Wiatr
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Wiatr
Chelsey |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
tu jest tak zimno
stoję otulona tylko twoim spojrzeniem wiatr szczypie w oczy kołysze moje grzechy i pewnie powoli wynurza ostatnich ludzi ktorzy niegdyś tak bliscy -dziś- czekają aż zakwitną żonkile... Ten post był edytowany przez Chelsey: 02.01.2004 22:54 -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
![]() ![]() ![]() |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Specyficzny wiersz. Moze troche
melancholijny, ale cos w nim jest. Znowu podobaja mi sie metafory. Bo w
całosci do mnie nie trafił. Nie wywołał ogromnych uczuc... Pozdrawiam ;*
-------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
hm.. znow brak mi płynnosci.. ale to
najlepszy z Twoich wierszy.. w koncu jakies ciekawe metafory.. calkiem,
calkiem.
-------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ładnie, tak jak ci mówiłam, ładnie
![]() ![]() A najbardziej te żonkile na końcu - dodają koloru. A to w wierszach strasznie ważne jest - kolor, smak i zapach ![]() -------------------- |
Cat |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
No ba, zaraz po treści i formie ![]() Które, nawiasem mówiąc są tutaj niezłe ![]() |
||
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Hmmm.. pewnie, że PO treści i formie...
Ale fakt, że DLA MNIE ważne to jest
![]() -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
podoba mi sie.... naprawde ciekawy wiersz... zastanawiam sie tylko czemu tak 'wyroznilas' to slowo
jaki mialas cel stawiajac przy 'dzis' dwa myslniki? to prawie takie same wyronienie, jak pisanie capslockiem... nie rozumiem... ogolnie ładnie... -------------------- |
||
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Ciekawy, aczkolwiek nie zrobił na mnie
dużego wrażenia. Lubię, jak wiersze dają do myślenia, zostawiają coś po
sobie... ten nic nie zostawił. Ale ładne te żonkile, słowem -- lepiej Ci już
idzie =)
-------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 12:43 |