Zmierzch
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Zmierzch
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Pisany pod wpływem chwili... a raczej
widoku za oknem...
![]() Za szarym płaszczem zmierzchu ludzkie marzenia biegną pośpiesznie Migają kolorowe na ulicach roztrącając w pośpiechu realia. Tu krzyk, tam westchnienie Szept ulotny ciszy jak kwiat rozbłyska za oknem ogniem pomarańczowym. Marzenia mają zapach mandarynki i gożdzików a zmierzch pachnie świeżo i odważnie. W ciemności łatwiej przyznać się do siebie. Ciemność ociera łzy haftowaną chusteczką i gładzi ręką po bladej twarzy. Ten post był edytowany przez Sihaja: 29.12.2003 17:55 -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Mellisa |
![]()
|
||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmm... powiem Ci, ze wiersz naprawde bardzo dobry...
literowka... Nie lubie, kiedy tak specyficznie urywasz mysli... "W ciemności łatwiej przyznać się do siebie. Ciemność ociera łzy" czy nie lepiej byloby inaczej oddzielic wersy? np: "W ciemności łatwiej przyznać się do siebie. Ciemność ociera łzy..." Bo te kropki w srodku wersow strasznie mi przeszkadzaja... Ogolnie wiersz naprawde mi sie podoba i bardzo bym chciala, zeby podobne dzielka czesciej powstawaly ^__^ pod wplywem chwili... wiecej takich chwil... gratuluje -------------------- |
||
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Ha, podoba mi się :-) Czemu ja nie
dostrzegam takich rzeczy patrząc przez okno?
Jedno mnie tylko razi. Nawał mi się w wierszach produktów spożywczych robi. Zaczynają mnie nudzić te wasze goździki i cynamony. Inne rzeczy też ładnie pachną- skóra, nowa książka, apaszka mamy... A nasi poeci ciągle o kwiatkach i przyprawach ![]() |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Przypomina mi sie książka
"Poniedziałki są czerwone"... nie wiem czemu ale Ty też nadajesz
kazdemu zdarzeniu zapach i smak... bardzo dobrze, ale nie do końca do mnie
trafia..
-------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
ooglnie wiersz i jego mysl o tych
wszystkich uczuciach i ludzkich sprawach jest bardzo w moim guscie
=)
mysle, ze wiersz udany, choc napewno bym poprawila te literowki (!!) i pare wyrazen.. np. powotorzenia, nie zawsze dobrze komponujace sie z reszta, slowa ktore mi sie niezbyt podobaja, te smaki i zapachy troche inaczej bym dobrala.. ale juz za bardzo ingeruje wiem =) -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
punkie_justine |
![]()
|
||||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 64 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Daleko od kłamstwa... ![]() |
W 100% zgadzam się z Mellisą. ![]() -------------------- "I was never faithful
And I was never one to trust Borderlining schizo And guaranteed to cause a fuss I was never loyal Except to my own pleasure zone I'm forever black-eyed A product of a broken home"... Placebo "Black Eyed" |
||||
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Dziękuję wszystkim za opinie. Najbardziej
chyba zaskoczyła mnie Mellisa - u ciebie pochwała to jest coś
![]() Marcia - masz rację. Zawsze gdzieś wciskam zapach albo smak... bo te zmysły są dla mnie bardzo ważne. =* for all ![]() -------------------- |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Najpierw układ wiersza -- ja go lubię =)
naprawdę mam dość już tych wierszyków, co mają maksymalnie trzy słowa w
wersie. A kropki na środku są niezwykłe.
Teraz treść -- wiesz, muszę powiedzieć, że bywały lepsze. I to zdecydowanie. Przesłanie jest znakomite... ale nie podobają mi się do końca te słowa... coś tak dziwnie przeplatasz jakby kilka stylów. I czytając wiersz na głos, tak jakoś to dziwnie brzmi. No ale może się mylę. Ale i w środku znajduję słowne perełki... zapach mandarynki i goździków -- to zapach mojego dzieciństwa... tak przyjemnie zadrżałam, jak doszłam do tego momentu... O tak, moje marzenia pachną dokładnie tak jak Twoje =) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Chelsey |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
Zgadzam sie co do kropek w środku wersów
... Też tego nie lubie
![]() Ale niezbyt podoba mi sie zakończenie... Jakoś nie pasuje... Ale to tylko moje wrażenie. -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
nawet nie wyobrażasz sobie, jak
czuję ten wiersz. jest mi naprawdę bardzo bliski, zresztą jak prawie
każda z Twoich prac [czyż to nie dziwne? :]. niezwykle piszesz Sihaja, każdy
Twój wiersz niesie ze sobą jakąś świeżość, coś pięknego i prawdziwego, ale
jednocześnie jakiś ukryty między wierszami smutek..
cudownie, pisz dalej =* -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Sihaja |
![]()
|
Kira... Dziękuję :*
Szkoda, że żadnego Twojego wiersza nie widziałam, bo po komentarzach widać, że piszesz pięknie. Aż mi się ciepło zrobiło na serduchu ![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 09:57 |