Muzyka
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | Pomoc Szukaj Użytkownicy Kalendarz |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
Muzyka
Potti |
21.01.2004 09:36
|
Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta |
kolejna próba, dyskusji na ten, zawsze na
czasie, temat =)
ale nie chodzi mi o to, żebyście napisali kilka tytułów swoich ulubionych piosenek i kilka totalnych dla Was klap, tylko żebyście jeszcze mówili dlaczego tak robicie. dopiero z tego może wywiązać się jakaś dyskusja, bo na wielu innych tematach- kończyła się ona jedynie na kłótni w rodzaju: 'jak możesz nie lubić tego zespołu!', 'ależ mogę!' etc. liczę, że się zastosujecie i będzie wreszcie muzyczny topic z prawdziwego zdarzenia. podawajcie teledyski i piosenki nie tylko z tego i ubiegłego roku, poprostu jakie Wam przyjdą na myśl i o jakich naprawdę macie coś do powiedzenia. no. miłej dyskusji! -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Potti |
21.01.2004 22:26
|
Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta |
no to i ja się wypowiem, najpierw o
waszych typach.
Evanescence -> 'Bring me to life' z wielkim impetem wpadło na kanały muzyczne, listy przebojów i stacje radiowe, opanowało także czasopisma powiązane z muzyką. i to od totalnych brukowców, których wg. wielu z Was nie wypada czytać, takich jak Bravo, do Teraz Rocka. wychodzę z założenia, że jeśli ktoś tak zafascynował wszystkich to nie może być kiepski. najpierw ludzie znali tylko z widzenia blok i jakąś wariatkę z niego spadającą, a piosenkę na forum kojarzyłyśmy jedynie ja i Nari, a chwilę potem wsty było nie wiedzieć co to Evanescence i kim jest Amy Lee. zrobili coś niesamowitego, podczas swojego pięć minut, zaczarowali jednocześnie mnie, w okresie kiedy uwielbiałam rocka i moje kumpele, które do tej pory w życiu nie przyznałyby się, że słuchają jakiejkolwiek odmiany rocka. jednak kiedyś mój numer jeden, a raczej dwa... teraz nie słucham. okazjonalnie 'Hello', 'Lies' czy 'Whisper'. btw, Bren, jak się nazywała piosenka od Amy dla przyjaciół? nie mogę sobie przypomnieć, a mimo wszystko chciałabym ją usłyszeć. Sistars -> klęska polskiej muzyki. kiedy po raz pierwszy usłyszałam 'Spadaj', myślałam, że ten zespół będzie zaliczał się do grupy najgorszych, a tymczasem miedia go rozsławiły i wg. mnie wyidealizowały. kto mi wytłumaczy, jaki sens ma powtarzanie w kółko w/w słowa [spadaj] i pokazywanie fatalnego teledysku kilka razy dziennie na jednym z najpopularniejszych w polsce kanałów muzycznych? Metallica -> klasyka już jak dla mnie. no i w pełni zasłużony, pełny sukces: grono fanów na całym świecie [ogromne zresztą], mnóstwo gadżetów w sklepach, niemały dorobek. stare płyty to naprawdę kawał dobrej muzyki. natomiast ostatnia nie była najlepsza, ale dla mnie Metallica i tak mnóstwo już zrobiła i choć jestem prawie pewna, że stać ich na coś świeżego i równie wspaniałego jak ich dawne wydanie, to nie potrzebuję nic więcej. i tak strasznie szanuję ten zespół i chyba nigdy nie przestanę. a koncerty Metallici, to jedyne koncerty gdzie zdecydowanie wszyscy mają jej koszulki. i nie nazwałabym tego komercją, chyba. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.11.2024 01:24 |