O cytrusach, Sonet
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
O cytrusach, Sonet
Sir Momo Mumencjusz Mum |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 154 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: z Warszawy ![]() |
Hehehe - chyba będę miał
przyjemność zamieścić jako pierwszy (nie licząc tego "poezja")
swój wiersz na nowym podforum. Ten wiersz napisałem kiedyś do "Dużego
formatu". Oceniajcie...
Bezkresna przestrzeń pełna zieleni zmieszanej z brązem. To drzewa liczne pełne kolorów, jakby magiczne, a każde drzewo złotem się mieni. Złote owoce, cytrusy złote słońcem skąpane, jak kryształ lśniące, niby ambrozja cudnie pachnące, nawet motyla wpędzą w tęsknotę. Drodzy wnukowie, nie raz tam byłem. Każda wyprawa była jak święta, tak bardzo bowiem do nich tęskniłem. Cytrusów zapach i smak pamiętam, o tym doznaniu całą noc śniłem i rzec wam mogę: cytrus rzecz święta. -------------------- W imię Moda, bezczelnym nabijaczom wieczny przynosimy odpoczynek! Amen.
jam ci on gdyżeś aniele wzbił się księżyc świeci w jeziorze pluskają ryby i do tego wcale idę i widzę i słyszę i tak dalej bo w końcu zaiste przeszłość przepowiedziana przeznaczeniem jest zawsze ten obcy co jeździł koleją w armacie widziany huk raz za razem niby on nie ja wy amen To ja ^^ |
![]() ![]() ![]() |
Abaska |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 240 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: a nie wiem, tak z powietrza. Płeć: Kobieta ![]() |
Wreszcie cos... Cytruskowego ^^ Podoba mi
siem
![]() PEES: Kto ublagal modow o podforum dla poezji? Jestem DOZGONNIE wdzieczna ^^ -------------------- uhm.
|
Silda |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
ej albo mnie oczy mylą, albo to sonet.
dokładnie taka sama budowa: 4 4 3 3. a co do treści, hem hem, fajna =) nie
za ciężka i przyjemna. miło się czytało
-------------------- sekai no hatemade
|
Psychopatka |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
nastrojowe... wlasnie jem
pomarancze... =)
CZESC DODANA! KTOS =) powiedzial ze mam byc wzorem i nie nabijac postow. A wiec musze napisac glebsza wypowiedz. No wiec Twoje Cytrusy, a raczej sonet, uwazam za poezje smiala , lecz wyjatkowo zlozona i gleboka, dlatego czytuje z radoscia i uwiebieniem Amen =) =) ![]() -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
Sir Momo Mumencjusz Mum |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 154 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: z Warszawy ![]() |
Toż w podtytule jak wół stoi, że sonet ![]() -------------------- W imię Moda, bezczelnym nabijaczom wieczny przynosimy odpoczynek! Amen.
jam ci on gdyżeś aniele wzbił się księżyc świeci w jeziorze pluskają ryby i do tego wcale idę i widzę i słyszę i tak dalej bo w końcu zaiste przeszłość przepowiedziana przeznaczeniem jest zawsze ten obcy co jeździł koleją w armacie widziany huk raz za razem niby on nie ja wy amen To ja ^^ |
||
agniesha |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 30 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Kraków- tu tez mamy Dziurawe Kotły... Płeć: Kobieta ![]() |
Ech, super, zebym jeszce ja umiala tak
pisywac...
![]() Pisz duzo, bo jak powstalow koncu tom podforum, to nie damy mu przeciez umrzec, co? ![]() -------------------- <brak czasu i pieniędzy na podpis>
|
Padma Patil |
![]() ![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 21.04.2003 ![]() |
To co wyżej... ![]() ![]() ![]() |
||
Hermiii |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 3 Dołączył: 30.04.2003 ![]() |
nie jakieś szczególne, ale oryginalne i
miło sie czyta ;] no i rzecz gramatycznie (??) biorąc - idealne =D
-------------------- [COLOR=orange]~.; co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz miał 2 dni wolnego =P ;.~
~.; niekoniecznie pracą ludzie się bogacą :} ;.~ |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Spoko sonecik - ino że ja wolę cosik
głębszego - DUUUUŻO głębszego... Cytruski - świetnie, lubię, wnuków nie mam
(co nie przeszkadza w nielubieniu ich
![]() -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
A mi sie bardzo podoba... bardzo lubie
sonety (szczegolnie mojego ulubionego poety L. Staffa)
Twoj jest taki uroczy i mily ^^ gratuluje i pozdrawiam -------------------- |
Idusia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 30.07.2003 ![]() |
Taki sympatyczny... Wywołuje uśmiech, a
budowa jest zachwycająca, jestem pod wrażeniem.
-------------------- - No, przypatrz się temu, po prostu przypatrz się temu. Dolne warstwy społeczeństwa żyją po to, aby rząd i różni sku****** mogli je eksplatować. Człowieeeku, ludzka bestia to kanibal. Sami jesteśmy swoim bydłem.
Gorzka świadomość, że jego towarzysze byli martwi, a on zadowolony - CHOLERNIE ZADOWOLONY - bo udało mu się uciec. Sekret polega na kontwoli. Albo ty zjadasz świat, albo świat zjada ciebie. To nie była manipulacja. Natura tak właśnie działa. Wszystlie cytaty pochodzą z "Debrouiller" Ryck'a Neube |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Hmm...
No nieźle:) Tylko dałabym "w słońcu skąpane" zamiast "słońcem skąpane". Ale wierszyk mi się podoba. Taki sympatyczny. Ale TYLKO sympatyczny, niestety... -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 10:04 |