Miłośc...?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Miłośc...?
Chelsey |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
zwykło się miłością nazywać
każdą amplitudę uczuć wznoszącą się ponad obojętność, lekkim powiewem wiatru zwykło się gasić uczucia, których burza śnieżna by nie powstrzymała a wszystko to przez niejasność celu a wszystko to przez zachłanność na miłosc własną i przez ciasną w odbiciach lutrzanych możliwość własnego "ja" i biernośc w gonitwie i pustosłowie i przez deszcze, jesiennie monotonny rytm przywołując nostalgię za tym czym każda miłość mogłaby być gdyby chciała gdyby umiała słuchać i marzyć -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
![]() ![]() ![]() |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Piekne metafory. Oj piękne.
Wiersz tez trafiający do środka. Chociaz temat oklepany, ale zawsze żywy. Oj.. świetnie ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
piątka z plusem =)
dawno nie czytałam tak przemawiającego wiersza, w tak świetny i oryginalny sposób przedstawiającego uczucia. no i te piękne metafory. naprawdę jest świetnie, wchodząc na ten temat- nie spodziewałam się takiej perełki. mam nadzieję, że napiszesz więcej takich świetnych wierszy, nad którymi będzie można się zachwycać. tylko ten mógłby być bardziej rytmiczny, ale i tak jest conajmniej b. dobrze. mistrzowskie wersy to wg. mnie: ,,zwykło się gasić uczucia, których burza śnieżna by nie powstrzymała'' -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Chelsey... śliczne to jest, no. Piękne.
"każdą amplitudę uczuć"..... Aż brak mi słów. Powiem tylko, że
jestem pod wrażeniem... Brawo.
-------------------- |
Dark - Lady |
![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 20.11.2003 Skąd: Duży ciemny cmentarz ![]() |
Zgadzam się. Wiersz nie jest najlepszy ale niewiele mu brakuje. Pisz dalej, może napiszesz coś lepszego... -------------------- Z praw Murphy'ego.
"To czego szukasz, znajdziesz w ostatnim spośród możliwych miejsc." "Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne, albo powoduje tycie." "Wszystkie sprawy szlag trafia jednocześnie." "Uśmiechnij się, jutro będzie gorzej." "Światełko w tunelu? - To reflektory nadjeżdżającego pociągu." |
||
Glinda z Jamajki |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 05.01.2004 Skąd: z brzuszka mamusi, z samolotu, lot nr???? nad Jamajką. ![]() |
Jak dla mnie jest idealny. I temat,
który obecnie jest mi bardzo bliski... też piątka z plusem, może nawet z
dwoma... gratuluję.
-------------------- Jestem kobietą która potrafi zdominować. I chyba zbyt często tego używam.
Poznałam kogoś. Ale Jego nie zdominuję. Bo...go kocham? to do Ciebie. Tak. Do Ciebie. Wiem o Tobie tylko tyle, że jesteś fajnym chłopakiem, że jesteś Kawalerem do wzięcia...i...że Cię kocham. ja. Dla Ciebie. "mężczyźni pragną być zawsze pierwszą miłością kobiety; kobiety mają subtelniejszy instynkt i chcą być zawsze ostatnią miłością mężczyzny" Oscar Wilde. A W WALENTYNKI IDĘ NA "NIGDY W ŻYCIU" do KINA. SAMA!!! |
Chelsey |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
Rany. Dzięki.
-------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
to my dziękujemy za taki świetny wiersz...
=)
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
Chelsey |
![]()
|
Proszę nie przesadzać bo się zaczerwienię
![]() -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Jej, no ja kiedyś mówiłam, że wychodzi mi
tylko krytyka, a tutaj żadnej znaleźć nie mogę, więc powiem tylko-bardzo mi
się podoba.
Talenciara ;P |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 13:31 |