Merlin, Syriusz I James, czyli
powiązania między trzema animagami
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Merlin, Syriusz I James, czyli
powiązania między trzema animagami
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
Podczas wakacji pogrążyłam się w
lekturze Tezaurusa [trzeba przyznać że zapomniałam pare rzeczy] i znalazłam
tam fragment wyrwany z czary ognia o Merlinie:
"mistrz transmutacji, który potrafił przemieniać się w PSA lub JELENIA" Jak bardzo dobrze wiemy z lektury III tomu w Hogwarcie uczyło się dwóch najlepszych przyjaciół: James Potter - który przemieniał się w jelenia a także Syriusz Black - transmutacja w psa. Oto pare cech zwierząt w jakie się przemieniają [według własnych spostrzeżeń]: pies - wierność, zaufanie, przyjaźń jelen - [nie mam jelenia ![]() Co łączy Jamesa, Syriusza i Merlina? Zastanawiam się czy to nie siła charakteru przyczynia się do zwierzęcia w jakie przemienia się czarodziej. Glizdogon pasuje do szczura, Syriusz - dokładnie widać, James też. Z tego wynika, że mamy zilustrowaną postać Merlina, może usłyszymy jeszcze o nim, skoro tyle o nim wiemy?! Zastanawiam się też czy właśnie nie jeleń i pies to zwierzęta w jakie może się przemienić tylko najpotężniejszy czarodziej?! [patrz niżej, patronus potter] I kolejna sprawa - kulminacyjna, która nadaje wiarygodności tej teori - Patronus Harry'ego to jeleń, i daje sobie głowe obciąć że jego zwierze też okazałoby się jeleniem. Harry może przezwycieżyć Volda dzięki siłą dobra. No i wiemy jaki był Merlin i czekam na informacje o nim w HBP ![]() Ten post był edytowany przez Koralina: 17.07.2004 20:48 -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
![]() ![]() ![]() |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
a ja myslę, ze jak Harry zostanie animagiem, to nie będzie sie zmieniał w jelenia. jakoś za dużo by ich już było. a ten patronus to po ojcu. ojceic zamieniał się w jelenia i miał ksywkę "rogacz", więc powiązanie gotowe
-------------------- |
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
Dlaczego w takim razie zwierze w które się
przemieniał nie mogłoby być też po ojcu? Harry ma wiele cech charakteru
[jakie znamy] Jamesa, więc patronus&zwierze może być takie samo.
-------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
no w gruncie rzeczy tak, ale czy nie
uważasz, ze za dużo było by juz tych jeleni? mozę po jakimś czasie patronus
Harry'ego też zmieni kształt na bardziej ORGINALNY???
-------------------- |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
HP nie bedzie animagiem z prostej
przyczyny, ma zbyt wiele innych zajęć by jeszcze uczyc się sztuki zmiany.
Ale moze byc metamorfagiem choc o tym nie wie.
![]() Ten post był edytowany przez kubik: 18.07.2004 08:24 -------------------- ...
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Wiedziałem Kubik, że o mnienie
zapomnisz
![]() Metamorfomagiem?? No nie wiem... a masz na myłśi te włosy, co mu odrastały ![]() Ten post był edytowany przez Syriusz_Black: 18.07.2004 10:32 -------------------- ![]() |
Teodora |
![]() ![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta ![]() |
???? przeciez muwi językiem wężów nie??
ta chiba wystarczy
![]() ![]() Ten post był edytowany przez Teodora: 18.07.2004 16:43 -------------------- m
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Jak nie masz pojęcia, to się nie musisz
wypowiadać...
A to, że jest się wężoustym nie znczy, żejest się metamorfomagiem... You need just a little brain... -------------------- ![]() |
anagda |
![]()
|
metamorfologiem nie mona się stać. nim się
jest od urodzenia. tak przynajmniej mówiła Tonks.
Teodora ->> "muwi" piszę się przez ó "mówi" -------------------- |
Syriusz_Black |
![]()
|
Dobra Anagda
![]() Od ortografii jest szkoła ![]() Ale przy okazji nie wężów tylok węży... ![]() I nie ta chiba tylko to chyba... no nic... -------------------- ![]() |
anagda |
![]()
|
i nie tylok, a TYLKO
![]() ps. dobra skonczmy z ta ortogrfia bo to faktycznie do szkoły... ![]() -------------------- |
madziula |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 63 Dołączył: 13.06.2004 ![]() |
Hmm...o Merlinie wiem tyle , że to był
jakiś potęzny czarodziej,...zancyz jesli chodzi o Hp...a ta krealniet o wiem
tez cos tam bylo w hisotrii...mi sie kojarzy cos z czasmi Krola Aertura ale
najprawdobopobniej sie myle...bo jestem noga z historii...
Mi tam wogole nie przeszkadza, ze patronus Harego to jeslen...przeciwnie bardzo m isie podoba....ale gdyby Harry mial byc animagiem to jednak moglby byc np...pomyslmy kim moglby byc Potter...(nie bede zakladala nowego tematu) ...ciezko okreslic ...on ma taki ciekawy chrakter..dosyc ciekawy... a SYRIUSZ I JAMES ....- RUUUUULEZ , FORVER TOGHETER AND EVER ,..... ![]() -------------------- "....And I give up forever to touch You...'cause I know, that You feel me somehow...You're the closest to heaven that I'll ever be...And I don't wanna go home righ now....
And all I can taste is this moment ...and all I can breathe is your life...'cause sonner or later it's over ...I just don't want to miss You tonight...." "Życie,choć piekne tak kruche jest, wystarczy jedna chwila, by stracić je..."(*) "Lece,bo chcę..lece bo życie jest złe,czy są pieniądze czy nie ,lecę bo wolność to zew...Lece bo wciąż Kocham Ciebie ...Kocham Cię..." |
Syriusz_Black |
![]()
|
Merlin był czarodziejem elementalistą,
doradcą Króla Artura, wychowywał go przez pewien czas...
Co do Harry'ego Animaga - nie zostanie animagiem... o tym mowa była, więc nie gdybajcmy... -------------------- ![]() |
Koralina |
![]()
|
Rowling w jednym z wywiadów zaprzeczyła by
Harry został animagiem, a umieszczenie tego w poście miało tylko na celu
uwierzytelnienia tematu
![]() -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
Inciaa |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Elbląg ![]() |
Czyzbyś sugerowała, że Merlin może być HBP? =P -------------------- |
||
Golden Phoenix |
![]()
|
||
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 351 Dołączył: 16.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Toruń Płeć: Kobieta ![]() |
Dziwne podobieństwo do Dumbledore'a ![]() -------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
||
Koralina |
![]()
|
||
W to wątpie, Merlin raczej na króla się nadaje. ![]() -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:23 |