Zabieranie Rzeczy Uczniów..., ...
i oddawanie ktoregostam czerwca
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Zabieranie Rzeczy Uczniów..., ...
i oddawanie ktoregostam czerwca
KaFeCkO |
![]() ![]()
|
Unregistered ![]() |
O ile mnie pamiec nie myli, takiego
tematu raczej nie było
![]() Dzisiaj po raz kolejny uslyszalam slowa [kierowane do kolegi z klasy] 'chowaj ta komorke, bo ci zabiore i odbierzesz ja ostatniego dnia szkoly'. Juz nieraz w mojej klasie nauszyciele odbierali uczniom rzeczy typu walkmany, discmany itd. Moj dyrektor zabiera dziewczyna dluzsze kolczyki i kolka [tez kolczyki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT: bledy i literowki Ten post był edytowany przez KaFeCkO: 25.10.2004 19:35 |
![]() ![]() ![]() |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
no u nas legalne jest odbieranie komórek
jak sie wpadnie =P ale do czerwca nie trzymają tylko rodzice mają iść po
odbiór
zarówno nauczyciel jak i uczeń powinni mieć wyłączone w czasie lekcji komórkę. czy to takie trudne nacisnąć guziczek? /głupi temat. przez niego moralizuję młodzież. a kysz/ -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Primo - większość szkół ma wprowadzony
zakaz wnoszenia "przenośnych aparatów telefonicznych"
Duo - w takim wypadku naumiel ma prawo ci ją zabrać Tercio - po odbiór nie w czerwcu, a na ten sam dzień, ale przychodzisz ze starszyzną =P. Gdyby naumiel okazał się niezwykle zatwardziały w poglądach ["nie oddam"] należy wysunąć mu propozycję, żeby opłacał abonament za ten czas [nieważne czy tel. na kartę czy abonowany - działa w 100% :]] -------------------- |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
to ja moze powiem
*głupi temat* nie ma głupich tematów są tylko głupie nan odpowiedzi XP ok ok "Ty taki i owagi gówniarzu! Co ty sobie myslisz ze co ze klasa to spotkanie z przyjaciółmi relax itp??? No to sie pomysliłaś/eś! Tu ma być praca cięzka praca ja chce widziec pot na waszych młodych skroniach! Nie ma urlopu! I tak macie dobrze bo soboty macie wolne a ja nie miałam! Hmf jeszcze czego komórki przynosza, kolczyki przynoszą kurna za moiuch czasów to by tak po dupie dostała za takie kolczyki ze by przez tydzien stała a nie siedziała w ławce..." Dobra bez jaj Ale naprawde korzystanie z komórki w szkole czy innego ustrojstwa na lekcjach jest po prostu powiedzeniem Nauczycielowi: - Mam cie w dupie! Think before you act. -------------------- ...
|
KaFeCkO |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Dzieki za komplement glupiego pomyslu
![]() ![]() chodzi mi o to, ze jak np. nauczyciel powie 'daj mi to' to chyba mam prawo mu tego nie dac, nie? a jak zabierze bez mojej zgody, to mozna to prawnie uznac za kradziez ![]() ![]() |
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
U mnie to raczej komórek nie zabierają,
przynajmniej z tego co ja wiem. Kolczyków i innych bzdetów tez nie, no
chyba, że bardzo podpadniesz, ale jak chcesz zeby ci ziom od wf popilnował
to nie weźmie, bo on za to nie odpowiada...^^
-------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE nauczyciel powie 'daj mi to'
to chyba mam prawo mu tego nie dac, nie? a jak zabierze bez mojej zgody, to
mozna to prawnie uznac za kradziez pacz punkt pierwszy mojego poprzeniego posta i sprawdź u siebie. a potem bierz się za obalanie rządów, rewolucje, socjalizm i inne brednie :] -------------------- |
fumsek |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 156 Dołączył: 09.05.2004 Skąd: z chlewa Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(kubik @ 25.10.2004 19:43) Ale naprawde korzystanie z komórki w
szkole czy innego ustrojstwa na lekcjach jest po prostu powiedzeniem
Nauczycielowi: - Mam cie w dupie! Think before you act. i czy okrutne pozbawienie nas tego oto przedmiotu jest złośliwością nauczyciela, w ten sposób czujący się ignorowanym nauczyciel tępi tę "uczniowską ignorancję" w desperackim szale ratowania naszego szacunku wobec starszyzny XD, szczerze mówiąc mając przed sobą 30 gówniarzy, z których większość w poszukiwaniu rozrywki robi wszystko tylko nie to co trzeba( jakbym o sobie pisała XP) najchętniej zastosowałabym bardziej drastyczne metody może jakieś kary cielesne*ech z rozmarzeniemXD* |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
a dla mnie to nie jest głupi temat. no bo
jednak dużo spraw się teraz dzieje ze szkołą, warto o nich rozmawiać. u mnie
chłopaki palą fajki w szkole. ma koleś w łapie biega, tam gdzie nie ma
nauczyciela bierze macha i znow biegnie. fajnie jest ;]
a co do zabierania. khyh, kolesiowi fizyczka zabrała komórkę, nie oddała mu, bo odeszła ze szkoły ;] |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
wam się w d****e poprzewracało małolaty XD
rządacie praw, ale z obowiązków ucznia jakoś sie nie chce zbytnio
wywiązywać. oj na skróciki idziemy, młodziki =P
-------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
się nie nosi takich rzeczy do szkoły,
poprostu. albo się nosi, ale nie używa, przynajmniej na lekcjach. cała
filozofia.
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
a moja szkoła to jest fajjna- trzeba kilka
razy okazać swoją ignorancję, żeby Ci komórkę zabrali. ba, mam taką laskę w
klasie, co jest trochę głupia i ciągle jej dzwoni na lekcjach. nauczyciele
patrzą na nią łaskawiej, bo już wiedzą (przyznała się kiedyś), że nie
potrafi tego wyłączyć ;dd i to serio serio.
no i nie widziałam jeszcze tu przypadku, żeby coś komuś trwale zabrali, więc się nie wypowiadam. za to w poprzedniej szkole ostrzej było. komórki zabierali, nie do czerwca, oddawali rodzicom. a wszystko inne: kolczyki, resztę ozdób, kosmetyki używane na lekcjach (zdarzało się) etc. zabierali do czerwca. i właśnie mi się przypomniało, że pani od matmy ma moją odstresowującą piłeczkę ;[[ -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pff... jeździcie po ucznich srogo :] a tak
naprawdę bezmózgie wypadki najłatwiej spotkac w gimnazjach - ten wybryk
polityków i ministerstwa Edukacji nigdy nie powinin się narodzić, jako że
zbiera cały ten syf który powinien jak najszybciej podzielić się na udanych
i mniej udanych ludzi. A tak - bytują w gimnazjach wszyscy razem i źle
czynią.
Z tym sie zgadzam :] Zabieranie przedmiotów - kiedyś w akcie desperacji ja i znajomy (czasy 3 gimnazjum) nagrywaliśmy nauczycielkę od fizyki, bo chamstwo i jad z niej spływały. Robiliśmy to by pokazać potomnym jak chamski może być nauczyciel i by obronić swoje stanowisko ucznia inteligentnego acz gnębionego przez hmm system :] I nagraliśmy kilka jej typowych akcji (np. meczyki z uczniami - 3 pytania maturalne, uczen nie wie więc 3 pały) I tak się składało że nastepną lekcją był WOS (po co to komu..)Superptak (aka suberlak ;p) przyuważył moj dyktafon i zabrał - dlaczego? nie powiedział. Zbulwersowało mnie to więc obmyśliłem plan - znajomy zagada a ja za ten czas po prostu odbiorę własność. I tak też zrobiłem. Chamstwo? imo nie... Teraz w LO trakich przygód nie ma - jest zakaz noszenia komórek do szkoły, co wszyscy z konsekwencją ignorują (nauczyciele tez ;]) a że idioci porozchodzili się po innych szkołach niż licea to chamstwa nie ma :} amen Zabieranie rzeczy ucznia bez powodu wyraźnego = prawo do zabrania rzeczy nauczyciela :] bo to po prostu kradziez na oczach całego świata :] "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Sumiko |
![]()
|
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
aj tam.
pod tym względem szkoły niepubliczne są fajniejsze. wiecej luzu. i nikt na nikogo nie krzyczy, gdy na lekcji ktoś naprawdę musi telefon odebrać i mowy nie ma o zabieraniu czegokolwiek. można nosić kolczyki długie, krótkie, w języku, brwi, wardze, waginie, gdzie się tylko podoba i nikt się nie czepia. dredy, punki, brzuszek w 8 miesiącu ciąży. i nauczyciele -może dlatego, że znają nas, nasze problemy itd. -też są bardziej wyrozumiali. choć oczywiście jak wszędzie zadarzają się debile. ale nie wyobrażam sobie, żeby mi nauczyciel zabrał cokolwiek, mp3playera, komórke czy nawet kolczyki. zresztą nie pozwoliłabym na to. edit: ah i palić też można legalnie, a nauczyciele nie muszą udawać, że nie wiedzą, nie widzą i nie czują. przynajmniej kible nie są zafajczone, bo palarnia jest wydzielona, o. Ten post był edytowany przez Sumiko: 25.10.2004 23:53 -------------------- dupa.
|
Milka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 27 Dołączył: 03.01.2004 ![]() |
W mojej poprzedniej szkole..zakonnica
zabierała łąncuszki, kolczyki, pierścionki i Bóg wi co
jeszcze....stwirdziała że to jest oznaka...bezbożności (tak! Wiem ze to
śmieszne , ale tak było, koszmar!) Teraz to raczej nikt sie nie czepia o
tego typu rzeczy...o nic sie nieczepiaja, nawet o komórki..skoro nauczyciele
wychodza w czasie lekcji na niespodziewany telefonik, to jak raz się zdarzy
ucznowi zapomniec wyłaczyc dzwonka to nikt nie ma o to pretensji...
![]() -------------------- PROŚBA!
Błagam..czy moze byc tu wszystko po polsku.... ![]() www.emma-dupson.blog.onet.pl |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
jka sie gownairz bawi komorka to zabrac ale
jak zadzwoni wazny telefon to dajcie spokoj. U mnie w LO nic sie nie
rekwiruje dlatego ze nikt sie nie bawi jakimis pierdolkami.
![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Pierwsze slysze o czyms takim..rozumiem
zabrac i oddac po lekcji, ale w czerwcu? 'Drobne' przegiecie.
Zreszta nie spotkalam sie nigdy z czyms takim. Jak komus zadzwoni na lekcji
telefon, to sor/sorka go nie zabiera, bo im tez czesto dzwonia telefony.
Niektorzy kiedy zadzwoni wylaczaja go, inni nie reaguja, a jeszcze inni
wychodza, zeby odebrac. Skoro oni tak moga, to uczniowie tez powinni, w
koncu jednakowo uczestniczymy w lekcji (: Co innego, jak ktos sie bawi
komorka. Wtedy zabieraja. Inne rzeczy tez. W gimnazjum kolega kiedys
przyniosl myszke na angielski. Reakcji sorki opisywac nie bede (; skonczylo
sie tak, ze zwolnila go z lekcji, byleby myszka byla jak najdalej od niej
![]() |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
O_O Cholera! Niezle! Bede musial
wyprobowac wypad do szkoly z mysza. Tylko po tym temacie boje sie ze jakis
twardy nauczyciel mi ja zabierze i odda w czerwcu
![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Quizer |
![]()
|
![]() Gusrim Gehorertz, Syn Odyna, Wielki Wódz Nordów, Arcykapłan Zakonu Auril Grupa: kontroler ruchu Postów: 672 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Wellington Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hmm o ile wiem z punku widzenia kodesu
prawnego to raczej nie moze zabierac, a z pktu widzenia kodeksu szkolnego to
moze ;-))
-------------------- "We Stand Alone but Stand Together"
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
u nas nie zabierają. tylkko mówią
"schowaju komórkę", "wyłącz głosność" lub czasami
"co za debil bawi się na lekcji komórką?!?" w porzo. da się
żyć
-------------------- |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
U nas na większości lekcji trochę się
wnerwiają jak ktoś sie bawi telefonem, ale i to się zdarza żadko... ale
trochę gorzej jest na historii... facio stawia jedynki całej grupce ludzi
którzy są blisko dźwięku i są podejrzani...
![]() -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
Ja dzisiaj na calej chemii pisalem i
sluchalem muzyki. Mam jakas tepa klase biol chem. Keidy wszystko zrobilem w
zeszycie oni byli jeszcze na poczatku wzorow (kobieta dala taka wolna
amerykanke
![]() ![]() Ten post był edytowany przez BlackOmen: 27.10.2004 16:28 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(BlackOmen @ 27.10.2004
16:23) Ja dzisiaj na calej
chemii pisalem i sluchalem muzyki. Mam jakas tepa klase biol chem. Keidy
wszystko zrobilem w zeszycie oni byli jeszcze na poczatku wzorow (kobieta
dala taka wolna amerykanke ![]() ![]() na niektórych to działa. mi osobiście czas szybciej leci, gdy słucham muzyczki. najlepiej Rhapsody... -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
Manowaru tez sluchasz?
Ja narazie tylko Dead Can Dance sluchalem nastepnym razem wezme jakies mp3 jakie na sesji uzywalismy. To jest pomysl ![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
xAVAx |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 27.10.2004 ![]() |
Moim zdaniem konwiskowanie uczniom
czegokolwiek, co nie jest niebezpieczne, jest idiotyczne. Cholera, co w tym
złego, że ludzie so słuchają muzyki albo wysyłają sesemesa? Jak chcą, by im
ukradziono - to kogo to obchodzi?
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:06 |