Pottermania Po Raz Ósmy, To co się
dzieje wokół nas
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Pottermania Po Raz Ósmy, To co się
dzieje wokół nas
Hipopotamus |
![]() ![]()
|
Hipo Zawsze Czujny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 25.01.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W mediach rozpoczęła się kolejna
Potter-kampania, tym razem przed premierą trzeciego filmu. Po pięciu
książkach i dwóch filmach przyzwyczailiśmy się już do medialnych kampanii
promocyjnych. Ta przed trzecim filmem dopiero się rozkręca. W kinach już
wiszą plakaty, sobotnia Gazeta Wyborcza ma zawierać plakat z Harrym (jak ją
kupię to o tym napiszę) a Radio Zet od poniedziałku rozpoczyna konkurs w
którym można wygrać bilety na przedpremierowy pokaz Więźnia Azkabanu.
|
![]() ![]() ![]() |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ja mam takie pytanie... kiedy ten film ma
wejsc do kin? a moze juz wszedł ? bo w ogóle sie nie orientuje. bede
wdzięczna za uswiadomienie :]
a ten cały szał i potteromania służy po prostu temu, aby zarobic. komercja i tyle. nie uwazam, zeby było to czyms złym, po prostu tak jest, to normalne. sama sie nie bawie w takie rzeczy, ale tez nie tepie tych, którzy sie tym wszystkim podniecają. kiedys tez sie ekscytowałam, ale przeszło mi [z wiekiem?]. mysle, ze prędzej czy później kazdy dochodzi do podobnych wniosków i przestaje go to bawic. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Nimbuska2000 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 166 Dołączył: 13.05.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
A jqa mam pytanie co to za konkursy co
zrobić by wygrać?
![]() -------------------- -To żałosne. No, mam nadzieję, że będziesz się świetnie bawić. Wiesz co, może zaczniesz chodzić z McLaggenem, wtedy Slughorn mianuje was królem i królową Ślimaków...
-Możemy przyprowadzić gości-powiedziała Hermiona, która z jakiegoś powodu zrobiła się purpurowa na twarzy- i zamierzałam zaprosić ciebie, ale skoro uważasz, że jesteś ponad takie głupoty, nie będę nawet próbowała! (...) -Zamierzałaś mnie zaprosić?- Zapytał Ron zupełnie innym tonem. -Wyobraź sobie, że ta.- Odpowiedziała ze złością Hermiona.- Ale jeśli wolisz, żebym chodziła z McLaggenem... (...) -Nie, nie chcę- powiedział bardzo cicho Ron. |
Szara Wilczyca |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 43 Dołączył: 08.05.2004 Skąd: Z Biedronki ;) ![]() |
I co ja mogę powiedzieć?Kira ma trochę
racji,ale bardzo się cieszę że film wchodzi do kin-widziałam mnóstwo
zwiastunów-są ekstra.A Zetka i Wyborcza równiez się tym interesują-i to jest
świetne.
-- "Młody wilczek nic nie odpowiedział,tylko zawył żałośnie i walecznie do księżyca i utkwił w nim swe szare ślepia.Ilia zapięła srebrny płaszcz i zeszła po kamiennych schodach na brzeg Diamentowej Rzeki.." Fragment "Zewu Wilka" Keiry Clashton -------------------- Ugryźć Cię?
|
hanya |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 22.05.2004 Skąd: Ruda Śląska ![]() |
W sumie to zazwyczaj niedługo przed
filmem zaczyna się kampania
![]() A co do plakatu z dzisiejszej "Wyborczej" to zdziwiły mnie ![]() |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ale wiecie co... trzeba przyznac, ze plakat
reklamujacy "Więźnia Azkabanu" jest swietny... gdzies go widziałam
niedawno, nie pamiętam, moze nawet na tej stronie.. po prostu swietny. no
:]
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Fauna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 80 Dołączył: 13.02.2004 ![]() |
Mnie te głowy też od razu zbiły z
tropu
![]() ![]() -------------------- "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał. A mniej niż połowę chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują."
/Bilbo Baggins/ (\__/) This is Bunny. Copy Bunny into (O.o ) your signature to help him (> < ) on his way to world domination |
Kira |
![]()
|
a oto plakat, o którym mówiłam :] dla mnie
genialny.
Ten post był edytowany przez Kira: 22.05.2004 15:41 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
"Reklama dźwignią handlu" tak mi
się jakoś nasunęło, gdy przeczytałam ten temat. Muszą zareklamować nowy
film, żeby ludzie wiedzieli że taki istnieje, wszystkie te promocje,
konkursy mają na celu zachęcenie ludzi do pójścia do kina.
-------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
Holly |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 42 Dołączył: 01.12.2003 ![]() |
cóż. ktoś tam pytał kiedy wchodzi do kin
HP III - nop to mówie 4czerwca
co do plakatu, który mam (TEN Z GAZETYM INNY NIŻ ZACHWALA KIRA) to powiem, że sie nie postarali jeżeli chodzi o papier. jeden niewielki niełasciwy ruch i plkat do kosza. jest mroczny, nie mam pojecia co to za wiszące łby... jeden ;ewno z błednego rycerza..... kampania, jak kampaniaaaaa......... od razu po zobaczeniu filmu ide po muzyke do sklepu....... to tyle Ten post był edytowany przez Holly: 22.05.2004 18:09 -------------------- DZIĘKUJĘ ZA PIĘKNY PODPIS.SZCZERE DZIĘKI.
nazywam się Holly. Jakieś wątpliwości?? |
Puszczyk |
![]()
|
||
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Coś ci sie chyba pomyliło, to nie ten temat. Zwykle nie jestem za komercją, ale na film pójdę. Szkoda, że przeczytałem te posty dopiero o 21:00, bo bym sobie kupił wyborczą -------------------- ..
![]() |
||
Loonatick |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 22.05.2004 ![]() |
Ja rowniez od zawsze bylem pewien i
obawiam sie ze Harry Potter zginie pod koniec 7 tomu. Taki jest styl pisania
J.K. Rowling. Ale ja wcale nie zaluje bo przez to ksiazki sa
ciekawe.
Piszecie ze napisala juz 7 tom ! To czemu jeszcze nawet 6 nie wydali ?? |
Puszczyk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: się biorą dzieci ? :P Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja jestem pewien tylko tego, że Rowling
napisała ostatni rozdział 7 tomu, w którym opisze co się stało w przyszłości
z tymi którzy przeżyli. Tak mówiła w nakręconym o niej dokumencie
"Harry Potter i ja" - chyba tak sie nazywał
Co do całego tomu - czemu miała by pisać 7 przed 6 -------------------- ..
![]() |
ju-chan |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 13.05.2004 ![]() |
Kampania kampanią, a chłopaki muszą zarobic
na utrzymanie rodziny, przyszłe filmy, gaże dla aktorów itp, itd... Co do
plakatu z wyborczej to moim zdaniem wyszedł on średnie - nic ciekawego i na
ścianie go nie powieszę
![]() ![]() |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam dziwne wrażenie że ostatnimi czasy kampania medialna wokół HP nie była zbyt silna, bo wszyscy tka naprawdę znają juz to zjawisko. Jeśli ktoś nie był na 3 pierwszych filmach to nie pójdize nagle ni z tego ni z owego na 4, stanowiska są jakby jasno ustalone, jedni czytają i inni "programowo" unikają ale reklama ich raczej nie zmieni.
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 16:25 |