Pieśń o Elthenie Sędziwym, popaprałam to, wiem......
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Pieśń o Elthenie Sędziwym, popaprałam to, wiem......
Kasandra Black |
![]() ![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 05.02.2004 ![]() |
Z północy wieje zimny
wiatr
Opływajac szarą skałę, gdzie stoi starzec, w dłoni miecz trzymają ręce małe. To Elthen, zwany tez Sędziwym Chce zrzucić miecz ze skały. Ten miecz, Archadan, zadawał cios, Gdy Elthen był jeszcze młody I nie posiwiał żaden włos. On tysiac lat przeżył w chwale, Lecz z miłością nie miał styku. Sam przeżył lata młodości. Nie mógł się uwolnić od starczego krzyku, Zmarłw pokoju, rzucajac się ze szczytu. Bohater wieku, dogorywajacy. Elthen Sędziwy, bohater elfów. -------------------- Niechaj to Niemcowie wżdy postronni znaja iż dresy nie gęsi iż swoje kije mają...
Jeżeli muszę wybrać, dajcie mi powód... Jestem jak jasny szczur... Nic mi nie wychodzi... |
![]() ![]() ![]() |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Skoro wiesz, że popaprałaś, to co to tu
jeszcze robi?
Bo jest "popaprane" maksymalnie. Temat wiersza pominę bo to nie moje strefy i się na tym nie znam. Natomiast do formy mogę się przyczepić i przyczepię jak najbardziej. Rytm poszedł chyba na pieszą wycieczkę w góry, rymy zjawiają się i znikają niczym królik w kapeluszu. Gdzieś mi też uciekł sens, zdania dziwnie wyglądają razem, wygląda to, jakby nagle ci się coś przypomniało i to dopisywałaś gdzieś na chybił trafił. Podsumowując, cztery pierwsze wersy jestem w stanie przełknąć, potem zaś panuje chaos. Dobrym wierszem to nie jest. Ale jak mówi mitologia gracka, z chaosu wyłonił się świat, więc może ... |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 15:15 |