Sama
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Sama
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Takie, ot...
Płatek róży na zmiętej dłoni przysiadł rozłożył skrzydła czarny motyl nocy i czarnym oddechem zakrył nam usta. Śnijmy sen razem, trzymając się na krawędzi rzeczywistości, spoglądając w dół za każdym drgnieniem nieba. W spotniałej pościeli, uśpionej niemym krzykiem w mrok ja śnię sama - śnię, że jesteś, że moja dłoń wyciągnięta natrafi znów na gładź Twego uśmiechu. Samotność chodzi na palcach i ma zimne usta, rozcałowane w cieple moich ramion. Samotność nie boli, tylko czasem ściśnie mocniej rękę, wbije igłę prosto w szczerą nadzieję. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Mellisa |
![]()
|
||||
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
ładne.. tylko dwa miejsca oklepane i banalne...
takie stwierdzenie nie jest ani troche oryginalne i przyprawia o mdłosci...
jakos igła pojawiała sie tu i owdzie... =) ogolnie poprawnie.. Twoje wiersze naprawde sie wybijaja i rozwijaja... widac, ze pracujesz... cenie to w Tobie, bo jestes jedna z nielicznych osob, ktore z gąsienicy przemieniły się w pieknego motyla... potrafisz... =* -------------------- |
||||
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Dziękuję Mell :*
Miło jest być gąsienicą, jeśli ma się szansę potem na motylka ![]() -------------------- |
Nea |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 162 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kostrzyn Płeć: Kobieta ![]() |
Ja to nie jestem nawet gąsienicą a do motyla nigdy nie dorosnę. Ale nevermind.
Jakoś z twojego wiersza nic mi nie zostało. Przeleciał. Może jest po prostu zbyt zagmatwany dla mnie ? |
Chelsey |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
Cudo. Szczerze mówie. Pierwsza zrwottka
piękna. Po prostu mnie zauroczyła
to w szczególności. =* -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
||
Mara |
![]()
|
||
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Piękne
metafory!
Ten wers po prostu mną zachwycił. Moze dlatego, że jest taki prosty ![]() Wiersz ciekawy. Podobny do mnie. Odczuwa tak jak ja ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
||
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ładny wiersz.. w kilku miejscach naprawdę
powalił mnie na kolana [może niezbyt to poetyckie porównanie, ale
przymknijmy na to oko ;]. jednak mimo wszystko nie daje mi spokoju wrażenie,
że niektóre Twoje - dawniejsze - wiersze spotkały się u mnie z większym
zachwytem i sympatią, niemniej ten tez jest ładny.. nawet
bardzo..
edit: urzekł mnie tytuł. nie lubię, kiedy używa się zbyt dosadnym słów /samotność, śmierć, miłość itp./, a 'sama' wydaje się być idealnie wyważona, niepretensjonalna, w jakiś sposób chłodna jak skała i neutralna, a jednocześnie kryjąca w sobie cały tragizm. po prostu idealny tytuł.. Ten post był edytowany przez Kira: 08.02.2004 16:24 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Bardzo dobry wiersz.
Wiem, że jestem mało twórcza w swoich komentarzach, nie musisz mi tego wypominać=P Podoba mi się ten dystans. Taki spokój i chłód, choć wiadomo, że gdzieś pod czapą lodu drzemie wulkan. Niektóre metafory piękne, ale niektóre... khem... powiedzmy, że dość często używane=P Ale i tak mi się podoba. Jakoś te Twoje wiersze są mi bliskie. Ciekawe, czemu? -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Ooo, nie czytałam jeszcze twojego tak
dobrego wiersza=)) Nie wiem czy to przez to, że zaniedbuje forum, czy ten
wiersz jest wybitny;] W każdym razie, bardzo dobra robota.
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 15:40 |