dziecko, coś mniej poukładanego
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
dziecko, coś mniej poukładanego
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
ekhem..
slowo wstepu... Ostatnimi czasy zarzucano mi pisanie schematycznie i zbyt poukladane... postanowilam napisac cos, co temu zaprzecza... ______________________________ dzieckiem na zawsze, chociażby bożym w umyśle i w sercu będę niemowlęciem doświadczenia... schody do dna dorosłości w kierunku lat A na nich lalki, Podobne do ludzi, Bawią się w dojrzałość... I znowu uderzę głową w mur z dziecinnych klocków białej bezradności... -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Myśka |
![]()
|
||
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Genijalne:) naprawdę mi się
spodobało.
To mnie autentycznie rozśmieszyło =D W ogóle ten wiersz przyjęłam trochę ironicznie=) Świetne, miśq;] -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
||
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
tak, to prawda...
dawno niczego nie dawałam... (nio oprocz tego ostatniego) i powiem Wam, ze strasznie sie przejelam tymi komentarzami o mojej zbytniej schematycznosci i poukladaniu... naprawde.... po nocach snily mi sie anafory ![]() Morn, to przez Ciebie... !! ^^ wredna małpo... nie wiem czemu się czepiacie muru... =) przeciez on ma powiazanie z tymi klockami i jeszcze z przyslowiem... rozumiem, ze banalny i oklepany, ale czy cale dzieciece zycie takie nie jest? A ludzie mysla, ze sa niewiadomo jak dorosli, kiedy jeszcze maja, tak zwane, mleko pod nosem... ^__^ a ja wrecz przeciwnie... wlasnie ostatnio nad tym sie zastanawialam... Dzieki Myszeńko i dzieki Morna... (zadnych aluzji do Ciebie, jako jednostki, nie bylo ![]() pozdrawiam buziaczki =* -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
||
niby czemu nie mialabys komentowac? XD Ja ostatnio tez wole pisac notki... ale moje notki to moje przemyslenia, a moje przemyslenia zamieniam na nieudolne wiersze i tak powstaje krotka, nietresciwa notka + nieudolny, nietresciwy wiersz ^__^ a w calosci daje to dlugą, nietresciwa notke ![]() -------------------- |
||
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Hmm... nawet fajny wiersz dobre metafory.
Oryginalny, interesujacy. Skłaniający do myślenia. Świetnie
![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
To to co masz na blogu, prafda?
ja powiem od razu. ten ostatni (poukladany) bardziej do mnie trafil. Choć i ten ma ciekawą treść. . . i... starsznie mi się podoba niemowlęcie doświadczenia... -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Mellisa |
![]()
|
Tak, to prawda...
mam na blogu fragment tego wiersza, bo to jest 'problem' ktory mnie ostatnio nurtuje... sztuczna doroslosc doroslosc na sile... nawet male dzieci coraz mniej maja w sobie tej pieknej dziecinnosci... a ja chce byc dziecinna jak najdluzej... jeszcze teraz moge bawic sie w sniegu, spac z misiem, bac sie ciemnosci, tanczyc w deszczu... i chce jak najdluzej byc taka... ech... czy ktos mnie rozumie? -------------------- |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Ojej.
Ja cię rozumiem, Mell=/ W te wakacje tak miałam. Za wszelko cene cofałam sie przed sądnymi decyzjami, cało to paradoksalno dorosłościo. Chciałam byc wolna od obowiozkow, cieszyc sie drobnostkami, kazdym usmiechem i promykiem slonca. Przestalam o tym myslec, zaczelam dzialac=) -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
bać się ciemności będę zawsze. Spać z
misiem... nie wiem czy zawsze... może z innym Misiem, ale obecnie musze sie
do czegos przytulic, zeby zasnac.
Kiedys chcialam byc dorosla... teraz, gdy jesteb coraz bliżej tej dorosłości, najchętniej odwróciłabym się do niej plecami i pobiegła w przeciwna strone... -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Brenda |
![]()
|
![]() realistka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 288 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z czocha (: ![]() |
ojaa...
1 mi sie tak srednio podoba, ale 2 i 3 zwrotka.. piekne sa.. jejkus.. jeden z najlepszych wierszy, jakie czytałam, naprawde.. popłakałam sie prawie.. wiersz bardzo mi bliski.. taki prawdziwy.. swietne metafory.. -------------------- Nie wierzę w to, że koniec nadejdzie
Nie wierzę w to, że coś rozumiem Nie wierzę w to, że kochać umiem... |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
naprawdę dobry wiersz. ale też się w niego
nie wczułam. ostatnio mało jest poezji, w którą udaje mi się wczuć tutaj..
ale ja wiem, że Ty potrafisz napisać tak, żeby zagrać wszystkim na emocjach.
zrób to.
i nie bój się tego, że jesteś szablonowa. poprostu pisz jak czujesz, tak czy siak, kiedyś wyciśniesz z tego więcej pochwał. niż z pisania jak Ci ktoś podyktował. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
hm.
nie powiem, że to dobry lub zły wiersz. bo tego nie wiem, nie jestem specjalistą w kwestii poezji, mogę po prostu powiedzieć czy mi się podoba, mogę opowiedzieć o swoich odczuciach i wrażeniach. więc znowu mi tu czegoś brakuje. i widzę czego. prostoty. wiersz wydaje mi się taki jakiś.. patetyczny, napuszony.. a ja bym chciała umiaru, ale jednocześnie wyrazistości.. chciałabym aby wiersz był naturalny, ale nie pretensjonalny.. nie lubię takich wydumanych.. wiem, że to trudne, ale coz.. pisanie jest trudne. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Wiersz ładny, Mell
![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 18:47 |