Harry Potter Nie Dla Wszystkich
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Harry Potter Nie Dla Wszystkich
Marta |
![]()
|
![]() XXX Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 03.04.2003 ![]() |
Film "Harry Potter i więzień
Azkabanu" w holenderskie kinach będą mogły oglądać wyłącznie dzieci
powyżej 9 roku życia.
Nowa kategoria wiekowa jest wynikiem protestów rodziców, którzy na poprzednie filmy o przygodach Harry'ego Pottera przychodzili z sześciolatkami. "Dzieci dziewięcioletnie potrafią lepiej odróżnić fikcję od rzeczywistości, więc przerażające sceny będą miały na nie mniejszy wpływ" - tłumaczy Paul Verstraeten, rzecznik holenderskiej komisji NICAM ustalającej kategorie wiekowe dla filmów. Onet.pl |
![]() ![]() ![]() |
...::Trynity::... |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 07.09.2003 Skąd: Avalon ![]() |
przeciez i tak to czytaly... a
nieczeso pewnie ich wyobraznia jest dalej posunieta nish sceny z filmu...
aaah i pomyslec ze te ksiazki byly z mysla o mlodych...
-------------------- " Imagination sets the spirit free,
into distant land of fantasy, close you eyes and you will see within your mind there lies the key... " (all rights reserved:) ) |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
Jakaś totalna bzdura....
It's good to live in Poland and have more than 9 years old XD -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Eden_ka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 149 Dołączył: 08.05.2003 Skąd: Neverland ![]() |
Z jednej strony to jest dobre... na
poprzednich czesciach widzialam w kinie mase 4 i 5-latkow... ten film na
pewno by sie takim maluchom nie spodobal
uwazam ze ograniczenie moglo by byc... tak ok 6 lat nie 9... -------------------- |
Syriush |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 50 Dołączył: 24.01.2004 Skąd: wioska, zapomniana przez cywilizację. ![]() |
Ograniczenie wiekowe to świetny pomysł.
Przynajmniej nie będą mi się szlajać w kinie jakieś bachory pod nogami ;P.
-------------------- |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
A teraz wyobraźcie sobie że macie 8 lat i
niemożecie na to iść. I co wy na to? *rebelia*
-------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 22 Dołączył: 07.09.2003 Skąd: Avalon ![]() |
wtedy robimy jak w south park,
wynajmujemy za flache pijaka ktory kupi nam bilety
![]() -------------------- " Imagination sets the spirit free,
into distant land of fantasy, close you eyes and you will see within your mind there lies the key... " (all rights reserved:) ) |
matematyka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 71 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Kraków ![]() |
jezeli idzie się do kina z rodzicami (kimś
dorosłym), to zazwyczaj wpuszczają, mimo ograniczenia wieku. I problem z
głowy.
-------------------- "Gdyby nasz mózg był tak nieskomplikowany, że moglibyśmy go zrozumieć, bylibyśmy wówczas tak głupi, że i tak byśmy go niezrozumieli."
|
![]()
|
aah a po za tym..biznes is biznes...
co im tam, ze dzieci moga byc zdemoralizowane- wazne zeby kasa byla...
-------------------- " Imagination sets the spirit free,
Vilanda |
![]()
|
PO to co nas podnieca, to sie nazywa
kasa......*buhaha*
FREE percy! ![]() |
Lilly Lill |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Gliwice city Płeć: Kobieta ![]() |
No i bardzo dobrze, że wprowadzili
ograniczenie wieku. Jak byłam na pierwszej części HP, to jakiś przedszkolak
popłakał się ze strachu, kiedy Harry i ekipa grali w szachy.
-------------------- |
HarrOla |
![]()
|
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 07.07.2003 ![]() |
migliby zrobić ten film od 15-u lat i dać
napisy a nie dubbing, byłoby duuuuuuuuuużo lepiej, wole błagać o sprzedanie
biletu i czytać słysząc normalne słowa albo tłumaczyć se niż wejść bez
problemu i słuchać tak beznadziejnego dobbingu...
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
HarrOla |
![]()
|
||
![]() KAFEL Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 07.07.2003 ![]() |
tak sie robi nie tylko jeśli chodzi i bilety... ci którzy tak robią wiedzą o co chodzi i czego nie sprzedają dzieciom ![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]()
|
||
moshe to bylam ja ![]() ![]() -------------------- " Imagination sets the spirit free,
||
Vilanda |
![]()
|
Ja na pajakach o mało z podniecenia nie
wstałam XD
FREE percy! ![]() |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- " Imagination sets the spirit free,
Fauna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 80 Dołączył: 13.02.2004 ![]() |
Hehe. Skąd ja to znam
![]() ![]() A tak bardziej na temat: dobrze,że wprowadzili ograniczenie wiekowe. Tak jak ktoś tam wcześniej mówił-jak dzieciak jest z kimś dorosłym, to i tak wpuszczą, a maluchy naprawdę mogą się przestraszyć jakiegoś dementora. -------------------- "Połowy z was nie poznałem i w połowie tak dobrze jak bym chciał. A mniej niż połowę chciałbym znać choć w połowie tak dobrze jak na to zasługują."
/Bilbo Baggins/ (\__/) This is Bunny. Copy Bunny into (O.o ) your signature to help him (> < ) on his way to world domination |
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
Fauna - ja tam w mojej grze Carmageddon
chciałbym wuechać do jednego podwodnego tunelu , lecz w tym zamym basenie
gdzi jest do niego wejscie , jest aki jeden przerażający rekin...brr
;-p
A film ? Uff , dobrze że u nas nie ubzdurają sobie czegoś i nie wezmą HP o 15 lat.. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
aniCia |
![]() ![]()
|
||
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 30.05.2004 Skąd: rzeszów ![]() |
[FONT=Optima][SIZE=1][COLOR=blue] ja tam
niwe wiem co mam o tym myslec... wazne ze ja pojde ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
||
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
a ja slyszlam (znaczy kolezanka mi
mowila), ze w Polsce to od 14 lat jest... i fajnie. chociaz i tak w kinie
nigdy nie patrza na wiek [no prawie nigdy]. np. ostatnio wpuscili mnie z
kolezanka, w moim wieku, na Troje, ktora jest od 15 lat... w sumie to az dwa
lata roznicy, wiec nie powinni nas wpuscic.
he he he, jak ja zobaczylam pajaki w dwojce to malo zawalu nie dostalam (arachnofobii nie mam)... -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
Ech.. pająki. Okropieństwo.
Co do ograniczenia wieku dobrze, ze jest. Małe dzieci mimo iż to czytały mogłyby się bać. Niektórzy gdy czytają nie wyobrażają sobie tego, zetknięcie z wyobrażeniami scenarzystów, rezysera mogą ich przestrszyć. Ktoś tam wspominał o dubbingu, widziałam reklamę WA swierdzam: dubbing będzie beznadziejny, Znowu mi popsuje oglądanie filmu. -------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
Child |
![]()
|
||
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A niby Holandia to taki kraj pełen swobód, taki liberalny... a tu co? A kuku! Aż strach pomysleć, co będzie w bardziej radykalnych państwach - jeszcze zabronia wyświetlania fimu ;P co do dubbingu: zrobić do niego dubbing! XP -------------------- |
||
![]()
|
ale zreszta...pewnie dzieciakom az
tak nie zalezy zeby to obejrzec... tzn mysle o tych mniej nish 9... poczeka
sie z 2 latka i kuspi im na DVD
![]() co do mnie to skrecao mnie nawet jak czytalam III tom i probowalam sobie porownywac wzrost podany w ksiazce do mojej szafy ![]() ![]() -------------------- " Imagination sets the spirit free,
Vilanda |
![]()
|
Pająkom mówimy zdecydowane NIE. Chyba ze
wystpuja w licznie pojedyńczej.
Kiedy jest premiera? -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Eden_ka |
![]()
|
||||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 149 Dołączył: 08.05.2003 Skąd: Neverland ![]() |
Child - ty, to jest dobry pomysl XD to co, robimy casting wsrod forumowiczow i wybieramy kto komu podklada glos? XD hehe
Vi - wszystkie filmy, oprocz tych B.O. dla dzieci (no i tych od 18 lat ofkorz) sa w mulitpleksach od 15 latXD (chyba i w multikinach i CinemaC, a ajk nie to cos kolo tego wieku jest granica) wiec w zasadzie to ty powinnas ogladac tylko filmy dla dzieci - mali agenci, moj brat niedzwiedz... zycze powodzenia XD Nie ma sie co dziwic ze nikt nie przestrzega takich bzdurnych przepisow... A jesli chodzi o hp, to wlasnie wrocilam z kina i jestem wkurzona, bo przede mna siedzialy dwa maluchy, ktore albo piszczaly, albo gadaly sobie cos nie zwracajac uwage na upomnienia rodzicow ("dlacego spajdermen jest a nie haly?" pytaly sie kiedy leicaly zwiastuny innych filmow), ze trzy razy lazily do lazienki i wychylaly sie do tylu i gapily na mnie, jak walnelam glanem w oparcie jednego z nich (mialam nadzieje, ze lekki wstrzas je uciszy ![]() -------------------- |
||||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 03:16 |