Czy Ktoś Z Fanów Hp Czyta Inne Książki?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Czy Ktoś Z Fanów Hp Czyta Inne Książki?
Lotka |
![]() ![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 16.09.2005 ![]() |
Poszukuję ludzi którzy mogli by polecić ciekawe książki związane z magią inne niż HP. Z chęcią bym przeczytała, a i moja mama była by zadowolona, że czytam coś poza HP i ksiązkami o wojnie.
![]() |
![]() ![]() ![]() |
Raistlin |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 57 Dołączył: 11.12.2004 Skąd: Krynn ![]() |
Khem chyba nie ten dział... A jeśli chcesz dowiedzieć się o takich ksiązkach wejdź do działu Kultura i tam jak sobie poszukasz będą tematy: "Książki";"Polscy pisarze fantasy"; "zagraniczni pisarze fantasy" (czy jakoś tak
![]() Ps. Patrz gdzie umieszczasz tematy Pozdrawiam Raistlin Ten post był edytowany przez Raistlin: 17.09.2005 20:31 -------------------- |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
A wiesz, że to, żalezy od tego co lubisz. Bo sa książki o magii, która to magia dzieje sie równolegle do naszego świata, oraz magia która jestod poczatku do końca wymyslona. Nie radzę ci napewno czytac "Erogona" bo to chłam.
-------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
czytasz tylko HP i książki o wojnie?
wow, to żeś normalnie dużo w życiu przeczytała... gratuluję. pobiłaś rekord guinessa. |
Mroczny Wiatr |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 223 Dołączył: 07.09.2005 Skąd: Mroczny Zakątek Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() Polecam cały cykl historii Valdemaru autorstwa Mercedes Lackey a w szczególności trylogie magicznych wiatrów oraz magicznych burz. To tak na początek bo akurat ta autorka mnie urzekła stworzonym przez siebie światem.Jej książki są ciepłe i stwarzają niepowtarzalną aurę. Nie wiem dokładnie czego szukasz także trudno wskazać konkretną pozycję. Jeżeli HP to twój pierwszy cykl książek w którym "magia" jest czymś prebijającym się na pierwszy plan to powinno ci się spodobać. Dalej cóż..... pozostaje ci się przebić przez klasykę fantasy, i poszukać autora, który sprawi że inaczej spojrzysz na świat. Acha i nie pomijaj też polskiej lektury , przecież TERAZ POLSKA ![]() http://obywatelstwo.eu ![]() ![]() Czytałas Iliade? Może od tego zaczniesz? Ten post był edytowany przez vampirka: 07.10.2016 13:39 -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand! ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Iliada na początek
![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Mroczny Wiatr |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 223 Dołączył: 07.09.2005 Skąd: Mroczny Zakątek Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() ![]() Fajny avatar owczarnia Ten post był edytowany przez Mroczny Wiatr: 18.09.2005 11:12 -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand! ![]() |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Lol, dzięki
![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Eowina |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 09.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
No cóż,ja ci polecam Władce Pierscieni
![]() ![]() owczarnia, ja tez uwazam ze to swietny avatar ![]() -------------------- "Nie każdy bładzi,kto wędruje..." J.R.R Tolkien
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ten av to próba podprogowego przekazu "a pocałujcie wy mnie wszyscy w..." ;]
-------------------- |
owczarnia |
![]()
|
A w żadnym razie
![]() ![]() ![]() A w temacie to książek fantasy nie cierpię i nie czytuję w ogóle, więc Władcy Pierścieni tym samym polecić nie mogę ![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 18.09.2005 20:21 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
te gacie to ściągnęli Crabbe'owi jeśli dobrze kojarze. w tej scenioe z gaciami nie było Goyla tylko jakiś inny chłopak prócz niego.
ale moge się mylić. -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Ronald |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 815 Dołączył: 26.08.2005 Skąd: stolec:/ Płeć: Mężczyzna ![]() |
Niom, avatarek niezły (oczywiscie nie chodzi o kształt tego tyłka bo jest oblesny:D ). Ogólnie fantasy sa czasem zbyt wymyślone. We Władcy doszedłem do połowy pierwszego rozdziału i mi sie znudziło. Jeśli jestes dziwczyna to śmiało mogę ci polecić wszystkie książki Meg Cabot(a przede wszysttkim pamietnik księzniczki). Fajne książki pozwalające odetchnąć od rzeczywistości,a jednoczesnie spojrzeć z boku na własne problemy.
A tak przy okazji to jak sobie avatarka przyczepic?????????/ Ten post był edytowany przez Ronald: 18.09.2005 22:21 -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
- Mugole? Oni nie potrafią patrzeć... - Nie, ale jak ich pokujesz widelcem to ich boli. Hahaha! "Dopóki człowiek się śmieje, nie przegrał" Adrew Vachss ![]() |
Goomisia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Lublin Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wybierz po kolei:
![]() po zalogowaniu...– panel kontrolny -po lewej w menu „dane osobiste” - edytuj avatar – no i dalej to już proste, po prostu rozejrzyj się po podpowiedziach i gotowe ![]() Ten post był edytowany przez Goomisia: 18.09.2005 22:50 -------------------- Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
*** ![]() *** http://s14.bitefight.pl/c.php?uid=2073 |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nieźle się ograniczyłaś do książek HP i o wojnie. Ścisła specjalizacja
![]() Przede wszystkim czytaj to co lubisz, nie zawsze musisz się kierowac podpowiedziami innych. Jak przeczytasz co ci każdy poleca to nie wyrobisz z tymi lekturami przez 5 lat ![]() Od siebie polecam: Stephena Kinga i jego serię "Mroczna Wieża", powieści Hemingwaya (pisał dużo o wojnie), Roberta Ludluma jeśli lubisz spiski i intrygi. Btw: "Czytanie czyni człowiekiem" Ten post był edytowany przez Ahmed: 18.09.2005 23:09 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Mroczny Wiatr |
![]()
|
![]() ![]() ![]() -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
owczarnia |
![]()
|
No to ja Cię dobiję
![]() ![]() ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Mroczny Wiatr |
![]()
|
Miałaś rację - dobiłaś mnie
![]() ![]() ![]() -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
No ale wiesz, nikogo nie można do niczego zmusić. Dla mnie LOTR jest w porządku
![]() Co jednak, gdy na angielskim pani pyta co myslimy o Władcy Pierścieni (chodziło raczej o filmy), a 95% dziewczyn (a mam ich w klasie 20) woła: BOOOORIIIINGGG!!!!!!!!! :] Co jak co, ale film na pewno nie jest nudny ![]() ![]() Każdy lubi co innego. Jeśli lubisz HP, to (Owca przykładem) wcale nie musisz lubić fantastyki czy tam fantasy (nigdy nie wiem czym to się rózni ![]() Każdy musi znaleźć sobie to, co lubi, i tyle. -------------------- just keep dreaming.
|
Mroczny Wiatr |
![]()
|
![]() ![]() Nie wiem czy słusznie, a pewnie nie słusznie ale ja rozróżniałem zawsze w ten sposób: fantastyka - to jakieś tam statki kosmiczne, ufoludki i ogólnie star trek i inne takie fantasy - to smoczki, gryfy, elfy, magowie, ogólnie świat gdzie nie ma niczego spalinowego, turbinowego i wogóle niczego na inny napęd niż magiczne światełka ![]() -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
owczarnia |
![]()
|
Różnica polega tak naprawdę na tym, że o ile fantasy jest zawsze fantastyką, o tyle fantastyka to niekoniecznie fantasy
![]() ![]() PS Filmu nie dałam rady obejrzeć w ogóle ![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 19.09.2005 16:48 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie można obwiniać kogoś że nie czytał LOTR-a chociaz absolutnie się zgadzam z tym że to wielka luka
![]() Ten post był edytowany przez Ahmed: 19.09.2005 17:50 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Ronald |
![]()
|
QUOTE(Goomisia @ 18.09.2005 23:49) Wybierz po kolei: ![]() po zalogowaniu...– panel kontrolny -po lewej w menu „dane osobiste” - edytuj avatar – no i dalej to już proste, po prostu rozejrzyj się po podpowiedziach i gotowe ![]() Dzieki wielkie za pomoc:D . Mam nadzieję, że nie będe sie musiał wstydzic za ten avatar:D . QUOTE(Mroczny Wiatr @ 19.09.2005 11:19) ![]() ![]() ![]() Ja się nie chwale tylko wyrazam swoje zdanie. Wg mnie wcale nie ma sie czym chwalić jesli ktos to czytał. A co do luki to mozna to powidziec o kazdej książce. Mozna miec pretensje do ludzi, którzy w ogóle nie czytali LOTR a wypowiadaja sie ostro. Film to nie wszystko. Nie można porównywac Hp i LOTR poniewaz mimo wszystko sa to dwie różne książki. HP opisuje świat, który jest równoległy do naszego i chcąc nie chcąc ściśle się z nim łączy. Natomiast LOTR jest zupełnie wymyslony, nie ma nic z współczesnego sla autora świata. Ten post był edytowany przez Ronald: 19.09.2005 19:43 -------------------- - A mugole...nie widzą nas?
owczarnia |
![]()
|
Ronald, strasznie Cię przepraszam że jestem taka bezczelna, ale jako gorąca wielbicielka Ruperta ośmielę się zaproponować drobną alternatywę
![]() ![]() I co Ty na to ![]() Edit: Nie zwróciłam uwagi, że avatarek przekracza limit 10 kb, w związku z czym jest za duży i nie dasz rady go na tym forum załadować (w razie byś jednak chciał ![]() ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 19.09.2005 20:40 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
HUNCWOTKA |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 213 Dołączył: 06.06.2005 Skąd: :] ![]() |
Ja przeczytałam jakąs połowę Władcy Pierścieni ,po prostu książka mnie znudziła
![]() .Mówicie że nie przeczytanie tej sagi to wielka luka,a założę się ze wiekszość z was przeczytała ją tylko ze względu na film,wątpie że jest ktoś,kto najpierw czytał twórczość tolkiena ,a dopiero potem poszedł do kna:/ -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:10 |