Kilka wierszy...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Kilka wierszy...
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
-Wygnanie-
Syberyjskie zimno i złowieszczy wiatr Kaleczą me ręce i twarz. Targają mymi szarymi włosami , Które niegdyś były jeszcze siwe. Moje odmarznięte nogi Nie są w stanie iść. I modlę się , i błagam , o śmierć , By to się wreszcie skończyło. -Sztuczny świat- Nic już nie jest prawdziwe na tym świecie , Nawet ludzie są już sztuczni. Bo cóż poradzić , gdy się widzi w telewizorze , Pełne obłudy i kłamstwa , wymuszone uśmiechy Na twarzach polityków. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
![]() ![]() ![]() |
Maggie Potter |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 33 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Mroczny Zakątek ![]() |
trochę dsziwne te wierszyki...i chcę
zwrócić uwagę < targają moimi szarymi włosami, które niegdyś były
siwe> to jest akurat bez
sensu!!!!!!!!!!!!!!&
#33;
![]() -------------------- Zmieniam nicka bo wiecie ten taki ni jaki taki siaki, po prostu mi sie nie podoba....od teraz znacie mnie jako NEMHAIN czyli szalona po celtycku;)"Przewaga nierozwagi, jaką sprawuję w mojej rozwadze, tak osłabia równowagę mej uwagi, że nie bez wagi żalić się muszę na waszej piękności przewagę..."
"wysokie niebiosa, które w boskości waszej bosko was wraz z gwiazdami umacniają, czynią was zasługującymi na zasługę, na którą zasługuje wielkość wasza..." |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Maggie=> W wierszach czasem musi być
coś bezsensu.. żeby było, no.. bardziej poetycko:D
A co do wierszy, to są dobre... tylko nie w mój gust. Sama nie wiem... Może trochę jakichś przenośni, albo czegoś w to wkładaj.. no, ale to tylko mi jak zwykle coś nie pasuje.=) -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Padma Patil |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 24 Dołączył: 21.04.2003 ![]() |
Zgadzam się, troszkę dziwne są te
wiersze. Czegoś mi w nich brakuje... tylko nie wiem czego =) ale ogólnie
spoko. =)
|
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Chociaż nie są rymowane to podobają mi
się.
Uważacie to za dziwne? Prawidłowo! Prawdziwy wiersz to taki w którym jest coś co tylko jego autor zrozumie. |
Hefaj |
![]()
|
||
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiersze nie muszą być rymowane ![]() -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
||
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Niom nie musza
![]() |
Vlary |
![]() ![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katowice Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hehe... Wiershe poprostu trzeba umieć
przeczytać, a więkshość tego nie potrafi...
-------------------- |
Nea |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 162 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kostrzyn Płeć: Kobieta ![]() |
Ja może pisać nie umiem ale umiem czytać.
Hefaj podoba mi się ten wiersz... pisz więcej.
|
Hefaj |
![]()
|
-Zagadka-
( Badziewie...) Podróżuje po świecie , z wielkim bagażem , Bo już ponad milionowym. Jej towarzysze to Wojna , Głód i Choroba. Przed nią nie da się ukryć , nikt się nie uchowa. Każdemu coś odbierze - jednym szybciej , drugim później , Ale ma też zalety - wszystko traktuje po równo. -Spójrz przez okno..- ( Z Dedykacją dla Agnieshy ) Spójrz przez okno I co widzisz ? Zachód Słońca ? Drzewa szumiące ? Rosę poranną ? Kwiaty kwitnące ? Deszcz opadający powoli ? Zielone kasztany ?... - Niestety , ja tylko widzę Szary asfalt Oraz chodnik wydeptany... -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
mroffka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 111 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: tam ,gdzie rosną poziomki Płeć: Kobieta ![]() |
Wow Hefaj- ten ostatni stasznie mi sie
spodobał, chociaż cała reszta jakoś do mnie nie trafiła to ostatni powalił
wszystkie wiesze jakie w życiu czytałam =)
-------------------- Członkini KLL
Gryfonka Boisz się śmierci? Nie wiem, nigdy nie próbowałem . Cobra Verde |
Klaud ze Slytha |
![]()
|
B. dobrze
![]() Zwłaszcza 1 mi się podoba ![]() Jak będziesz ćwiczył i dostaniesz jakiegoś the best natchnienia to... no staniesz się Mickiewiczem. Ale tylko wtedy kiedy się postarasz, wtedy Ci się uda. |
Tajemnicza |
![]() ![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 385 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Tureeeek/Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Hefaj, ty masz talent! Bardzo dobre są te wiersze. Ćwicz ćwicz a dojdzesz do sukcesu. Życzę ci tego z zcałego serca. Najbardziej spodobał mi się ostatni wierszz dedykacją dla agnieshy. Jest taki...inny...I to okno...te ostatnie trzy linijki
"- Niestety , ja tylko widzę Szary asfalt Oraz chodnik wydeptany... " One ukazują szarość życia człowieka. Siedzi w domu a za nim jest wydeptany chodzik i asfalt. Bardzo mi sie podoba to ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
Lena |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 52 Dołączył: 20.05.2003 Skąd: gdzieś tam błądze myślami ... ![]() |
Wiersze są dobre . Widać ,że masz swój styl , piszesz wiersze na którymi trzeba się zastanowić ,zanim się je zrozumie . Szczególnie podoba mi się ten wiersz " Spójrze przez okno " , niespodzewane zakończenie , bardzo dobre . Może czasem popełniasz jakieś błędy , ale ogólnie piszesz dobrze i masz swój styl .
-------------------- czarno mi i biało
uwierz w słowa z których szydzi wiatr uwierz w strach uwierz oczom i spragnionym dłonią obrazom pełnym barw i zaklętego milczenia uwierz w dotyk i głos w muzykę i ciszę uwierz w tysiące codziennych spraw któregoś dnia uwierz we mnie ... |
loonatyk |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 146 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: z manhattanu ![]() |
Nie wiedziałem Hef, że Ty wiersze piszesz... dlaczego się nie pochwaliłeś? Musze przyznać, że bardzo mi się podobają, szczególnie te, które pisane były pod wpływem zadarzeń. o których co nieco wiem.
-------------------- yesterday i woke up sucking a lemon
|
Hefaj |
![]()
|
-Polska- Polska - Wieczna Historia , Polska - Niszczona przez Najeźców przez wieki , Polska - Kraj dzielny i odważny jak lew , Polska - Kraj skropiony krwią bohaterów , Polska - Kraj , który przetwał liczne podboje mocarstw , Polska - Kraj odrodzony jak feniks z popiołów , Polska - to moja Ojczyzna. O ile można o nazwać wierszem.. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Ten ostatni jest bardzo ciekawy i ładny
przede wszystkim =) wcześniejsze mi się mniej podobają (ale są, jak mówią,
gusta i guśkiki). A wracając do tego o Polsce zazdroszczę Ci tego
patriotyzmu, że się tak wyrażę. Ja nie potrafię zrozumieć przywiązania do
ziemi i na pewno nie jestem patriotką. Chociaż chciałabym być
![]() -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
hmm... trudno mi cos powiedziec. Zazwyczaj wielka uwage zwracam na tematy wierszy. To jest dla mnie podstawa. Dopiero po kolejnym przeczytaniu wiersza patrze na pozostale sprawy. Pewnie tak robi wiekszosc czytelnikow... Nie moge sie wypowiedziec na temat Twojego stylu pisania. Jest poprostu inny. Nie wiem czy zly czy dobry. Na pewno ciekawy... i tyle
-------------------- |
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Nom Hefaj b. ładny wiersz
![]() Zazwyczaj nie podobają mi się wiersze w których ciągle jedno słowo na początku się powtarza, ale ten jest bardzo ładny =) |
agniesha |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 30 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Kraków- tu tez mamy Dziurawe Kotły... Płeć: Kobieta ![]() |
Wow.
Niektore naprawde fajne. Dzieki za dedykacje ![]() Powinno byc raczej- dla niepoprawnej optymistki od niepoprawnego pesymisty.... ![]() ogolnie- w niektorych naprawde ciekawy styl...ale niktore bardziej zalatuja prozo niz poezja.... nie wiem, moze tylko dla mnie..... mi brak rymow nie przeszkadza... tylko czasami..taki...brak zwiewnosci.... no co..... powodzenia ![]() -------------------- <brak czasu i pieniędzy na podpis>
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Wreszcie mi się coś spodobało
![]() "Wygnanie" jest dobre. Konkretnie, bez tych cholernych ozdobników (które nawiasem mówiąc mają chyba zasłaniać brak treści). "Targają mymi szarymi włosami , Które niegdyś były jeszcze siwe." Dwa wersy- orgazm czytelniczy. |
Hefaj |
![]()
|
-Twarz Uchodźcy-
Świat przeżywał wiele już wojen , Rozdzierany przez konflikty , że już go by szlag. Przez cały glob się ciągnie , Okrutnie długi , przeklęty , bitew i śmierci szlak. Jednak świat jeszcze istnieje , 'O dziwo' lub 'na szczęście'. Wojna niesie zniszczenie , życie gorsze niż śmierć , A zresztą..spójrz na tą twarz. Ona wiele mówi... Ten post był edytowany przez Hefaj of Gryffindor: 26.12.2003 16:44 -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Chelsey |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 49 Dołączył: 29.12.2003 Skąd: Lublin ![]() |
W moje gusta jakoś twoje wiersze nie trafiają.... Ale przecież nie można trafić w gusta wszystkich naraz.
Brakuje mi jakiejś lekkości, nutki tajemniczości, polotu. Twoje wiersze nie wzbudziły we mnie żadnych emocji, oprócz jednego, który mi się spodobał - 'spójrz przez okno'. Ten jest całkiem niezły ![]() -------------------- Pyłem księżycowym być na twoich stopach,
wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku, papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński ---------------------------------- #blog# #site# |
Hefaj |
![]()
|
-Odosobnienie-
Wszędzie , w rządzie , mediach i telewizji Toczy się walka o władzę. Wszędzie , na palacach , ulicach i podwórkach Rozgrywają się wojny i bitwy. Wszędzie , nawet tuż za rogiem domu śmierć czycha na zwykłego człowieka. A co ze mną ? Ja mam swą 'Strefę 0' , Dolinę spokoju , Kącik odosobnienia , Filozoficzna Utopia , Wieża Pustki i Myśli , A wtedy lubię usiąść i odpocząć , Pod drzewem oliwnym koloru Indygo. ( Rozkład pisowni był CELOWY ^^ ) -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
dobre, acz niektóre wcześniejsze były
lepsze. pierwsza część bardzo mi się podobała, a druga już niezbyt.
Ten post był edytowany przez voldius: 14.01.2004 21:33 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 01:39 |