mój wiersz- bez rymów, pierwszy
wiersz ->oceniajcie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
mój wiersz- bez rymów, pierwszy
wiersz ->oceniajcie
Skejti- dawna Skejtmenka |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 26.10.2003 Skąd: Elbląg ![]() |
Cóż.... to mój pierwszy
wiersz, nie wiem czy wam się spodoba.
Gdy na łożu śmierci leżałam półprzytomna Wpatrzona w ścianę nade mną, Próbowałam wspominać dawne lata Lecz one nie przychodziły. Dlaczego? Czemu nic nie pamiętam? Czyżby moje myśli zostały zmazane przez śmierć? Nie chcę takiej śmierci, chcę o wszystkim pamiętać, By potem w niebie patrzyć na ludzi I przypominać sobie chwile z nimi Lecz nie mogę, nic nie pamiętam. Próbuję sobie przypomnieć wczorajszy dzień. Co ja wczoraj robiłam? Nie pamiętam. Myśli nie chcą powrócić, Odpłynęły w zapomnienie. Zamykam oczy, Próbuję wyobrazić sobie śmierć. Czy ona istnieje?? Może ludzie ją wymyślili, A tak naprawdę po prostu zasypiamy. Lecz chyba ona istnieje Zwierzęta ostrzegają mnie przed nią. Czuję, że jest gdzieś blisko, Nie mam nawet czasu pożegnać się ze wszystkimi. Nie chcę otwierać oczu, nie chcę jej zobaczyć Czuję jej wzrok na sobie, tak zaraz pójdę z nią Pójdę prosto do wrót piekła, Bo tacy ludzie jak ja zawsze tam idą. Nagle pojawił się jakiś ból. Nie leżę już w moim pokoju, gdzie ja jestem? Otwieram oczy, widzę światło. Czy to jest druga strona naszego życia? Chyba tak, pójdę w stronę światła. Chociaż może nie, tam może być coś niebezpiecznego. Ale jeżeli nie pójdę będę wisieć w przestworzy. Pójdę tam, tam jest moje miejsce, Mój następny świat. Specjalne dedykacje dla Penelopki, która zmobilizowała mnie, by napisać ten wiersz. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmm...
mam wrazenie, jakbym czytala opowiadanie... A to nie jest pozytywne... opowiadasz wszystko bardzo doslownie za bardzo... oczywiscie masz swietnie fragmenty... 'Czyżby moje myśli zostały zmazane przez śmierć?' ten kawalek ciekawie wkomponowany... pomiedzy zyciem a smiercia... ale temat banalny... juz sie przejadł... cztery minusy na jednego plusa -------------------- |
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Tak jak mówila Mell - zbyt dosłowne i
przypomina opowiadanie. Ja dorzucę jeszcze jedno - zbyt często powtarzasz
słowo "pamiętam". Nie wiem czy to jest zamierzone czy nie, ale
według mnie trochę nie pasuje.
|
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
To nie jest wiersz, według mnie. Może
bardziej proza poetycka. Ale chyba to też nie... Nie wiem sama.
Jakiś taki mi się pusty wydaje... bo nie piszesz chyba o prawdziwych uczuciach. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że chyba nie leżałaś na łożu śmierci^^ wyobraźnia to nie przeżycia, dlatego tu nie ma chyba duszy... -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Proza poetycka (Muszka, zawsze musisz
powiedzieć to co ja chcę ;P ). Ładna, ale jak dla mnie troszkę długawa....
Niby ciekawe, ale jakieś takieś nie dokończone... Nie, nie chodzi mi o
zakończenie. Chodzi mi o zamysł i sposób przekazywania treści. Taki pół na
pół...
-------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Śmierć, śmierć widzę!
Czy naprawdę nie ma innych tematów niż ona? Zwłaszcza gdy, jak powiedziała Muszka- nie leżałaś na łożu śmierci. Mam nadzieję, że jak będę umierać to nikt mnie nie będzie zamęczał takimi frazesami =/ |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
eh.
wydaje mi się, że zbyt jednostronnie podchodzisz do tematu śmierci. śmierć jest zjawiskiem wielopostaciowym i względnym. umieramy jako część gatunku, część kultury, materii itd. można umierać długo i stopniowo, gdy traci się kontakt z ludźmi, umierać zarówno w świecie zewnętrzynym jak i wewnętrznym, w świecie między. śmierć nie zawsze musi oznaczać tę postać bytu, która polega na ~ mówiąc na 'chłopski rozum' ~ wyzionięciu ducha. poza tym śmierć i umieranie są zjawiskami, które od zawsze nurtowały ludzkość, dlatego wydaje mi się, że nie da się ich wyeliminować z poezji czy sztuki w ogóle. Ten post był edytowany przez Kira: 23.12.2003 17:34 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Ale dominować też nie może.
Bo to jest takie liryczne ,że aż banalne. A jak już musi być ukazane, to poproszę nowatorsko, z polotem i smaczkiem. Tymczasem wszyscy serwują to samo. "Jak się nie nudzić na scenie tak małej tak niemistrzowsko zrobionej" A z tym 'chłopskim rozumem' to wypraszam sobie. Zresztą kim ty jesteś i kim ja jestem, że mi coś tłumaczysz? Ten post był edytowany przez Cat: 23.12.2003 17:51 |
Perła |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: z morza ![]() |
Według mnie ten wiersz jest za bardzo
poważny powinnaś dodać coś do niego albo napisać dalszą część i przerobić to
w opowiadanie. Można by dodać jakiś opis o tym jak jest po drugiej stronie i
tak dalej tak dalej.....................
Ale ogółem jesteś prawdziwą poetką. Ja sama nie napisałabym takiego wiersza. Ten post był edytowany przez Perła: 23.12.2003 18:09 -------------------- That`s I am
|
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
za długi wiersz, za długie wersy, forma jakas nieodpowiednia..
ale ogolnie - nie jest najgorzej. -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
nie musisz się tak obruszać. co ja takiego powiedziałam? tak bardzo Cię to dotknęło? i niczego Ci nie tłumaczę, po prostu przedstawiłam swój punkt widzenia. zresztą to chyba ja powinnam poczuć się dotknięta za to pytanie: kim ty jesteś Ten post był edytowany przez Kira: 23.12.2003 23:09 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Nie dotknęło mnie wcale =P
Ja mam po prostu specyficzne poczucie humoru =) No i (przyznam się, chociaż wszyscy to wiedzą) jestem narcyzem ![]() Nie nerwować się, święta idą. Wszystkiego najlepszego, Kira! |
Kira |
![]()
|
aha, no to spoko. bo nie lubię się kłócić
;)
i tez życzę wesołych świąt. i szczęśliwego nowego roku of cours=) -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
punkie_justine |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Daleko od kłamstwa... ![]() |
Trochę się mnie zdołowałaś tym
wierszem, ale to nic... Nawet lubię się czasem dołować.
![]() -------------------- "I was never faithful
And I was never one to trust Borderlining schizo And guaranteed to cause a fuss I was never loyal Except to my own pleasure zone I'm forever black-eyed A product of a broken home"... Placebo "Black Eyed" |
Perła |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: z morza ![]() |
zgadzam sie z toba ze ten wiersz jest za dlugi dlatego proponuje zeby przrobic go w opowiadanie
-------------------- That`s I am
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 10:41 |