„Przegrany”
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
„Przegrany”
Draco |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 346 Dołączył: 02.04.2003 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zrodzony
Po to, By znienawidzić, Zabić, Porzucić. Zrodzony Po to, By nie rozumieć, Odepchnąć, Odrzucić. Zrodzony Tylko po to, By sprzedać, Duszę, Nic więcej. Mimo wszystko, Ktoś Uratował to życie, Istnienie Zupełnie bez sensu. Obdarty Z ambicji, Planów, Przekonań. Zupełnie Nagi. Emocjonaln ie. I gdyby nawet, Ktoś zapytał Po co, Dlaczego, W jakim celu? To odpowiedzieć nie potrafię, Tak miało być, Najwidoczniej. |
![]() ![]() ![]() |
iskra |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 207 Dołączył: 06.06.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
wiesz zaletą wierszy jest to, że
jakiekolwiek by nie byly to to wlasnie odbiorcy czynia je czyms
szczegolnym... czasem mozna napisac zlepek slow, wwalic od cholery porownan,
metafor, uplastycznien i bogowie wiedza co jeszcze i powstaje cos co zostaje
okrzykniete cudem, albo czyms rownie wyidealizowanym... Oczywiscie to nie
jest zadna (ż)aluzja do Twojego wiersza, to poprostu moje prywatne,
subiektywne zdanie...
A co do wiersza. Gdybym go interpretowała na polskim powiedzialabym ze przerzutnie, zachwiana harmonia i nieregularnosc zaklucaja komunikacje i swiadcza o chaosie i sprzecznosciach targajacych dusza podmiotu lirycznego. Rymy sprawiaja wrazenie celowych, ale ja jakoś dziwnie odbieram je jako przypadkowe. Zgadzam sie z Amą, ze za duzo zostalo powiedziane. Masz chyba, kotuś, za mało latek zeby tworzyc synteze życia. To jeszcze nie ten czas. Poza tym ostatnie trzy wersy są jakieś takie... hmm... niepasujące do ogolu wiersza. Tak jakby z innej bajki. Jakby nastawialy mnie do porzadku dziennego. Moze taka reakcje mialy wywolac, nie wiem. Ale uwazam, że są nie na miejscu. Cóż, to chyba wszystko. Wesołych Świąt, robaczki =) -------------------- ...uuuu, powrót.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 09:38 |