Jeszcze wierzę
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Jeszcze wierzę
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Cóż, nie wiem czy ktoś tu kiedyś
publikował poezję, ale zaryzykuję. Wszak to też
literatura....
Jeszcze wierzę w Boga i w Jego święte Słowo Objawione przed wiekami wielebnym osobom I wierzę, czasem, że On daje mi znaki Które przegapiam, choć ich nie wolno przegapić Jeszcze wierzę....... Jeszcze wierzę w wolność, którą już straciłem Wiążąc się do ludzi smyczą powinności Zniszczyłem szansę by być jak orzeł, jak wilk choćby Jestem jak pies, który jednak wciąż śni Jeszcze wierzę...... Jeszcze wierzę w miłość, co popieli mi duszę By z tych popiołów na nowo znów stać się Warto, ach warto przeżywać katusze Nie znajdę szczęścia, znajdę inspirację Jeszcze wierzę....... Jeszcze wierzę w sprzeciw, w święte NIE rzucone w oczy Gdy prosto w otchłań przepaści armia równo kroczy, a jedna para nóg Spowalnia marsz, myli krok Tam jest Bóg! Jeszcze wierzę....... Jeszcze wierzę.....? |
![]() ![]() ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
To ciekawe jakie obrazy ten wiersz wam
podsuwa. Wręcz niesamowite, bo coś takiego jak ta irlandzka dziewczynka
nawet by mi przez myśl nie przeszło przy okazji tego wiersza. Dalej nie
umiem sobie tego skojarzyć i to jest najwspanialsze. Że innym ten wiersze
niesie jakieś obrazy których ja sam nie mam. Z rymami jest tak jak jest.
Zmieniać nie zamierzam chociaż to taka nielogiczność formalna. Trudno.
Przesadziłem z kropkami. Wogóle teraz już bym to inaczej napisał ale zawsze
tak jest. Dziękuję za wszystkie opinie.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 10:02 |