Outsider
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Outsider
Anarchistka |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 43 Dołączył: 11.08.2004 ![]() |
Coraz częściej można spotkać w naszym
społeczeństwie tak zwanych „outsiderów”, którzy okazują swój
indywidualizm w różne sposoby. To przez fryzurę (irokez, dready, curst,
szczur etc... ), ubiór czy przekonania. Jestem ciekawa co sądzicie o tego
typu „demonstracjach” własnej indywidualności. A może sami
jesteście outsiderami? Czym w takim razie okazujecie swój bunt i w jaki
sposób.
-------------------- ... bo czasami słowa to zbyt wiele
|
![]() ![]() ![]() |
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja nie jestem jakimś totalnym outsiderem,
ale ubieram się troszeczkę 'inaczej' niż reszta mojej
budy.
Uważam, że tacy ludzie są bardzo ciekawymi osobami, z charakterem, wyobraźnią, własnym stylem i przekonaniami. Są kolorowi na tle szarej rzeczywistości. Popieram ich w stu procentach! =) |
Secner |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 05.07.2004 Skąd: Z Nienacka. ![]() |
Dla mnie to jest tragedia. Lada moment
wogóle nie będzie normalnych ludzi, tylko sami "indywidualni". To
wszystko dąży w złym kierunku.
-------------------- Khamulec dał głos.
Syn do ojca: - tato jestem gejem! Ojciec spokojnie: - Synu czy jezdzisz dobrym samochodem? - No raczej nie, tato - A czy ubierasz sie w eksluzywne ciuchy od Armaniego? - No tez nie, tato - A czy masz dom z wielkim ogrodem w Los Angeles? - No nie tato a czemu pytasz? - No widzisz to ty zwykly pedal jestes! |
Szyszmora |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 17.07.2004 ![]() |
to jak wszyscy będą indywidualin to
jednocześnie nie będą i po kłopocie
A jak by wszyscy byli "normalni" to by było nudno -------------------- the things you say
games you play dirty magic... |
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
nie mam nic przeciwko ludziom demonstrujacym swa innosc, jesli tylko plynie to z jakiejs 'prawdziwosci' [o tak, tru tru;p] a nie checi pokazania sie i zaszpanowania..
wydaje mi sie jednak, ze ta moda na oryginalnosc (coraz bardziej zjadajaca ludzkie umysly) sprawi niedlugo, ze oryginalnym bedzie ten, ktory teraz uwazany jest za 'szarego'... bo tych 'niezwyklych', 'przedziwnych' i kolorowych bedzie juz na tyle duzo, ze to nie bdzie ani zabawne, ani oryginalne.. aha - i pozory myla. 'zwykli' z wygladu moga miec zaskakujaco niezwykle wnetrze, a ci strasznie oryginalni i przyciagajacy wzrok moga sie okazac wcale nieciekawymi szpanerami ... chociaz i tak wszytko zalezy od jednostki i nie ma zadnych regul =) -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
nadya |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 53 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no coz, dla mnie definicja outsidera, to
przykład osoby która nie jest specjalnie towarzyska, ma w dupie to co mysla
inni, nie demonstroje swoich przkonan.
i moze ubierac sie dowolnie, nawet w szary sweter i jeansy a jego innosc polega tylko na tym ze nie dazy do zycia w stadzie, woli rozmawiac ze soba, nie uznaje sportow grupowych itd itd. chyba pomylilas buntownika z outsiderem<tllumaczoc z angielskiego doslownie "poza strona", "poza towarzystwem"> -------------------- "Kiedy patrze na ciebie, mowisz nie ma lekko, nie ma lekko-zalatwie to ucieczka"
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W obecnych czasach bycie normalnym jest
bardzo oryginalne.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
vampii jesteś tru ? ;>
|
Nan |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 38 Dołączył: 10.08.2004 ![]() |
Jestem tego samego zdania. Teraz wszyscy tak bardzo chcą pokazywać swoją indywidualność... Całe ciało w tatuażach, tu kolczyk, tam kolczyk... Na urodzinach kolegi wyrzuca się dziewczynę z pociągu... Co będzie następne? -------------------- "Umieć kochać - do tego trzeba ukończyć szkołę cierpienia."-Rene Nelli
|
||
nadya |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 53 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmm coz, pojecie orignalnosc jest bardzo
pojemne.
zestawianie piercingu z wyzucaniem dziewczyny z pociogu zdaje sie tworzyc drobny dysonans... -------------------- "Kiedy patrze na ciebie, mowisz nie ma lekko, nie ma lekko-zalatwie to ucieczka"
|
Nan |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 38 Dołączył: 10.08.2004 ![]() |
To był tylko przykład, nadya. Ale czyż nie
mam racji? Dlaczego ją wyrzucili? Bo chcieli oryginalnie przeżyć urodziny
kolegi...
-------------------- "Umieć kochać - do tego trzeba ukończyć szkołę cierpienia."-Rene Nelli
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bo mieli zwalona psychike?
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
nadya |
![]()
|
ja nie mowie ze to nie byl przyklad, bo zdazylam sie zorientowac=)
to byl przyklad ktory tworzyl dysonans. a uzylas go w ten sposob ze mozna by pomyslec ze tatuowanie i piercing sa zlem, niemalze takim, albo przynajmniej prowdzaocym do tego co sie stalo w urodziny jednego z chlopakow. coz nie wiadomo czemu ja wyzucili. nie wiadomo czy to bylo dazenie do spedzenia orginalnych urodzin. byli nacpani. -------------------- "Kiedy patrze na ciebie, mowisz nie ma lekko, nie ma lekko-zalatwie to ucieczka"
|
Secner |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 05.07.2004 Skąd: Z Nienacka. ![]() |
A gdzie tam! To zdrowi ludzie! Tylko "inni". -------------------- Khamulec dał głos.
Syn do ojca: - tato jestem gejem! Ojciec spokojnie: - Synu czy jezdzisz dobrym samochodem? - No raczej nie, tato - A czy ubierasz sie w eksluzywne ciuchy od Armaniego? - No tez nie, tato - A czy masz dom z wielkim ogrodem w Los Angeles? - No nie tato a czemu pytasz? - No widzisz to ty zwykly pedal jestes! |
||
MisieK |
![]()
|
Alez taaak....
Nan |
![]()
|
Okaleczanie siebie prowadzi do
samoniszczenia i jest niemalże takim samym złem jak robienie krzywdy innym.
-------------------- "Umieć kochać - do tego trzeba ukończyć szkołę cierpienia."-Rene Nelli
|
MisieK |
![]()
|
Katechizm czy biblia?
nadya |
![]()
|
o jacie.
chyba uwazalas na lekcji religii. ja w takim razie jestem chyba konkretnie zaburzona, skoro mam przekluty pepek, gdy tylko stuknie mi 18 chce sobie zrobic tatuaz. moze psychoanaliza? moze jakies specjalne rekolekcje dla zdemoralizowanych masohistow? moze terapia grupowa dla podswiadomych samobojcow? moje dozenie do bycia orginalnym mnie kiedys wykonczy... -------------------- "Kiedy patrze na ciebie, mowisz nie ma lekko, nie ma lekko-zalatwie to ucieczka"
|
Nan |
![]()
|
Pudło, MisieK... Twórczość własna.
|
nadya |
![]()
|
smieszne ze od razu zucilo nam sie ze to
kosciol wpoil takie przekonania
-------------------- "Kiedy patrze na ciebie, mowisz nie ma lekko, nie ma lekko-zalatwie to ucieczka"
|
Hefaj |
![]()
|
||
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
taak , masochizm rlz , co nie misiek ? zwłaszcza podcinanie sobie żył , prawda ? kultura metalowa czy otoczenie ? -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
||
MisieK |
![]()
|
podcinaja sobie rzyly samobojcy a nie
masochisci...
Zdziwilo mnie poprostu ze kiedy mowimy o tatulazach Nan wyskoczyl z jakims okaleczaniem siebie... -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Ludwisarz |
![]()
|
||
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
popieram w calej rozciaglosci. ja tez wybaluszylem oczy czytajac pierwszego posta, a nastepna utwierdzaly mnie w tym, ze przez wiele lat zle rozumialem slowo outsider az w koncu pojawil sie ktos tak jak ja mysle. wiec tak, to jest temat o tym czy podobaja nam sie rozne rzeczy robione sla szpanu czy pokazania siebie i zaskoczenia innych (fryzura, ubrania). czy temat o samotnikach, ktorzy momentami wola stac gdzies z boku i obserwowac zachowania stadne. czy o normalnosci w dzisiejszym swiecie? -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
||
Secner |
![]()
|
||
To może poczytaj sobie 1. jak się je robi 2. jak się je usuwa 3. na czym się je umieszcza. A przede wszystkim - przeczytaj co Nan nazwała samookaleczaniem. -------------------- Khamulec dał głos.
||
MisieK |
![]()
|
wiem doskonale jak to sie robi i jak sie
usuwa a umieszcza raczej na skurze, problem w tym, ze nie nazwalbym tego
okaleczaniem siebie...
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 01:49 |