no i kolejny ulotny wierszyk..., ...jak każdy inny
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
no i kolejny ulotny wierszyk..., ...jak każdy inny
Maggie Potter |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Mroczny Zakątek ![]() |
stałam na brzegu,
owiewał mnie chłodny wiatr... i wtedy go zobaczyłam był jak ze snu, piękny,ulotny i nieosiągalny, i wydawał się stworzony dla takiej duszy jak ja... i nagle zniknął, znienacka... i płynęły dalej... szare godziny jak każde inne... no i jeszcze jeden króciutko... Czy to łza?... Czy kropla morza, ale mokra... Spływa, kapie... jaszcze jedna -------------------- Zmieniam nicka bo wiecie ten taki ni jaki taki siaki, po prostu mi sie nie podoba....od teraz znacie mnie jako NEMHAIN czyli szalona po celtycku;)"Przewaga nierozwagi, jaką sprawuję w mojej rozwadze, tak osłabia równowagę mej uwagi, że nie bez wagi żalić się muszę na waszej piękności przewagę..."
"wysokie niebiosa, które w boskości waszej bosko was wraz z gwiazdami umacniają, czynią was zasługującymi na zasługę, na którą zasługuje wielkość wasza..." |
![]() ![]() ![]() |
Maggie Potter |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Mroczny Zakątek ![]() |
dlaczego nikt nie pisze czy to jest aż taka
tragedia, że boicie się stawiać mi krytyki bo nie wiecie od czego zacząć....
![]() ![]() -------------------- Zmieniam nicka bo wiecie ten taki ni jaki taki siaki, po prostu mi sie nie podoba....od teraz znacie mnie jako NEMHAIN czyli szalona po celtycku;)"Przewaga nierozwagi, jaką sprawuję w mojej rozwadze, tak osłabia równowagę mej uwagi, że nie bez wagi żalić się muszę na waszej piękności przewagę..."
"wysokie niebiosa, które w boskości waszej bosko was wraz z gwiazdami umacniają, czynią was zasługującymi na zasługę, na którą zasługuje wielkość wasza..." |
Padma Patil |
![]() ![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 21.04.2003 ![]() |
To wcale nie jest tragedia, powiem więcej, twoje wiersze bardzo mi się podobają. ![]() ![]() |
||
Zanthia |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 130 Dołączył: 07.04.2003 ![]() |
Ładne , ale bardziej pasuje na opis w
książce niż na wiersz =)
-------------------- ;D
|
nadya |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 53 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
zanthia powiedzialas krotko acz oddalas
moje mysli=)
ja sie bardziej rozpisze: Wiersze to jest cos tak specyficznego ze trudno na nie patrzec jakos szablonowo. Nie jest tak ze jeden wiersz jest dobry drugi nie. wszystko zalezy od odbiorcy i wlasnie jego stanu ducha. Z tym ze, niektore wiersze nie znajdujo wielu fanow, niektore wogle, a niektore tlumy. Twoje wiersze blizej majo sie prozy niz tzw bialego wiersza. Byc moze sztuko jest napisac taki opis, ale napisac wiersz ktory nie bylby tak doslowny, a oddawal to samo jest wiele trudniej i mysle ze efektowniej, poniewaz czytelnik moze go zinterpretowac tak jak chce i jak czuje ,bez nazucania. A o to chyba chodzi pozdrawiam -------------------- "Kiedy patrze na ciebie, mowisz nie ma lekko, nie ma lekko-zalatwie to ucieczka"
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Trudno mi recenzować białe wiersze. Nie
rozumiem ich, nie przemawiają do mnie, no chyba że Herbert ale to co
innego.......
|
ikar |
![]()
|
||
![]() Mały człowieczek... Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 368 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Wawa :D Płeć: Mężczyzna ![]() |
A mi się podobał ten wiersz... Ja
generalnie mam trochę dziwny gust, jeśli chodzi o wiersze - i dlatego się
niewiele na tym forum wypowiadam
![]() ![]() W tym wierszu generalnie najbardziej ujęły mnie wersy...:
ale i cały... Maggie... poruszyłaś pewną strunę w moim sercu... może to nastrój chwili? Nie wiem... Dziękuję... -------------------- "At least we had a chance to say... Goodbye"
Nie ma opowiadań doskonałych - są tylko takie, w których jeszcze nie znaleziono błędów... (albo już je poprawiono :D) Tolerancja, Wolna wola, Miłość (:)), Optymizm :) Największe polskie forum RPG by Forum: Strefa Forumowych RPG ^^ |
||
Maggie Potter |
![]()
|
Ta recenzja jest dla mnie bardzo ikar, bo
wiem, że to ty wyłapujesz np. błedy wszystkim ff-owiczom...to ja dziękuję i
cieszę sie że się podoba
![]() -------------------- Zmieniam nicka bo wiecie ten taki ni jaki taki siaki, po prostu mi sie nie podoba....od teraz znacie mnie jako NEMHAIN czyli szalona po celtycku;)"Przewaga nierozwagi, jaką sprawuję w mojej rozwadze, tak osłabia równowagę mej uwagi, że nie bez wagi żalić się muszę na waszej piękności przewagę..."
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
zgadzam sie z tytulem tematu...
'jak kazdy inny...' wiesz, nie jest zly... jest poprawny... ale poprawne wiersze nie wbijaja sie w pamiec.. a o to wlasnie chodzi... Twoj wiersz nie zdobyl mojej pamieci.. XD ale bedzie lepiej... =) pozdrawiam =* -------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
ładnie...ale chyba nic innego nie moge
powiedziec. Zabawa slowami to bardzo fajne zajecie
![]() ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
a mi się nie podoba =)
Ładne słowa, ale nic poza tym... ja po prostu lubię wiersze, które skłaniają do refleksji... do myślenia... a ten jest taki jakiś... bezbarwny -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ładne, ładne... Ale dla mnie to niemal
mówienie prozą. Ja nie popieram zbyt wielu kwiecistych środków
stylistycznych, ale chociaż kilka dosadniejszych przenośni musi być....
Wiersz to muzyka słów, pragnienie otworzenia się przed kimś, a nie tylko
rytm słów, nawet jesli ładnie ze sobą współgrają. W wierszu coś musi
być..... A tu mi tego haczyka zabrakło....
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 13:04 |