Schizofrenia, bardzo osobiste...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Schizofrenia, bardzo osobiste...
punkie_justine |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Daleko od kłamstwa... ![]() |
Znowu debiut bo
długiej nie obecności...
SCHIZOFRENIA Czy ty też słyszysz ten głos? Ten który nie pozwala mi przestać krzyczeć Czy ty też widzisz ten cień? Co trzyma w ręku nóż... ON CHCE MNIE ZABIĆ! Czy znasz to uczucie, gdy nie możesz przestać, chodź tak bardzo tego pragniesz. Już nad tym nie panuję Już tego nie kontroluję Nie, on nie chce przestać robić mi krzywdę On nie rozumie, że sprawia mi ból Wiesz... to czasem mija i wtedy jest słońce Tak bardzo chce żyć... Lecz, gdy pojawia się nadzieja on wraca... i znów zamyka mnie w studni koszmarów. Nigdy nie zrozumiesz... Ten post był edytowany przez punkie_justine: 26.12.2003 18:17 -------------------- "I was never faithful
And I was never one to trust Borderlining schizo And guaranteed to cause a fuss I was never loyal Except to my own pleasure zone I'm forever black-eyed A product of a broken home"... Placebo "Black Eyed" |
![]() ![]() ![]() |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
masz rację, nie zrozumiem
![]() EdiT: oka, teraz przynajmniej tytuł dobry (: Ajeszcze do wiersza...jest jakby taki...wykrzyczany..w złości..moze się mylę...ale postaraj się krzyczeć trochę wyraźniej, żeby możnabyło zrozumieć...(: Ten post był edytowany przez Neonai: 26.12.2003 18:24 |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
skojarzył mi się z Kurtem Cobainem.
szkoda, że zupełnie inny styl pisania, bo kocham to co wychodzi spod jego
pióra, od textów piosenek, po Dzienniki (:
ale nevermind, miałam komentować wiersz ^^' jest nawet niezły, w pewnym stopniu napewno do mnie przemówił. pomysł interesujący, oryginalny. ale jak wielu osobom, trochę siada Ci wykonanie. za dużo wielokropków, nieestetycznie to wygląda. mogłabyś też trochę go skrócić, albo podzielić na kilka zwrotek. podsumowując, twórz dalej, nie jest źle =) tylko nigdy nie mogę zrozumieć po co ktoś się chwali bardzo osobistymi wierszami. skoro są osobiste, to jak dla mnie, nie powinniśmy się nimi dzielić [: -------------------- voir clair dans le ravissement
|
punkie_justine |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Daleko od kłamstwa... ![]() |
Dzięki Potti, może nie do końca mi o to
chodziło, może nie jestem jeszcze najlepszą poetką, ale chciałam podzielić
się tym co czuję. A porównanie do Kurta Cobaina było dla mnie bardzo miłe:)
Kurt jest dla mnie autorytetem. Cóż... wiele mi brakuje do tego, by tworzyć
tak jak on...
-------------------- "I was never faithful
And I was never one to trust Borderlining schizo And guaranteed to cause a fuss I was never loyal Except to my own pleasure zone I'm forever black-eyed A product of a broken home"... Placebo "Black Eyed" |
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
wiec tak. pomysl mialas swietny, z
wykonaniem troszke gorzej. ale.. wiersz napewno do mnie przemowil, choc jest
taki.. inny, wlasnie, jak ktos napisal, wykrzyczany. troche mało nie wiem,
liryczny? ale ogolnie podoba mi sie.
-------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Mellisa |
![]()
|
||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie podoba mi sie pisanie samymi wielkimi
literami...
To jakos zatraca tą powage... ogolnie interesujaco, ale temat nie do konca sprostal moim oczekiwaniom... niemniej Ci dziekje... =* -------------------- |
||
Kira |
![]()
|
||||||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
hm.. dziwny wiersz. sama nie wiem, czy mi
się podoba czy nie. nie wiem, czy ta dziwność ma w przypadku tego
wiersza pozytywne zabarwienie czy może wręcz przeciwnie. praca na pewno w
jakiś sposób zastanawiająca. aczkolwiek jest kilka momentów, które nijak nie
współgrają z resztą i jakoś mi tu nie pasują.
generalnie nie lubię takiej dosłowności.. dość banalne. i ten caps.. zakłóca mi tu wrażenia estetyczne.
patrzy wyżej. [pierwsza część zdania] aha, i jeszcze jedno.
nie powinno być przypadkiem w ręce? w sumie bardzo ezoteryczny wiersz, ale z drugiej strony trochę naiwny. jednakże zaobsorbował mnie. z pewnością. pozdrawiam, zdezorientowana Kira.=) -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||||||
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kira, co do tej reki to wydaje mi sie ze
obie formy sa dopuszczalne...
Tak jak 'rękami' i 'rękoma' -------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Hmm..intersujace... nie bede oceniała...
nie lubie oceniac czegos co jest osobiste bo jest w tym uczucie
![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
"Bardzo osobiste"
Muszę o to zapytać. Zwrócę honor jeżeli usłyszę odpowiedź pozytywną. Zetknęłaś się kiedyś ze schizofrenią? Nie chodzi mi o obejrzenie na filmie, przeczytanie czy usłyszenie w piosence. |
punkie_justine |
![]()
|
||
Cóż... mój wujek miał schizofrenie, nie znałam go bardzo bliżej. Nie dawno umarł. Nie wiem czy wiersz był o nim, czy też nie. I nie wiem czy kiedykolwiek można zrozumieć coś czego nigdy się nie przeżyło. Może dlatego mój wiersz jest tak nie prawdziwy... -------------------- "I was never faithful
||
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
ciekawe jak Cobain, może być autorytetem skoro popełnił samobójstwo i mocno dugował ? bardzo go szanuje i wiele jego muzyka i on wnieśli do mojego życia, ale powiedzieć że jest autorytetem. wychodzi na to że jesteś ćpunką, która w niedalekiej przyszłości popełni samobójstwo. paranoid ![]() aha sorry... wiersz jest bardzo ładny, ale nie poskładany odpowiednio. musisz jeszcze potrenować ;] poza tym to co napisała Neonai niżej jest pękne. bravo ;] Ten post był edytowany przez voldius: 27.12.2003 17:55 |
||
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Jeśli już mówimy o Cobainie...Czytałam
gdzieś artykuł, w którym napisano, iż pierwsze słowa w jego dzienniku brzmią
:"Nie czytaj tego, jak mnie nie ma". Tak więc, jak można nazywać
się jego fanem, gdy robi się coś wbrew woli swojego idola?
....sorry za offtop. |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Punkie, cieszę się że sama umiałaś to
powiedzieć
|
punkie_justine |
![]()
|
||||
Sorry Voldius, ale nie cienię Cobaina za to, że ćpał i zabił się (w przeciwnym razie już by mnie tu nie było ![]() -------------------- "I was never faithful
||||
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Tak wkraczając w ten offtopic.
Punkie-też w to wierzę. Voldius- przepraszam za rynsztokowe wyrażenie, ale... co ci do tego kto jest czyim autorytetem i dlaczego? czy wszyscy muszą być pod wrażeniem księżniczki Diany, George'a Dablju Bush'a? a to, że widzisz w kurcie tylko ćpanie, to znak, że dość płytko sięgasz. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
nie no w sumie nie obchodzi mnie to czyim
on jest autorytetem, ale jeżeli się mówi o autorytecie to mówi się o całości
osoby. można powiedzieć, że w tym i w tym chciałoby się być jak ta osoba. a
tu odrazu padło sformułowanie "autorytet". a niektóre teksty
Cobaina, nie są chyba Ci wcale takie bliskie.
|
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
buahhahaha... czeco Ty wymagasz Ms. Peace&Love ? bez przesady. tam była głównie świetna gra aktorów, i bardzo dobre zdjęcia. oskarki były głównie za to. offtop: mnie się i tak film nie podobał ;] Ten post był edytowany przez voldius: 28.12.2003 10:14 |
||
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
ok Gabrysiu ;] masz prawo czegoś oczekiwać,
ale nie na początek oskarów
![]() |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Zgrzyta mi ten wiersz... nie... chyba nie
rozumiem. A szkoda. Nie lubię, kiedy wiersze są takie sztuczne... że tak
powiem udawane. Bo jeśli piszesz, że słyszysz głosy, a ich nie słyszysz, to
chyba nie jest to takie prawdziwe, no nie? Możesz, owszem, wyobrazić sobie,
jak to jest, ale chyba się zgodzisz, iż to nie to samo, jakbyś naprawdę to
przeżywała =)
Nie wiem, może się mylę, może to rzeczywiście wiersz o Tobie, a ja nie umiałam tego poznać. Szkoda. Poza tym, chyba nie dopracowałaś wiersza. Jak powiedziałam na początku -- zgrzyta mi. Morna -- wiem, co myślisz =) Niesamowite wrażenie pozostawia ten film. A i choroba, tam przedstawiona, ma chyba niewiele wspólnego z tą z wiersza. Mimo, że nazywana jest tak samo^^ -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Chelsey |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
Ten typ wierszy najcześciej pisany jest
właśnie w złości, czy chwili załamania. Wcyięłabym ten wers capsem i byłoby
trochę lepiej... Poza tym myślę, że powinnaś sie do niego zdystansować,
spojrzeć inaczej, a małe poprawki same się nasuną
![]() -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 18:55 |