskończone Zacierają horyzont przyszłości Ach ach ach, jakże cierpię na tym stepie Gdzie nikt nie osuszy łez Które nie muszą płynąć A płyną Ło rany rany rany rany! |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Po pierwsze- wiersz nieźle prezentuje się
wizualnie
![]() Ale to przecież nie najważniejsze. Jest DOBRY. Trochę ironiczny i bardzo przekonywujący. Przede wszystkim oryginalny. Udało Ci się zainteresować mnie. Trudna sztuka,przyznaję. |
Draco |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 346 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie-sa-mo-wite. Re-we-la-cyj-ne. Chyba
jedyny wiersz tutaj, który tak naprawdę treścią dorównuje samej konwencji. W
większości przypadków są to głośne zawodzenia nad bólem itp. sprawami. Ten
wiesz jest inny. Ciekawszy. Lepszy? Dla mnie jak najbardziej. Wspaniała
treść. Jest tak bardzo nieskładny i dziwny, że trudno jest cokolwiek
powiedzieć. Dla mnie cudo. Brylancik.
|
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
jeju...
dziekuje najserdeczniej... najbardziej zaskoczyly mnie wypowiedzi Katona i Draco... nie spodziewalam sie tak przychylnych komentarzy jeju, naprawde mi milo =) dziekuje Wam wszystkim, kochani =* -------------------- |
Merkury |
![]() ![]()
|
||
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Popieram Draco... Twoje wiersze zawsze mi się podobały mimo tego, że czasem ich nie rozumiałem... ![]() Mam nadzieję, że w najbliższej przyszłości nawiedzi Cię vena i napiszesz kolejną poezję... ![]() Pozdrawiam P.S. Jeżeli się nie mylę to każdy Twój wiersz mi się podobał, prawda? ![]() 3majcie się ![]() -------------------- "Czarny Pan powrócił,
i teraz nikt go nie powstrzyma!" |
||
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Swietne! cudo! cos innego...
i jeszcze ksztalt choinki... -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Ładnie... wiecej z siebie wykrztusic nie
moge...
![]() ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
*_*
Mell, ślicznie;) A tak serio, to naprawdę nieźle. Uwielbiam takie ironiczne małe dziełka, a jak jeszcze ciężko je zrozumieć to w ogóle bomba:) Gratulacje:) -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 18:24 |