Smutno mi, Ziemio
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Smutno mi, Ziemio
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Hmmm... Próbuję przekazać swój nastrój,
trudno mi go wlać w słowa, a jeszcze trudniej przemilczeć. Mam nadzieję, że
trochu jest to podobne do wiersza... Zparafrazowałam troszkę Słowackiego -
jemu nie dorównam, ale tytuł straszznie mi podpasował a i klimat w wierszu
podobny... Chyba.
![]() Smutno mi, Ziemio, nad szarym światem me ręce w modlitwie niewiernej złożone usta wyblakłe, wyssane z koloru. Smutno mi, Ziemio, a ty nie dajesz ni krzty wytchnienia, wyrwałaś mi barwy i rozdymione niebo. Ulice szare szare niemiłe niemiłe ganiają się po krętych schodach miasta Czy mam krzyczeć, wyrywać się, szaleć? Czy mam błagać o pomoc wołając? Wolę siedzieć samotnie nad połamanym zamiarem. Smutno mi, Ziemio, i to w sobie zakopię udławię, zduszę, nie dam podejrzeć. Będę sama, bezdusznie i wyzywająco z rozdartą maską kamienną i pękniętym spokojem. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Tak ... dobrze... bardzo..
Oddaje moj nastroj. Masz talent wiesz? Ładnie naprawde.... -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Cailith |
![]()
|
||
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Początek świetny, koniec też. W środku
lekkie zgrzyty, ale przypuszczam, że to tylko moja upierdliwa natura się
odzywa =P Wiersz jest bardzo nastrojowy. Bardzo. Klimat mi nawet odpowiada, choć nie byłam początkowo co do tego przekonana.
Za te słowa awansowałaś na moją idolkę=P Są piękne. I tak prawdziwe, i tak bardzo we mnie... =* -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
||
Siobhan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 25.01.2004 ![]() |
Ładne, bardzo ładne.
Klimat dobry. Gratuluję -------------------- "So laugh in your loneliness
Child of the wilderness Learn to be lonely Learn how to love life that is lived alone Learn to be lonely Life can be lived Life can be loved Alone." |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Wiesz, zauważyłam, że do Ciebie przychodzę
czytać te wiersze nie nastawiona na krytykę jakąś, lecz po prostu, dla
czystej przyjemności. Takiej samej, jak gdy otwieram Szymborską czy
Herberta. Stanęłaś na wysokości zadania -- nie zawiodłaś mnie. Smaczek.
Błyszcząca perełka. Cudo.
-------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
piszesz ostatnio bardzo ciężko...
i bardzo sentymentalnie... naprawde ślicznie Ci to wychodzi, ale ja tesknie za Twoimi pieknymi wierszami w nieco innym charakterze... i czekam... =* -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 13:06 |